Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Amorim: ”Gyökeres är värd 100 miljoner euro”

Headlines Blogg
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA IDAG 18:55
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA PÅ FREDAG
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA PÅ FREDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


ÖVRIGT

övrigtCorreio da Manhã (Portugal) låter Viktor Gyökeres titta fram redan på nyhetsettan. Det är uköpsklausulen som hamnat i fokus igen. ”Viktor är en stor spelare, han är värd 100 miljoner euro. Sporting tycker också han är värd det. Så det är hans pris. Den som vill ha honom får betala 100 miljoner euro”, säger tränaren Rúben Amorim. Det följer på att klubbpresident Frederico Varandas tidigare under torsdagen sagt, ”Jag har sett sämre spelare säljas för 100 miljoner euro och stora spelare säljas för under 100 miljoner euro”. I Records tv-program ”Record na Hora” säger tidningens profil Bernardo Ribeiro apropå Gyökeres att ”Ingen spelare lämnar Portugal för en astronomisk summa utan att Jorge Mendes är med i bilden”. Under torsdagen skrev transfersajter på nytt om intresse för Gyökeres från engelska klubbar.

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Telegraph täcker hela sportettan med Sven-Göran Eriksson. I samband med hans begravning publiceras en sista kolumn från ”Svennis” i tidningen, med familjens goda minne. Den avslutas med orden, ”Livet ska alltid, alltid firas”. Sven-Göran Eriksson begravs i Torsby i dag. Bland de cirka 600 närvarande finns David Beckham. Den tidigare världsspelaren kommer att hålla låg profil, Beckham kommer inte hålla något tal, säger en källa till The Sun.

The Times bär på ett par av de största nyheter från torsdagen. Dels att förhören med Manchester City om de 115 regelbrotten inleds nästa vecka. Dels att Mikel Arteta skrivit nytt treårskontrakt med Arsenal. Kontraktet är enligt The Times värt tio miljoner euro om året.

The Sun följer upp beskedet att Rodrigo Bentancur utreds för rasism. Enligt tidningen riskerar Tottenhamspelaren upp till tolv matchers avstängning. Det är maxstraffet. Bentancur anses i en intervju ha uttryckt sig rasistisk om Heung-min Son.

Annons

The Guardian gör störst rubrik på Erik ten Hags svar på Cristiano Ronaldos kritik, ”Han är långt bort, i Saudiarabien, långt från Manchester”. Guardian uppger vidare att Sofia Jakobsson nu är på plats i England, redo att skriva på för London City Lionesses. 34-åringen väntas vara spelklar till matchen mot Blackburn på söndag. Jakobsson lämnade officiellt San Diego Wave häromdagen.

Plymouth Herald hör Wayne Rooney prisa nyförvärvet Rami Al Hajj. Får han debutera direkt i startelvan i helgen? ”Han varit strålande på träning. Han har varit precis vad vi hoppats på med boll och hans blick för en passning. Det som vi får överväga är, hur länge kan han spela?”, säger Rooney. Noterbart från League One är att Peterboroughfansen röstat fram nyförvärvet Oscar Wallin till Månadens spelare.

 

ITALIEN

Annons

italienLa Gazzetta dello Sport riktar på nytt strålkastarljus mot ett Milan i gungning. Klubbägaren Gerry Cardinale kommer att vara på plats och stötta tränaren Paulo Fonseca under matchen mot Venezia i morgon, men som GdS påpekar, det ökar också pressen ytterligare på portugisen att leverera en seger. Cardinales högra hand Zlatan Ibrahimovic har alltmer ifrågasatts, inte minst för sin frånvaro under krismatchen mot Lazio. Enligt Sky Sport Italia och Tuttomercatoweb är det tveksamt om han dyker upp i morgon. Troligen blir det inte förrän till onsdagens match mot Liverpool. Sky Sport Italia rynkar på näsan och menar att Ibrahimovic ”varit borta alldeles för länge”. Dessa matcher, Venezia och Liverpool, samt derbyt nästa helg mot Inter, ses som avgörande dagar för Fonseca.

Corriere dello Sport har stort fokus på återstarten i Serie A och på nyförvärven till ligan. Dagens begravning av Sven-Göran Eriksson får också en artikel långt in i tidningen. Lazio har skickat en delegation. I spetsen för den finns klubbägaren Claudio Lotitos son Enrico, som styr ungdomssektionen. Även Laziofans kan dyka upp, skriver tidningen. På annat kan man läsa att Romas ytter Nicola Zalewski sagt nej till Galatasaray, trots ett lukrativt erbjudande på två miljoner euro om året. Enligt Sky Sport Italia väntas den turkiska klubben i så fall försöka med två andra namn på den italienska marknaden: Mário Rui (Napoli) eller Fodé Ballo-Touré (Milan). Sistnämnde ryktas också till Besiktas.

Annons

 

SPANIEN

spanishMundo Deportivo ger hela förstasidan till Lamine Yamal, som var gäst i tv-programmet El Hormiguero i Antena 3. 17-åringen sa precis vad en katalansk tidningen vill höra. Han fick en fråga om han skulle vara glad om någon betalar hans marknadsvärde på 120 miljoner euro. ”Jag vill inte någon betalar 120 miljoner euro för då skulle jag behöva lämna Barça. Jag hoppas att jag aldrig lämnar Barça. Jag vill bli en legendar i Barcelona”, säger han. Bland svaren framkommer vidare att Lamine är förtjust i dofter, ”Jag vill att min hem ska dofta vanilj” och inte är någon gourmet, favoritmat är ”kycklingnuggets med pommes frites”. Han levererar också ett oväntat svar på frågan vad han vill köpa som han inte får köpa. ”Jag vill köpa en åttaarmad bläckfisk. Det är ett exotiskt djur. När jag är hos andra är det ingen som har en, men jag ska ha det. Min mamma säger att det är omöjligt. När jag var 13 år sa hon att jag fick vänta tills jag är 18, och nu säger hon att jag får vänta tills jag är 21”. Liksom Sport gör MD också stor rubrik på att Barças lönetak fördubblats från i vintras, från 204 miljoner euro till 426 milj euro. Real Madrid är solklar etta med 755 milj euro – se tabell här.

Annons

Marca gör störst rubrik på en ungdomsstjärna i Real Madrid. Klubben är överens om ett nytt kontrakt med Joan Martínez. Bara underskrifterna saknas. Den 17-årige backen uppgavs i somras jagad av bland annat Manchester United och Chelsea. Martínez var med på Real Madrids försäsongsläger men ådrog sig en korsbandsskada. Liksom AS noterar tidningen att Hugo Mallo dömts för sexuellt ofredande efter att ha tafsat på en maskot. Här finns också Sergio Ramos fortsatta jakt på en ny klubbadress. Fyra brasilianska klubbar ska ha tackat nej till 37-åringen, som nu kastar blickar mot MLS.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe uttrycker tvisten mellan Kylian Mbappé och PSG i fotbollstermer. Det är ”1-0” till Real Madrid-spelaren. Ligaorganisationen, LFP, anser att PSG ska betala de 55 miljoner euro som Mbappé kräver i uteblivna bonusar och löner. Men PSG meddelade kort efter beskedet att klubben vägrar. Om inte parterna kommer till förlikning väntas ärendet hamna i domstol. ”Ärendet kan ta månader, även flera år, beroende på domstol och ärendekö. Men parterna tycks förbereda sig på det, fast beslutna att inte ge upp”, sammanfattar Le Parisien. Från transfermarknaden berättar L’Equipe att gamla storspelaren Claude Makélélé är på plats i Grekland för att ta över Asteras Tripolis. Senast han var tränare var i Eupen för fem år sedan. Asteras Tripolis ligger för närvarande femma i den grekiska ligan.

Annons

Foot Mercato uppger att Manchester United och Adrien Rabiot är i samtal. I dagarna har Aksam tryckt på att både Fenerbahçe och Galatasaray försöker locka till sig fransmannen. På tal om Turkiet skriver FM att Trabzonspor är överens med Gift Orban. Trabzonspor har erbjudit Lyon ett lån med köpoption på tio miljoner euro för den nigerianske anfallaren. Lyon vill att klausulen är på tolv milj euro och bindande. Det turkiska transferfönstret stänger i dag.

 

TYSKLAND

tysklandBild uppger att ”Bayern är rasande på Hamann igen”. I en krönika som Headlines nämnde i går kallar Sky Sport-experten Jamal Musiala för en ”soloartist” och menar att ”om han får bollen tio gånger så tittar han ner nio gånger och börjar dribbla”. Hamann lägger till att ”Om jag ur Bayerns perspektiv kunde byta Wirtz mot Musiala hade jag gjort det i morgon”. Detta har fått Bayernledningen att ilskna till, uppger Bild, inte minst för att han ger sig på en spelare. Tidigare har Hamann emellanåt gått hårt åt Bayerns ledning och tränare. Efter en attack mot Thomas Tuchel tidigare i år svarade Bayerns vd Jan-Christian Dreesen, ”Vi kommer inte längre att acceptera sådan irrelevanta uttalanden mot vår tränare som alltid kommer från samma hörn”. Ändå väntas Bayern ligga lågt denna gång och fokusera på att stötta Musiala, som klubben arbetar på att förlänga kontraktet med. 21-åringen har växt fram till en nyckelspelare både för klubb och landslag.

Annons

Frankfurter Rundschau tar också notis om Dino Toppmöllers svar om Hugo Larsson. Han ser inga begränsningar hos svensken men vill inte lägga sig i den infekterade situationen med svenska landslaget. Larsson väntas starta i morgon borta mot Wolfsburg, och ställs då mot landslagskollegan Mattias Svanberg. Bild uppmärksammar att hemmalaget bryter en norm för nästan alla lag ti toppdivisionerna: att sova på hotell natten innan match. Wolfsburg har strukit sin reservation på Ritz-Carlton. ”Vi har inte längre hotell innan hemmamatch. Grabbarna sover bättre hemma. Jag sover också strålande hemma. Det är lugnt, det är underbart”, säger Wolfsburgs tränare Ralph Hasenhüttl.

Publicerad 2024-09-13 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto