Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Kulusevski är nu Tottenhams viktigaste spelare”

Headlines Blogg
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA PÅ LÖRDAG
Venezia - Genoa
Venezia
Genoa
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

ENGLAND

The Athletic-journalisten och Tottenhamexperten Jack Pitt-Brooke hyllade i natt Dejan Kulusevski: ”Jag tror det redan är allmänt vedertaget, men i kväll underströks vad alla redan känt till ett tag: Dejan Kulusevski är nu Tottenhams bästa och viktigaste spelare”, skriver Pitt-Brooke på X, ”Han har varit Spurs bästa högerytter ett tag, han är för närvarande deras bästa nummer 9 (man får ge Solanke tid) och troligen deras bästa nummer 8. Om de spelade med en riktig nummer 10 hade han antagligen varit bäst där med”. Inlägget kommer sedan Kulusevski fortsatt sin imponerande säsongsstart med ett inhopp där han hjälpte Tottenham vända till seger i ligacupen (2-1 mot Coventry). I Evening Standard får Kulusevski 8 av 10, högst betyg av alla Tottenhamspelare, trots den korta speltiden. Lucas Bergvall startade, var ”iögonfallande” och får hyfsade 6. Football London tycker han var ”en av ljusglimtarna”. Det hördes burop när Bergvall byttes ut. Så, varför byttes han ut? ”Jag gör inte byten efter omröstningar, kompis. Fansen har säkert sin uppfattning men det var Lucas första match med ordentligt med speltid på ett tag”, säger Ange Postecoglu, ”Vi har redan en del skador och jag hade en del bra spelare på bänken som jag trodde kunde göra skillnad, men det tar inget från Lucas insats. Jag tycker han var strålande”.

Annons

.england

Daily Mirror satsar fullt ut på Oasis sedan Man City i sitt ”Oasisställ” tappat poäng (0-0 mot Inter). City såg segern ”Slide Away” och insatsen var inte ”Supersonic”. Båda låttitlar från albumet Definitely Maybe”, vars färger präglar den nya fjärdetröjan. Fansen var skeptiska. Men Francesco Acerbi verkade i alla fall vilja ha inte bara en utan två tröjor av Erling Haaland efter slutsignalen (se klipp här). Själv säger Acerbi om klippet, ”Jag frågade Haaland om hans tröja men fick den inte…skämta bara”.

The Guardian förmedlar det för Arsenal dystra beskedet att Martin Ødegaard blir ”borta ett tag”, som Mikel Arteta uttryckte det. Det kom fler dåliga nyheter. Ett ”blekt Arsenal” föll i damernas Champions League (1-0 till Häcken). Londonlagets tränaren Jonas Eidevall berömmer Häcken som ”ett modigt lag”.

Annons

Shield Gazette noterar bekymrat att Alexander Isak tycktes saknas på Newcastles träning i går. Det är fortfarande oklart om han kan spela mot Fulham på lördag. Anfallaren fick en skada, troligen vid ögat, och fick utgå mot Wolves i helgen.

Daily Mail hävdar att Manchester gjort en u-sväng. Old Trafford kommer att rivas om en ny arena byggs. Tidigare var planen att reducera kapaciteten på Old Trafford från 75 000 till 30 000 och använda arenan för dam- och akademilag. United kommer att göra en stor supporterundersökning innan beslut fattas om att bygga ny arena.

iNews uppger att Newcastle är ute efter Chelseas stortalang Josh Acheampong. Sedan tidigare har Real Madrid och PSG blickarna riktade mot den 18-årige högerbacken, men intresset uppges störst i Premier League. Chelsea anses kunna vara frestade att sälja till bra pris. Newcastle köpte tidigare i år Lewis Hall från Chelsea efter att först ha lånat 20-åringen.

Annons

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser ett ”Storslaget Inter”. Simone Inzaghis lag fixade en svår bortapoäng (0-0 mot Manchester City). ”Ett Inter av stål” är en annan rubrik i tidningen. Och starkast av alla var Nicolò Barella, 7,5 av 10. Kvällens svenska aktör, domare Glenn Nyberg, höll godkänd nivå, 6. Inter har på söndag derby mot Milan, där turbulensen är desto större. För tränare  Paulo Fonseca är det en avgörande match. En ny smäll och det är hej då till portugisen. Det slår GdS fast. I går kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic sonderat terrängen med Edin Terzic, samtidigt som andra pekar ut Maurizio Sarri som en stark kandidat, men GdS understryker att Milan hoppas kunna behålla Fonseca. Gamla stortränaren Fabio Capello drar fram Ibrahimovic som medansvarig för Milans situation när han får frågan om Fonsecas status. ”Vi borde fråga han som ansvarade för transfermarknaden. Jag hörde bossen (Ibrahimovic) på tv – han sa att det är han som bestämmer, eller hur? Då har han också visst ansvar…”, säger Capello.

Annons

Corriere dello Sport följer dramat i huvudstaden. ”Rom brinner”, är dagens största rubrik. Roma kickade plötsligt Daniele De Rossi efter bara fyra matcher in på den nya säsongen och efter stora spelarinvesteringar under sommaren.”Den här gången återvänder jag inte”, sa klubblegendaren bittert innan han lämnade träningsanläggningen, skriver CdS. Beslutet väckte också känslor bland fans. Några konfronterade lagkaptenen Lorenzo Pellegrini vid träningsanläggningen (se klipp här). Andra sjöng med värme utanför De Rossis fönster (se klipp här). Innan onsdagen var över hade Ivan Juric blivit utsedd till ny tränare. Stort utrymme i samtliga sporttidningar får Salvatore Schillaci, som gått bort 59 år gammal. Tuttosport sopar faktiskt bort allt annat, inklusive Champions League, från förstasidan för Schillaci.

Annons

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo utropar båda ”Så synd”, sedan en målvaktstabbe från Paulo Gazzaniga ryckt poängen från Girona i 90:e minuten (1-0 till PSG). ”Spelarna hänger med huvudet nu men jag har sagt till dem att vara stolta över insatsen”, säger tränaren Míchel. Annars ligger fokus på Barcelona, som i kväll sparkar igång sin Champions League-säsong borta mot Monaco. Sport gör förstasida på att Ansu Fati är tillbaka i truppen. Det är första gången på ett drygt år. En som inte är med är Fermín López. Han är skadad igen, och under onsdagens presskonferens tog Barças tränare Hansi Flick på sig skulden. ”Det är tråkigt med Fermín och jag känner mig lite skyldig”, säger Flick, då spelaren kanske fick komma tillbaka för snabbt efter förra skadan.

Marca och AS lockar med intervjuer inför Atléticos match mot RB Leipzig i kväll. Marca pratar med backen Robin Le Normand, och frågar om det nya formatet på Champions League gör det svårare. ”Formatet är nytt för alla. Det finns inga ursäkter. Fotboll handlar om att vinna och det är vad vi är ute efter”, säger Normand. AS pratar med ett annat nyförvärv, Conor Gallagher. ”Vi vill vinna Champions League”, lyder citatrubriken på förstasidan. Båda tidningarna nämner vidare onsdagens besked att Jesus Navas lägger av vid årsskiftet.

Annons

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe pustar på förstasidan ut målvaktsblundern som i slutminuterna gav PSG segern (1-0 mot Girona). PSG hade det trögt annars. ”Jag led mycket under matchen, mer än under en förlossning, och jag har varit med om några stycken, även om jag inte varit huvudpersonen”, säger tränaren Luis Enrique. Parislagen hade det inte lätt i damernas Champions League. Hanna Bennison gjorde ett av målen mot PSG (3-1 till Juventus). Även Paris FC föll,  och det stort (5-0 till Man City).

RMC Sport lyssnar på franske landslagsspelaren Jules Koundé som instämmer i Rodris klagomål över spelkalendern och varning om spelarstrejk. ”Jag håller med om allt Rodri sa. Varje år blir det fler matcher och vi har allt mindre tid för återhämtning. Vi har sagt det i tre-fyra år men ingen lyssnar på oss”, säger Barcelonabacken. Gårdagens udda övergång var Andy Carroll till Bordeaux. Klubben hoppas han är bättre på att göra mål än att forma hjärtan. 

Annons

TYSKLAND

Sport1 applåderar ”Superinhopparen”. Det är så han kallas i tyska medier i dag, Jamie Bynoe-Gittens, som satte två mål för Dortmund (3-0 mot Club Brügge). Fast han heter faktiskt inte Bynoe-Gittens längre. Han har dumpat ”Bynoe” till den här säsongen. ”Båda namnen är från min pappa, men han föredrar att jag bara kallas Gittens då det är kortare. De flesta kallar mig också Gittens så framöver spelar jag bara med Gittens på tröjan”, har engelsmannen sagt. Tillsammans med målvakten Gregor Kobel får han toppbetyget 1 av 6. 

Bild fnissar åt Harry Kanes hattrickboll från i tisdags. Samtliga lagkamrater signerade den. En av dem skrev ”Bro not again”. Kane berättar själv på Instagram vem avsändaren var: Michael Olise. Oscar Wilhelmsson är skadad och missar Darmstadts match mot Schalke på fredag men väntas tillbaka inom kort.

Annons

ÖVRIGT

Aberdeen Live (Skottland) följer upp succéstarten för Jimmy Thelin. Kan hans Aberdeen till och med hamna före Celtic eller Rangers? ”Jag tror inte det. Jag hoppas det, men jag kan inte se det hända över en hel säsong”, säger tidigare Celticprofilen Mikael Lustig. Aberdeen har full pott efter fem omgångar och ligger lika med Celtic, och fem poäng före Rangers.

Kronen Zeitung (Österrike) konstaterar att RB Salzburg var ”Chanslösa i Prag” (3-0 till Sparta Prag). John Mellberg gjorde CL-debut men blev utbytt i paus. ”En misslyckad insats”, skriver KZ, och ger 18-åringen bara 1 av 6 i betyg. Salzburger Nachrichten bedömer Mellbergs insats som ”svag”, men tre andra spelare får omdömet ”mycket svag”.

Voetbal International (Nederländerna) hör Fortunas Sittards tränare Danny Buijs välja ut spelare för kritik efter gårdagens storförlust (5-0 till Ajax). Särskilt Kristoffer Petersson, som svensken som dessutom skadade sig. ”Jag vet inte hur det gick till men han var inte på det i kväll. Då kan sådana här situationer uppstå, även om det också kan vara så att han blev sparkad”, säger Buijs till ESPN.

Annons

Sport24 (Grekland) skriver att 3 000 AEK-fans mötte Anthony Martial på flygplatsen då nyförvärvet anlände till Aten i går kväll. Martial vinkade glatt från bilen (se klipp här). Aris fansen väntar fortfarande på att få välkomna Robin Quaison.

Publicerad 2024-09-19 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS