Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

La Repubblica: Zlatan alltmer ifrågasatt

Headlines Blogg
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA IDAG 18:55
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA PÅ FREDAG
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA PÅ FREDAG
Inter - Milan
Inter
Milan
STREAMA PÅ SÖNDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


ITALIEN

La Repubblica sätter tänderna i Zlatan Ibrahimovic, i hans roll mellan Red Bird och Milan. Under rubriken ”Zlatans förmörkelse” skriver tidningen att hans position inte tycks lika stadig längre, och radar upp problemområden. La Repubblica börjar med klippet med IShowSpeed som uppfattades som homofobiskt. Det ska ha upprört många i Red Bird-ägaren Gerry Cardinales närhet. Men även kring Milan snackas det om svenskens uppträdande. Elaka tungor menar att IShowSpeed-klippet är ett tecken på ”omognad”, att Ibrahimovic ”hämnades” när han knuffade ut både Ignazio Abate och hans pappa Beniamino, att sonen Maximilians nya kontrakt prioriterades framför stortalangen Francesco Camarda men framför allt återvänder de till framtoningen i olika medier: bilder från Ibiza, på flyboard och evinnerliga metaforer om gud. Och fansen gillar inte heller att Ibrahimovic inte var på plats under krisen i Rom och uttalanden som anses ha försvagat Paulo Fonseca (”tränaren tränar, klubben gör resten”). La Repubblica avslutar, ”Under tiden har förbundskapten Luciano Spalletti bekräftat sitt intresse för en ung herre som hastigt såldes till Monza: Daniel Maldini, son till Paolo. En tidigare ledare som en del rödsvarta fans nu börjar sakna”.

Annons

italien

Corriere dello Sport har Francesco Totti i blickfånget. Han står utanför Friedkens projekt i Roma. ”De har inte ringt mig. Jag är okej med det, fansen är det inte”, säger han i en intervju med Sky Sport Italia. På en fråga varför klubbar inte sätter större värde på klubbikoner som Totti, Paolo Maldini och Alessandro Del Piero, svarar han, ”Vi har alltid sagt det, skälet är att vi är besvärliga”. Han håller en del kontakt med tränaren Daniel De Rossi och landar också i en roll däromkring – om han skulle återvända till fotbollen. ”Jag skulle aldrig blir en sportchef, men kanske kan jag se mig själv i en roll som Zlatan eller Zanetti, en referenspunkt mellan tränare, lag och klubb. En form av teknisk direktör”, säger Totti i en påföljande intervju med Il Messaggero.

La Gazzetta dello Sport ger förstasidan till Tammy Abraham. Milans nyförvärv kommer att finnas i startelvan mot Venezia på lördag. Sämre nyheter kommer om lagkamraten Ismael Bennacer. Den algeriske mittfältare blir borta tre-fyra månader på grund av en vadskada, det tycks nu bekräftat. Eventuellt kommer en operation att krävas. På tal om skador kommer också dåliga nyheter om Emil Holm. Bologna meddelar att svensken är skadad igen. En fotledsskada stoppar honom från spel mot Como. Även CL-matchen mot Sjachtar Donetsk nästa vecka är i fara, påpekar Corriere dello Sport. Holm, som tidigare haft en knäskada, har ännu inte spelat en matchminut sedan han kom till klubben. CdS räknar ut att Holm varit skadad 170 dagar sedan han anlände till Italien för tre år sedan.

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Mail hör tillfällige förbundskaptenen Lee Carsley gapa efter mer. ”Ur ett självförtroendeperspektiv tycker jag att jag visat att jag klarar av det, att vi som stab klarar av det”, säger han enligt The Guardian, och Mail lägger till ett annat citat ”Om jag klarar av det? Det tycker jag att jag gör”. Mail liksom Daily Telegraph ser i dagsläget Carsley som en favorit att ta över på heltid, men förbundet har också inlett en process att prata med andra, där Graham Potter och Eddie Howe ses som alternativ.

Daily Mirror hissar upp Cristiano Ronaldos senaste smocka till Erik ten Hag i topp. ”Du kan inte bygga om en klubb du inte förstår”, säger den tidigare Unitedspelaren i Rio Ferdinands youtubekanal (se klipp här).

The Sun hävdar att Newcastle är ute efter Angel Gomes, som debuterade för engelska landslaget häromdagen. Även Liverpool, Tottenham och Dortmund är intresserade. 24-åringens kontrakt i Lille går ut nästa sommar.

Annons

The Guardian tar upp Manchester United, som presenterade rekordintäkter på 662 miljoner pund. Men klubben gjorde en förlust på 113 miljoner pund. Ändå är United övertygad om att klara av både Uefas och Premier Leagues ekonomiska regelverk. The Guardian noterar även att Sofia Jakobsson nu lämnat San Diego Wave. London City Lionesses har pekats ut som en trolig destination.

The Star tar upp turbulensen kring Anel Ahmedhodzic. Tidningen beskriver hur Sheffield United-fansen slutit upp bakom backen. Ahmedhodzic berättade i går att han hoppar av det bosniska landslaget men berättade också om problemen med sin pappa, och The Star och fansen tar fasta på att det var pappan som varit drivande att få Ahmedhodzic till en ny klubb.

 

SPANIEN

spanienAS skriver om ”Oro för Vinícius”. Brasilianaren har inte kickat igång säsongen som förväntat. De senaste landskamperna är bara ytterligare bevis för det. Vini Jr har nu totalt ett mål på sju matcher. Ett jätteerbjudande från Saudiarabien antas också ha påverkat 24-åringen. Al-Ahli bekräftar för övrigt att klubben kommer att göra ett nytt försök. Katalanska Sport pekar på andra problem. Tidningen uppger att irritationen växer i Real Madrid över intervjuerna som Vini Jr och Rodrygo gör under landslagsuppehållen. I Vini Jr:s fall rör den senaste turbulensen hans uttalande om att VM 2030 borde flyttas från Spanien om rasismen inte minskar. Även en tredje brasilianare i Real Madrid uppmärksammas: Endrick. 18-åringen byttes ut redan i halvtid i Brasiliens senaste match och i Real Madrid får han inte den speltid han önskar, påpekar AS.

Annons

Marca tar via Radio Marca upp Lamine Yamals situation. Det finns en påtaglig oro i Barcelona över all exponering 17-åringen får, att han inte har kontroll över situationen. Att han dessutom är i händerna på nya superagenten Jorge Mendes förstärker oron. I papperstidningen får Williot Swedberg en alldeles egen liten notis. Celta Vigo-svensken har nu fått klartecken till spel och är tillgänglig till matchen mot Real Valladolid på söndag. Swedberg har haft en fotledsskada och varit borta tio dagar. Från Real Madrid-håll är största artikel om att målvakten Andrij Lunin förlänger kontraktet till 2028. Ett officiellt besked kommer senare i veckan.

Mundo Deportivo analyserar läget med spelarkontrakten i Barcelona. 16 av 28 spelare har kontrakt som går ut 2025 eller 2026. Kontraktssamtal har inletts. Ronald Araújo och Frenkie de Jong har inte svarat på förslag från klubben, däremot går det framåt med Pedri, Fermín López och Marc Bernal.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe går i sorg. Tidningens stora profil Didier Roustan har gått bort, 66 år gammal. ”För mig var han den störste sportjournalisten”, skriver Eric Cantona på Instagram. Annars handlar fotbollssidorna mest om dispyten mellan Kylian Mbappé och PSG om bonuspengar. Den juridiska avdelningen hos den franska ligaorganisationen, LFP, rekommenderade i går förlikning. Det gillade inte Mbappés representanter. Ärendet ser nu ut att hamna i domstol. Om fallet går till arbetsdomstol riskerar det att ta flera år, påpekar Foot Mercato. Ett besked väntas innan veckans slut. Mbappé kräver 55 miljoner euro i uteblivna bonusar och löner av sin förra arbetsgivare.

Free Foot pratar med Wesley Fofana. Chelseabacken medger att han i sommar övervägde att lämna för Marseille, klubben han håller kär. ”Jag fick ett samtal som berörde mig och jag skulle ljuga om jag sa att det inte fick mig att tänka till. Det var från Marseilles sportchef Mehdi Benatia, och berörde mig verkligen, jag tror alla vet varför. Jag övervägde det men målet nu är att lyckas i Chelsea”, säger Fofana, som är tillbaka efter stora skadeproblem.

Annons

Les Dernières Nouvelles d’Alsace kan läsa på Strasbourgs hemsida att Karl-Johan Johnsson röstats fram till Månadens spelare i klubben. Beskedet kommer samtidigt som den svenske målvakten kan förlora sin plats på heltid. Tilltänkta förstamålvakten Djordje Petrovic, på lån från Chelsea, är nu i träning med laget och DNA spekulerar i att debuten kan ske redan mot Angers på söndag.

 

TYSKLAND

Sky Sport-profilen Dietmar Hamann väcker uppseende med sina ord om annars så omhuldade Jamal Musiala. ”Musiala är mer en solist, en solounderhållare. Om han får bollen tio gånger så tittar han ner nio gånger och börjar dribbla”, skriver Hamann,”Man kan spela framgångsrik fotboll med Musiala men om man tittar på de senaste åren så har Bayern mestadels varit beroende av individuella initiativ. Det hänger också samman med Musiala. Bortsett från honom finns det knappast en nummer 10-spelare i världen som är en ren en-mot-en-spelare. Flytet i spelet lider också av det”. Bild ser det som att ”Hamann attackerar Musiala”.

Annons

tysklandKicker har fokus på Dortmund-Heidenheim, ett möte i helgen mellan stor och liten. Men tidningen uppmärksammar även Dortmund som stor av andra skäl. Uefas årliga rapport om klubbfotboll visar på en publikökning på många håll. 111 miljoner såg fotboll i en högstaliga, en rekordsiffra. Det högsta snittet i Europa, om man räknar in alla tävlingsmatcher, hade Dortmund: 81 305. I flödet av statistik dyker en svensk klubb upp. Halmstad gjorde färst antal byten av alla klubbar, i snitt bara 2,8 per match. Därefter följer West Ham 2,9 och Manchester City 3,0. Några andra siffror: I de högsta ligorna i Europa bytte 63 procent av klubbarna tränare minst en gång. Tilläggstiden ökade i 34 av 42 ligor och speltiden var i genomsnitt 98,2 minuter.

 

ÖVRIGT

övrigtRecord (Portugal) har fortsatt Viktor Gyökeres-feber. ”Gyökeres är etta i världen”, förkunnar tidningen. Ingen annan spelare har gjort så många mål det här kalenderåret som Sportings anfallare – 36 mål under 255 dagar (eller på 37 matcher). Haaland, Mbappé, Cristiano Ronaldo och allt vad de heter står i hans skugga. Tilläggas kan att svensken under onsdagen vann pris som Månadens spelare och Månadens anfallare i ligan. Gyökeres fick i båda fallen nästan hälften av rösterna från ligans tränare.

Annons

TV2 (Norge) skriver om Erling Haalands sorg. Nära vännen Ivar Eggja, som var en del av Haalands team, har avlidit 59 år gammal. ”Ord kan inte beskriva hur mycket du betytt för mig”, skriver Haaland på Instagram.

SDNA (Grekland) skyller på Chelsea för att övergången för David Datro Fofana till AEK kollapsade innan det grekiska fönstret stängde. Till skillnad från vad som uppgavs i engelska medier var parterna aldrig överens om ett lån med köpoption. Enligt SDNA var det för att Londonklubben hela tiden kom med nya krav.

Publicerad 2024-09-12 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto