Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frustrerad Gyökeres: "Bra skridskoåkning här"

Headlines Blogg
Napoli - Como
Napoli
Como
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Venezia
Hellas Verona
Venezia
STREAMA IMORGON
Leganés - Valencia
Leganés
Valencia
STREAMA IMORGON
Espanyol - Mallorca
Espanyol
Mallorca
STREAMA PÅ LÖRDAG
Udinese - Lecce
Udinese
Lecce
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

ÖVRIGT

övrigtRecord (Portugal) meddelar: ”Bragança faller inte”. Det syftar på att mittfältaren räddade poäng åt Sporting (1-1 mot PSV Eindhoven), men också på underlaget. Eduardo Quaresma var ensam med målvakten och halkade. Han var inte ensam. En frustrerad Viktor Gyökeres vände sig till en tv-kameran och sa, ”Bra skridskoåkning här”. Svensken, som är van att ösa in mål och håva in toppbetyg, vandrade iväg från den internationella scenen mållös och sågad. I franska L’Equipe får Gyökeres 3/10 – sämst. I Gazzetta dello Sport får han 5/10 – sämst i laget tillsammans med Trincão.

Sabah (Turkiet) är en av flera turkiska medier som i dagarna skriver att förbundet (TFF) vill ha Deniz Gül i landslaget, vilket Aftonbladet bekräftade i går kväll. Först ut tycks Playspor ha varit i måndags. Kontakter är tagna, och Fanatik skriver att ett möte planeras. 20-åringen har spelat med Sverige upp till U21. För övrigt noterar portugisiska O Jogo att han med helgens mål för Porto blev historisk: Gül är den förste någonsin i klubben att som inhoppare göra mål i sina två första matcher.

Annons

Het Nieuwsblad (Belgien) har goda nyheter för Anderlecht och svenska landslaget. Ludwig Augustinsson är tillbaka efter sin hjärnskakning. Enligt tidningen reser han med Anderlecht till Spanien i dag. I morgon väntar Real Sociedad i Europa League.

Goal (Polen) pratar med Lech Poznans chefsscout Jacek Terpilowski. ”Jag tror vi fått in en blivande stjärna i ligan”, säger han om inlånade Patrik Wålemark, som klubben varit ute efter ända sedan tiden i Häcken. Wålemark är för övrigt med i Omgångens lag i Ekstraklasa efter helgens hattrick. Lech Poznan har en lång rad svenskar, den senaste succén är Alex Douglas. ”Vi kunde haft en annan svensk back, en som nyligen spelat bredvid Alex i landslaget, Isak Hien, som nu spelar i Atalanta”, säger Terpilowski och berättar att Lech Poznan övervägde att värva honom i januari 2022 då han fortfarande var i Djurgården.

Annons

ENGLAND

englandDaily Mirror inleder tabloidernas ordvitsar med ”HAV some of that”. Daily Express hakar på med ”Kai and mighty”. För Kai Havertz satte med en skalle Arsenal i vinnarspåret, ett ”Kennet Andersson-mål” (2-0 mot PSG). Chelseafans känner det som att han delade ut en skalle redan innan matchen. Havertz sköt Chelseas segermål i Champions League-finalen 2021, men säger nu: ”Det är en härlig känsla men det skulle vara ännu härligare om jag kan göra det med Arsenal och det skulle betyda mycket mer”. Manchester City, med Erling Haaland i spetsen, gjorde sitt i Slovakien (4-0 mot Slovan Bratislava).

iNews uppger att Newcastle trappar upp samtalen med Alexander Isak om ett nytt kontrakt så fort Anthony Gordon förlängt. Gordon är redan muntligen överens om ett nytt femårsavtal. Newcastle är angeläget om att säkra Isak trots att han har fyra år kvar på det nuvarande kontraktet. Emil Krafth (6/10 i Chronicle) startade när Newcastle i går gick vidare i ligacupen (1-0 mot Wimbledon). I åttondelsfinal väntar Chelsea.

Annons

The Athletic skriver att fansens stöd för Erik ten Hag dunstat. Dessutom uppges många spelare inte bekväma med Manchester United-tränarens spelstil. De har haft problem med den en längre tid. ”Man kan inte tillåta lag från nedflyttningszonen som Sheffield United och Burnley att bara komma till Old Trafford och skära upp oss”, sa en spelare anonymt i samband med FA-cupsuccén i våras. Daily Telegraph menar samtidigt att Ten Hag ändå har de tunga spelarna i omklädningsrummet på sin sida.

The Sun gör dagens största rubrik på kritik från Ten Hags tidigare hjälptränare, Benni McCarthy. Sydafrikanen gillar Ten Hag taktiskt men påpekar att ”han saknar lite glöd, lite passion. Där skiljer vi oss åt”. Och passion, menar McCarthy, det behöver dagens spelare. Han beklagar vidare Cristiano Ronaldos öde. ”Jag tycker Manchester United missade en stor möjlighet. Men jag var inte huvudtränare, jag var inte den som kunde ta besluten”, säger McCarthy. Som omväxling även lite goda nyheter för Ten Hag: Bruno Fernandes avstängning har hävts.

Annons

BBC Sport rapporterar för fartnördar att Tottenhams back Micky van de Ven är snabbast i Premier League den här säsongen. Opta har klockat in honom på 37,12 km/h. Tvåa är Anthony Elanga med 35,9 och trea Erling Haaland med 35,74. Van de Ven har även sprungit till sig en plats i BBC:s Omgångens lag.

Daily Mail uppger att Liverpool kan kapa Man Uniteds planer på att värva Jarrad Branthwaite nästa sommar. Daily Mail menar att Liverpool kan slå till redan i januari. Dessutom kan klubben erbjuda summor närmare de drygt 70 miljoner pund som Everton vill ha för 22-åringen.

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport jublar i kapp med Inter (4-0 mot Röda Stjärnan) men känner även ”Milans ilska” efter en situation där tränare Paulo Fonseca ville ha straff (1-0 till Bayer Leverkusen). Inters Mehdi Taremi var matchens stora lirare i Milano och iraniern lägger ribban högt: ”Som stor klubb är målet att nå final och bli mästare”. Milan kan få svårt att ens ta sig vidare från gruppspelet efter två raka förluster. Zlatan Ibrahimovic fanns på plats i Tyskland men det är sonen Maximilian som får rubrikerna i Italien och runtom i världen efter att ha blivit uttagen i svenska U18-landslaget. Gazzetta dello Sport kommer sedan med uppgifter om Manchester United. GdS menar att Max Allegri är en stark kandidat om Erik ten Hag får sparken. Alex Ferguson påstås vilja ha italienaren. Tidningen menar att det står mellan honom och Thomas Tuchel. Engelska uppgifter har gjort gällande att Gareth Southgate är ett populärt namn i Uniteds klubbledning, men även att Ruud Van Nistelrooy kan kliva fram.

Annons

Corriere dello Sport har förutom Milanolagens skilda öden i går kväll även dagens ”italienska” matcher i fokus, RB Leipzig-Juventus, Sjachtar-Atalanta och framför allt Liverpool-Bologna. Emil Holm väntas få nöja sig med en bänkplats. CdS har en intervju med Romas sportchef Florian Ghisolfi. Han får en fråga om framtiden för Paulo Dybala, vars kontrakt går ut nästa sommar. ”Inga samtal är på gång om en förlängning, allt vi vill är att Dybala är fokuserad på matcherna så han kan vara sitt bästa jag”, säger Ghisolfi. Argentinaren väntas för övrigt inte starta mot Elfsborg i morgon. Det lär däremot Mats Hummels göra. Även Gazzetta dello Sport skriver i dag om tyskens debut i Romas tröja i Borås.

SPANIEN

spanienMarca har en dubbeltydig Madridrubrik med ”Utan andrum”. Dels är Real Madrid och Atlético redan i farten igen med Champions League-matcher i kväll. Dels fortsätter snacket efter det hätska derbyt i söndags. Ett spegling av det kommer på AS förstasida. ”Jag ändrar ingenting”. Det är Diego Simeones svar på att han i söndags bland annat sa att Thibault Courtois provocerat publiken. Däremot tycker han att hans kommentar i söndags ”förvrängdes”, att han var tydlig med att det inte var någon ursäkt till våldet, vilket han fördömt upprepade gånger. Simeone vill uppmuntra den allmänna debatten om spelares uppträdande, ”Jag gav min åsikt, och det hände Dibu (Martínez, som stängdes av), och jag tycker det gör fotbollen bättre”. Efterspelet handlar annars mycket om fansen. Cadena Cope uppger att Atlético räknar med att ett 60-tal fans behöver portas från arenan. Marca tror sedan att Kylian Mbappé redan är tillbaka i startelvan för Real Madrid redan i kväll. Det gör inte AS. Men minuter på planen blir det. ”Kylian har kommit för att spela”, säger Carlo Ancelotti, ”Om det inte finns någon risk kan han starta”.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har mycket att glädja sig över. Som att Barcelona krossade sitt motstånd (5-0 mot Young Boys). Som att Robert Lewandowski inte kan sluta att göra mål – två i går. Som att Frenkie De Jong var tillbaka på planen efter 163 dagars frånvaro. På annat håll vidhåller Sport Barcelonas intresse för Viktor Gyköres nästa sommar. Men klubben befarar att det stora intresset för svensken kan få priset att skena. Därför spanar Barça in alternativ. Jonathan David lockar. Kanadensarens kontrakt med Lille går ut kommande sommar och han verkar inte vilja förnya.

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe tycker det är sambafotboll över Brest och jämför med Brasilien (4-0 mot RB Salzburg). Till vilken takt PSG rör sig verkar oklart. ”Jag har ingen planer på att förklara min taktik, för ni skulle inte förstå”, säger den vresige PSG-tränaren Luis Enrique efter gårdagens magplask i London (2-0 till Arsenal). Han får också hård kritik av Samir Nasri, expert i Canal+.”Luis Enrique har carte blanche i klubben utan att ha åstadkommit något”, säger den förre storspelaren, ”Hans sätt att spela är inte bra, han anpassar sig inte till truppen. Han tror han kan kopiera det han gjorde med Spanien och Barcelona. Men han har inte Busquets, Rakitic, Xavi, Iniesta. Han måste spela snabbt i anfall eller med kontringar”. Luis Enrique får tillsammans med en handfull PSG-spelare (Donnarumma, Nuno Mendes, Vitinha, Doué, Barcola) usla 3 av 10 i betyg av L’Equipe.

Annons

RMC Sport har en dyster prognos för Lilles Ethan Mbappé. 17-åringen kan bli borta två-tre månader på grund av en lårskada i senaste matchen. Oavsett så får lillebror – i dubbel bemärkelse – inte möta storebror Kylian i kvällens match Lille-Real Madrid. Lilles tränare Bruno Genesio nämner att Ethan är ”besviken”, och fortsätter, ”Det var en speciell match för honom. Jag tror inte det är många bröder som mötts i Champions League”. Gabriel Gudmundsson väntas finnas med i Lilles startelvan.

TYSKLAND

tysklandSportBild ser en ”Fyrkamp om Wirtz”. Real Madrid, Manchester City, Arsenal och Bayern München anses alla ha goda chanser att värva Florian Wirtz nästa sommar. Tidningen menar att övergångssumman – det har spekulerats i 100-150 miljoner euro – inte är det avgörande. Det blir i stället att övertyga 21-åringen. SportBild skriver att Real Madrid ser sig som favorit i pokerspelet om Wirtz, men att Bayern har par ess i rockärmen. Dels i en begynnande vänskap mellan Wirtz och Jamal Musiala, dels i att Bayern redan är i kontakt med anfallaren och hans familj.

Annons

Bild firar tyska CL-segrar. Dortmund vann stort (7-1 mot Celtic) och Leverkusen vann övertygande (1-0 mot Milan). En plump var Stuttgarts tappade poäng (1-1 mot Sparta Prag). En annan var att Dortmunds hattrickskytt Karim Adeyemi fick en muskelskada i låret. ”Jag hoppas det inte är alltför illa”, säger Adeyemi efteråt. På annat håll kan man läsa att Bild ser det som att Sveriges förbundskapten Jon Dahl Tomasson fått krypa till korset om Hugo Larsson. Danskens snack om att mittfältaren inte kan slå vertikala passningar har redan tidigare avfärdats som ”nonsens” av Frankfurts sportchef Markus Krösche. Den svenske förbundskaptenen har nu tydligen kommit till samma slutats”, kommenterar tidningen Aftonbladets uppgifter om att Tomasson och Larsson nu är sams.

Sky Sport ser Jürgen Klopp vifta borta snacket om förbundskaptensjobbet i framtiden. ”Alla hoppas att Julian Nagelsmann stannar mycket, mycket längre än till 2026”, sa Klopp på en fråga i samband med att han under tisdagen tilldelades en tysk förtjänstorden. Förbundets sportchef Rudi Völler sa nyligen i ZDF, ”Om Nagelsmann någon gång på vägen skulle besluta sig för att träna en storklubb i stället, då kommer man inte undan Jürgen Klopp”. Den förre Liverpooltränaren svarar undvidkande, ”Rudi Völler är en mycket trevlig herre, han försattes i en position där han var tvungen att prata om det”. 

Annons
Publicerad 2024-10-02 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS