Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

L’Equipe: Nanasi näst bäst i Ligue 1

Headlines Blogg
Napoli - Como
Napoli
Como
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Venezia
Hellas Verona
Venezia
STREAMA IMORGON
Leganés - Valencia
Leganés
Valencia
STREAMA IMORGON
Espanyol - Mallorca
Espanyol
Mallorca
STREAMA PÅ LÖRDAG
Udinese - Lecce
Udinese
Lecce
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe hyllar Strasbourg efter gårdagens tunga seger (1-0 mot Marseille). Främst går hyllningarna till målpassaren Sebastian Nanasi och målskytten Diego Moreira (se målet här). ”Kaviarn på vänsterkanten”, som lokaltidningen Les Dernières Nouvelles d’Alsace uttrycker det i dag. Om Nanasi skriver L’Equipe: ”Svensken visar varje match varför ett flertal spanska och tyska klubbar ville ha honom. Han har skänkt glädje till Strasbourg i flera veckor”. Både Nanasi och Moreira får 7/10, liksom målvakten Djordje Petrovic. Nanasi tar inte plats i L’Equipes Omgångens lag denna vecka men är nu upp på andra plats i betygsligan för utespelare med 6,75 i snitt. Bara Ousmane Dembélé i PSG ligger före med 7. Själva ligan leder PSG på bättre målskillnad än Monaco. Marseille är trea och Strasbourg åtta.

Annons

RTL skriver att Kylian Mbappés popularitet i Frankrike är i fritt fall. Det visar en opinionsundersökning utförd av Odoxa. Bara 54 procent av fransmännen har en ”bra bild” om honom. Den är minskning med 12 procentenheter bara sedan ett knappt halvår tillbaka. Andra siffror backar också kraftigt. Endast 58 procent tycker Mbappé är ”sympatisk” och 35 procent att han är ”ödmjuk”. Dessutom tycker 52 procent att han är ett dåligt val som landslagskapten.

 

ENGLAND

.england

The Guardian-temat går igen på sporten i alla tidningar: hur länge överlever Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag? I går kom ännu ett tungt bakslag (3-0 till Tottenham). Nederländaren är själv inte orolig för sparken. ”Nej, jag tänker inte på det”, säger han, och insisterar på sammanhållningen inom klubben, ”Vi är alla på samma sida, eller sitter alla i samma båt, tränarstaben och spelarna också. Jag oroar mig inte för det”. Både Ten Hag och Bruno Fernandes reagerade starkt på utvisningen som drabbade portugisen i slutet av första halvlek. ”Det där är aldrig ett rött kort, det är min bild”, säger lagkaptenen.

Annons

Daily Telegraph frågar sig redan på nyhetsettan, ”Var det här den sämsta insatsen någonsin av Manchester United?”. Sky Sports Gary Neville går inte lika långt men kallar insatsen ”fullständigt skamlig”. Förutom United-bashing hyllas Tottenham. Dejan Kulusevski tillägnas en egen artikel i Telegraph. ”Han har plötsligt blivit affischpojken för Ange-ball”, skriver krönikören Jason Burt. Han påpekar att svensken i sin nya roll som mittfältare skapade nio chanser på Old Trafford, mer än någon gästande spelare gjort sedan Opta började med sin statistik 2003. Evening Standard ger Kulusevski och Micky van de Ven 9/10. ”Enastående på mittfältet igen”, är omdömet om svensken.

Shields Gazette spekulerar i att Alexander Isak kan bli borta sammanlagt fem matcher. Tidningen skriver att anfallaren fick stå över matchen mot Manchester City i helgen med en bruten tå, kommer inte att spela mot Wimbledon i ligacupen i veckan, väntas vila i helgens möte med Everton och är ett frågetecken för Sveriges Nations League-matcher mot Slovakien och Estland. Tränare Eddie Howe sa i går, ”Han (Isak) kommer definitivt inte att spela på tisdag (Wimbledon) och vi får se hur han ser ut inför Everton. Sedan är det förstås landslagsuppehåll och han är en landslagsspelare, så vi får se följden av allt det”.

Annons

The Sun hävdar att Bayern München överväger Alisson Becker. Tränaren Vincent Kompany sägs vara en stor beundrare av Liverpoolmålvakten, som tidigare väckt saudiska klubbars intresse. På tal om målvakter så uppger The Sun att Man United är intresserad av Anthony Patterson. Den 24-årige Sunderlandmålvakten ses som en backup till André Onana.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport blickar redan mot veckans Champions League-spel. ”Vårt Europa”, syftar på Milan, Inter och Juventus som är ute efter segrar mot Leverkusen, Röda Stjärnan respektive RB Leipzig. Tidningen bjuder vidare på en intervju med Olivier Giroud, tidigare Milan och nu i Los Angeles FC. Han har inga problem med att förre anfallskollegan Zlatan Ibrahimovic i medier markerat att det är han som bestämmer i Milan. ”Var är nyheten? Ibra är Ibra, även som klubbledare. Han kan fotbollen väldigt bra och Milan i synnerhet. Om du väljer Zlatan, som RedBird gjort, så måste man visa förtroende: Ibra måste ha carte blanche”, säger Giroud, som alltså menar att Ibrahimovic måste få fria tyglar i sin nya roll.

Annons

Corriere dello Sport hyllar Napoli, och inte minst lagets tränare. Rubriken ”Bara Conte” står för att den nya tränarens lag nu är solo i täten av Serie A (2-0 mot Monza). Det är 483 dagar sedan det senast hände. En scudetto i sikte? ”Låt fansen drömma, jag måste ha fötterna på jorden”, säger Conte. Han spelar ner Napolis chanser. ”Vi har påbörjat en ombyggnad. Det är fortfarande många lag som ligger före oss. Jag hör folk snacka om ligatitlar som inte vet någonting om det…”, säger han. Två up-and-coming svenskar gjorde lovande inhopp. Emmanuel Ekong för Empoli (0-0 mot Fiorentina) och Alieu Njie för Torino (3-2 till Lazio). Både får 6 i betyg i Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport, och båda med lovord. Samuel Dahl satt som vanligt på bänken för Roma (2-1 mot Venezia).

 

SPANIEN

Annons

.spanien

Marca tar genast ställning efter det hätska Madridderbyt (Atlético-Real Madrid 1-1). Rubriken ”Så här gör man” kommer till en bild på domaren som temporärt blåser av matchen. Upprördheten är stor över Atléticofans som kastade in saker på Real Madrids målvakt Tibault Courtois. ”Det är inte rätt tillvägagångssätt, men det hjälper inte när vi (som aktiva, reds. anm) provocerar publiken och publiken blir arg”, säger Atlético-tränaren Diego Simeone med udden riktad mot Courtois. På tal om belgaren så rapporterar Cadena Cope att han fick en känning i vänster höft som ska undersökas i dag. Delade poäng gör att Barça har tre poängs försprång i toppen till Real Madrid och fem till Atlético. På damsidan hänger Real Madrid på bättre. Filippa Angeldahl gjorde ett mål när Real Madrid vann (4-1 mot UD Tenerife), och laget har liksom Barça full pott efter fyra matcher. Även här är Atlético trea.

Annons

Mundo Deportivo firar att ”Szczesny-dagen” är här. Den polske målvakten anländer till Barcelona i dag. Överenskommelsen blev helt klar i går. Szczesny kommer att kolla på Barças match mot Young Boys i morgon och skriva på ett ettårskontrakt med klubben. Någon debut är inte att tänka på förrän efter landslagsuppehållet. 34-åringen la handskarna på hyllan efter EM och behöver komma i form.

La Voz de Galicia ger Williot Swedberg tummen upp (6/10) efter sitt inhopp och sin assist till Celta Vigos kvittering (1-1 mot Girona). Carl Starfelt hade en känning i knäet inför matchen och satt på bänken.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker lever på förstasidan kvar i efterdyningarna av lördagens match mellan Bayern München och Bayer Leverkusen (1-1), men ingen spelare från toppmötet finns med i Omgångens lag. Det gör däremot Eric Smith. Det är första gången St Pauli-backen tar plats i Kickers Omgångens lag i högsta divisionen. I förra veckan berättade den nyblivna pappan att han fått till ett matchanpassat sovschema. Det verkar fungera. Fotbollen fungerar även för Hugo Larsson i Eintracht Frankfurt (4-2 mot Holstein Kiel). ”Bra”, enligt Frankfurter Rudschau, som gnuggar händer inför kommande helgs stormatch med krönikan”Eintracht är redo: Bayern kan komma”. Men innan dess möter Frankfurt Besiktas i Europa League och Bayern München ställs mot Aston Villa i Champions League. Harry Kane fick en smäll på foten och är ett frågetecken, men Kicker har honom i Bayerns startelva. Alternativt får Thomas Müller spela.

Annons

Sky Sport-experten Lothar Matthäus är imponerad av Vincent Kompanys Bayern München. I Sky Sport-programmet Sky90 säger han, ”Det här är det starkaste Bayern jag sett hittills. I mina ögon till och med bättre än under Guardiola, för de spelar också framåt, inte bara sidledes”, säger Matthäus, som är imponerad över hur laget klickat, ”Kompany har fått dem på rätt spår. Det är kul att se Bayern igen”.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

A Bola (Portugal) har Portos segerjubel i fokus (4-0 mot FC Arouca). En av målskyttarna – med lite hjälp – var Deniz Gül (se målet här). 20-åringen fick höra fansens sjunga hans namn till ”Daddy Cool”-melodin (se klipp här). ”Det var fantastiskt”, kommenterar Gül. Viktor Gyökeres hade ont i sitt knä efter helgens match men enligt A Bola är han spelklar till mötet med PSV Eindhoven i morgon. Correio da Manhã skriver att tränare Rúben Amorim varnat Gyökeres att han också behöver vila ibland, att han också kan roteras.

Annons

Glos Wielkopolski (Polen) skriver ”Han krossade Korona på egen hand”. Beskrivningen gäller Patrik Wålemark som gjorde ett hattrick (3-2 till Lech Poznan). Inte undra på att lokaltidningen ger honom 9/10. Alex Douglas var okej (6) men Mikael Ishak svag (5).

Gazet Van Antwerpen (Nederländerna) sammanfattar stökigheter i samband med derbyt Royal Antwerp-Beerschot. Två poliser och en polishund skadades, och sju personer greps, rapporterar tidningen. En berusad bilförare som varit på matchen orsakade en dödsolycka efteråt. Själva matchen stoppades vid ställningen 5-0 till Antwerp och kommer inte  att återupptas. Jacob Ondrejka gjorde ett mål och en assist. En parentes: Jakobs lillasyster Ida fyllde på familjens söndagskonto med ett mål för Helsingborgs IF:s F17-lag.

Tasnim News Agency (Iran) uppmärksammar det officiella beskedet om att Saman Ghoddos skrivit på för Al-Ittihad Kalba i Förenade arabemiraten. Det hade tidigare ryktats om Sharjah FC. Den 31-årige anfallaren var utan kontrakt.

Annons

Fanatik (Turkiet) såg ännu en kontroversiell handling läggas till José Mourinhos digra lista. Efter att Edin Dzeko blåsts av för offside lämnade Fenerbahçetränaren en laptop öppen med bild på situationen framför en tv-kameran för att visa att det var ett felaktigt beslut (se klipp här). Han fick gult kort för sin handling. ”Jag lämnar kommentarerna till er. Jag visade bara stillsamt upp min reaktion. Han (domaren) gav mig ett gult kort men det var inga problem”, säger Mourinho. Fenerbahçe vann matchen (2-0 mot Antalyaspor).

Publicerad 2024-09-30 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS