Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny uppgift om Gyökeres klausul - Tottenham heta i jakten

Headlines Blogg
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA IDAG 13:55
Venezia - Genoa
Venezia
Genoa
STREAMA IDAG 14:55
Osasuna - Las Palmas
Osasuna
Las Palmas
STREAMA IDAG 16:10
Juventus - Napoli
Juventus
Napoli
STREAMA IDAG 17:50
Valencia - Girona
Valencia
Girona
STREAMA IDAG 18:25

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) ser det som att Sporting har ett trumfkort kring Viktor Gyökeres närmaste framtid. Med svenskens fortsatta succé har det ryktats att storklubbar kanske utlöser klausulen på 100 miljoner euro i januari. Men klausulen gäller bara i sommarfönstret, upplyser nu A Bola. Det är en fördel för Sporting. Fast ett bud på 100 milj euro skulle ändå få Sporting att fundera, resonerar tidningen.  Samtidigt har ryktena om intresset för Gyökeres fått en ny skjuts efter målet i Champions League. Scouter från Arsenal och Chelsea uppgavs ha varit på plats under Sporting-Lille. Nu skriver Caught Offside att Chelsea, PSG och Tottenham är intresserade av Gyökeres, och att Tottenham hittills visat störst intresse.

Annons

Metrosport (Grekland) utropar fredagen till ”Quaisons dag”. Svensken väntas landa på Thessalonikis flygplats kl 12.05 i dag. Därefter gäller läkarundersökning och underskrift på ett tvåårskontrakt med Aris. Årslönen har uppgetts vara cirka 700 000 euro. Metrosport skriver även att Maccabi Haifa försökte kapa värvningen i sista stund. Den israeliska klubben såg anfallarens som en ersättare till Frantzdy Pierrot, som sålts till AEK. Försöket misslyckades dels på grund av säkerhetsläget, dels för att Quaison ville till Europa.

Bold (Danmark) pratar med Mads Døhr Thychosen och tar fasta på att han blivit en publikfavorit i AIK. ”Det ger självförtroende, och gör en stolt och glad. Det måste betyda att du gör någonting rätt och att de gillar sättet du representerar klubben. Det är coolt”, säger backen. Han jämför också fans. ”Svenska fotbollsfans är lite annorlunda jämfört med danska. Jag tycker att den genomsnittliga supportern är lite mer fanatisk här. Det märks när man är på stan”, säger Thychosen.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) och La Dernière Heure framhäver båda Mark Van Bommel som kandidat att ta över Anderlecht efter Brian Riemer. Andra som nämnts: Thomas Letsch, Karel Geraerts och Kasper Hjulmand. I Anderlecht spelar Ludwig Augustinsson.

 

ENGLAND

Daily Express går längst med ”Århundradets räddningar”. Men hyllningarna till Arsenalmålvakten David Rayas dubbelräddning vid straffen i går kväll täcker alla engelska sportettor (0-0 mot Atalanta). Här är de båda tränarnas kommentarer: ”Jag tror det är två av de bästa räddningarna jag sett i min karriär från David”, säger Mikel Arteta. ”Han (Raya) är en katt. Den första räddningen är bra men den andra är otroligt”, säger Gian Piero Gasperini. Sky Sports frågar sina läsare: ”Är Rayas dubbelräddning den bästa någonsin?” På morgonen hade 41 procent svarat ”ja”.

Annons

Daily Telegraph kom med nyheten om att Manchester City inte bara riskerar att kastas ut ur Premier League utan från alla turneringar, om klubben fälls i det uppmärksammade fallet med med 115 regelöverträdelser. Enligt The Sun är det dock inte sannolikt. Telegraph lyfter även ytterligare problem för klubblags-VM 2025. Turneringen spelas under sommaren och spelarkontrakt kommer att löpa ut mitt i turneringen. Kevin De Bruyne är för närvarande ett sådant exempel. Det finns en rad juridiska och lönemässiga problem med spelare utan kontrakt.

Daily Mail berättade under torsdagen att Alexander Isak även har en tåskada. Hans medverkan mot Fulham i morgon är osäker. Kanske får han framöver nordiskt sällskap i anfallet. Newcastle är enligt Daily Mail intresserad av norrmannen Sindre Walle Egeli, som förstås kallats ”Nästa Erling Haaland”. FC Nordsjaelland uppges vilja ha uppemot 21 miljoner pund för den 18-årige anfallaren.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport längtar till söndag. ”Ge oss derbyt”, Inter mot Milan. De rödsvarta har klart mest att förlora. I går kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic haft ett krismöte med spelarna inför derbyt. Enligt GdS förklarade Ibrahimovic under mötet att klubbledningen inte var nöjd med resultat eller insatser men tryckte också på sammanhållning och karaktär inför det laddade mötet med Inter. Han underströk betydelsen för både säsongen och för fansen. Ibrahimovic ska också har pratat enskilt med Paulo Fonseca och försäkrat att portugisen har klubbens stöd men att resultaten måste bli bättre. Samtidigt skriver GdS att relationen mellan Ibrahimovic och Fonseca blivit allt mer ansträngd. Tidningen pekar på tre incidenter som upprört Fonseca. Den senaste var när Ibrahimovic kom tillbaka till Liverpoolmatchen efter att ha varit borta två veckor. Han samlade då spelarna när Fonseca inte var där och förklarade för dem att han fortfarande är boss och undrade hur det gick med tränaren. GdS skriver vidare att Ibrahimovic när det begav sig visserligen gav vd Giorgio Furlani sitt stöd i valet av Fonseca, men att det inte var svenskens val. Om Fonseca nu får sparken har namn som Maurizio Sarri, Edin Terzic och Thomas Tuchel bollats upp som alternativ. Men enligt dagens La Repubblica är Ibrahimovics val Igor Tudor. Tidningen skriver också att Tuchel är för dyr.

Annons

Corriere dello Sport ser fram emot ”Conte mot Conte”. Antonio Conte reser med sin nya klubb Napoli till Turin för att möta Juventus där han tillbringade 16 år. Atalantas insats får också rubriker, positiva sådana (0-0 mot Arsenal), trots en missad straff.  Det var synd med straffen, men vi gjorde en bra match”, säger Isak Hien. Mittbacken spelade som vanligt från start och får fullt godkända 6,5 av 10 i betyg. De båda målvakterna, Marco Carnesecchi och David Raya får högst, 7,5.

 

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo beklagar sig över Barcelonas öde – en tidig utvisning och en påföljande förlust (2-1 till Monaco). ”För hårt straff”, menar Sport, ”Ödesdigert misstag”, skriver MD. Men Barças tränare Hans Flick säger, ”Vi försökte hela tiden, men vi får acceptera att de förtjänade att vinna”. Cadena SER tycker att Flick efter sin lyckade start i Barça ”sådde de första tvivlen” med sina byten i matchen. I underläge plockade Flick av Robert Lewandowski och Lamine Yamal. Flick berättar att det var för att spara dem till söndagens match. ”Barça kan aldrig ge upp en match”, kontrar en av SER:s journalister.

Annons

Marca och AS firar Atléticos seger (2-1 mot RB Leipzig). ”Galenskap!”, utropar Marca efter segermål i 90:e minuten av José María Giménez – bäst tillsammans med Antoine Griezmann, enligt tidningen. På tal om Atlético kom under torsdagen uppgifter om att klubben kan får saudiska ägare. Marca uppger på annat håll att Real Madrids tränare Carlo Ancelotti överväger att spela med fyra mittfältare, för att få bättre balans. 

OK Diario kommer med en löneuppgift om Real Madrid som fått spridning i engelska medier. Jude Bellinghams och Vinícius Jr:s årslöner har justerats så att de är på samma nivå som Kylian Mbappés. Engelsmannen och brasilianaren har, sedan en tid tillbaka, 15 miljoner euro. Samma som fransmannen fick när han skrev på för klubben.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har anledning till franskt firande. Först och främst kunde ”Ett furstligt Monaco” beskådas (2-1 mot Barcelona). Men även Brest vann (2-1 mot Sturm Graz). Tillsammans med PSG:s seger i onsdags innebär det att Frankrike för första gången har tre segrar i en premiäromgång av Champions League. Mer statistik: Monacos George Ilenikhena tog ett rekord från Kylian Mbappé. Han blev klubbens yngsta målskytt i CL någonsin med sina 18 år och 34 dagar. Brest lagkapten Brendan Chardonnet vill också bidra med statistik när han suger på segerkaramellen i klubbens debut i CL-sammanhang. ”Vi har nu ett hundraprocentigt segerfacit!”, säger han glatt. På annat håll skriver tidningen att Liverpools Trent Alexander-Arnold kan bli ägare i Nantes. Det är en investeringsfond som styrs av hans pappa, och förvaltar sönernas pengar, som vill köpa den franska klubben. Ett flertal möten har hållits. Det senaste budet ska ha varit värt 150 miljoner euro totalt, men L’Equipe tror att en affär blir svår, inte minst då det är osäkert om nuvarande ägaren Waldemar Kita vill sälja. Nyligen köpte Kylian Mbappé med familj Caen i Ligue 2.

Annons

RMC Sport pratar med fotbollslegendaren och tidigare Uefa-basen Michel Platini om sätt att göra fotbollen mer attraktiv. ”Kanske får man ta bort en spelare och spela med tio. Fotbolls spelades med elva man 1900 men då sprang man betydligt mindre än i dag, spelarna var inte lika starka, inte lika snabba”, säger Platini.

Les Dernières Nouvelles d’Alsace lyssnar på Strasbourgs tränare Liam Rosenior inför mötet med Lille på lördag. På presskonferensen prisade han  Sebastian Nanasi, com också satt med. ”Jag älskar Sebastian. Han har stora tekniska kvaliteter och en härlig blick för spelet. Han lär sig snabbt och har på kort tid tagit till sig mycket information om spelfilosofin”, säger Rosenior. Nanasi kommenterade också inledningen på sin tid i nya klubben. ”Det har varit en bra start för mig med två mål men på de två matcherna har vi bara tagit en poäng. Det viktigaste är att vinna matcher och att mina mål bidrar till poäng”, säger mittfältaren.

Annons

 

TYSKLAND

Bild skriver om ”Wirtz målfest” på nyhetsettan. Bayer Leverkusen hade lekstuga och Florian Wirtz svarade för två mål i sin Champions League-debut (4-0 mot Feyenoord). Insatsen nominerar honom till Uefas Omgångens spelare. Och det finns anledning för Bild att banka sig för bröstet. Tre av de fyra spelare som Uefa nominerat har tysk klubbadress: förutom Wirtz även Harry Kane (Bayern München) och Jamie Gittens (Dortmund). Ändå förlorade två lag, Stuttgart i tisdags och RB Leipzigs i går (2-1 till Atlético).

Abendzeitung förmedlar besked från staden München. Adressen för Allianz Arena byter namn. Arenan ligger för närvarande på Werner-Heisenberg-Allee 25, men framöver blir det på Franz-Beckenbauer-Platz 5. Namnbytet sker för att hedra klubbikonen och genomförs den 7 januari, ett år efter att Beckenbauer gick bort. ”Han är en av de största idrottare staden någonsin haft”, säger borgmästare Dieter Reiter i ett uttalande.

Annons
Publicerad 2024-09-20 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS