Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United i ”krismöte” - ten Hag obekymrad

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

 

ENGLAND

Daily Telegraph hör Manchester Uniteds Jonny Evans prata om rubrikerna kring tränare Erik ten Hags framtid. ”Det påverkar även spelarna, det är också i vårt medvetande”, medger 36-åringen, som utsågs till matchens lirare när han höll ihop laget i går (0-0 mot Aston Villa). Trots en stark poäng på Villa Park ligger United på 14:e plats och spekulationerna om Ten Hag fortsätter. United har ett styrelsemöte på tisdag som på sina håll byggs upp som ett krismöte om nederländarens framtid. Själv är Ten Hag obrydd. ”Jag har ingen uppfattning om att något skulle vara annorlunda, de hade talat om det i så fall. Vi kommunicerar öppet och transparent”, säger Ten Hag. I gårdagens match gjorde Victor Nilsson Lindelöf säsongsdebut.

Annons

engengnegn

The Sun dreglar över ”Fight Clubs” på Stamford Bridge. Chelsea tappade inte bara poäng (1-1 mot Nottingham), klubben tappar också lite pengar och spelare. Pengarna är en droppe i havet men eftersom Chelseaspelarna redan hamnat i stort kurr med spelare Bournemouth i september, så blir förbundets straff dubbelt upp, 50 000 pund i böter. Värre är att Marc Cucurella och Wesley Fofana som PL:s två första spelare redan är uppe i fem gula kort och därmed avstängda i nästa match mot ligaledaren Liverpool. Dessutom riskerar Nicholas Jackson att straffas efter ett slag/en hand i ansiktet på Morato (se klipp här). Förbundet (FA) fattar beslut i dag om fallet tas upp.

The Guardian ser dubbla smällar för Tottenham. Herrarna tappade en 2-0-ledning till förlust (3-2 till Brighton), och tränare Ange Postecoglu var rasande. ”Det är oacceptabelt”, säger australiern, ”Det är troligen den mest nedslående förlusten jag haft sedan jag kom”. Dejan Kulusevski var på nytt en av de bättre i laget (7/10 i Evening Standard). Tottenhams damer åkte på stryk med samma siffror (3-2 till Liverpool). Cornelia Kapocs satte en pärla för gästerna (se målet här).

Annons

Caught Offside följer upp det stora intresset för Bazoumana Touré i Hammarby med Fabrizio Romano. ”Det är fler än tio klubbar som skickat scouter att följa honom”, säger Romano, men understryker att det är för tidigt att säga något om 18-åringens framtid. Klubbar som tidigare nämnts: Man United, Arsenal, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Crystal Palace, Celtic, Bayern München, Benfica, Wolves, Brighton, Wolfsburg.

Daily Mirror sätter samman två uppgifter från Fabrizio Romano – utan kredd – till en artikel. Liverpool är nära att förlänga med Jarell Quansah och har inlett samtal med Ibrahim Konaté.

 

ITALIEN

itiitititiitititit

La Gazzetta dello Sport-budskapet på förstasidan kan grovt översättas till ”Tillbaka på ruta ett”. Efter några framsteg med derbysegern i topp, är Milan i gungning igen efter en ny förlust (2-1 till Fiorentina). Straffarna hamnade i fokus. Fiorentina missade en, Milan missade två. ”Varje liten kontakt är straff, det är inte fotboll, det är cirkus”, säger Milans tränare Paulo Fonseca. Han var även irriterad på att den ordinarie straffläggare i hans eget lag inte tog straffarna. Spelarna hade kommit överens om att ändra. ”Självfallet är jag upprörd. Christian (Pulisic) ska slå straffarna. Det här får aldrig hända igen, och det sa jag också till spelarna”, säger Fonseca. Tammy Abraham missade en straff och Theo Hernández den andra. Särskilt Hernández hade en tuff dag. Förutom en missad straff fick han rött kort och pekas ut som sämst i Milan i GdS (4/10) – och allt detta på hans 27:e födelsedag.

Annons

Corriere dello Sport döper om Juventus tränare Thiago Motta till ”X-Thiago”. Det blev ett oavgjort igen (1-1 mot Cagliari). Det var fjärde krysset i rad. Även Roma spelade oavgjort (1-1 mot Monza). På tal om Roma. Minnet av Nils Liedholm lever fortfarande starkt. Roms kommun har beslutat att namnge en park efter den legendariske Romatränaren. I morgon invigs ”Giardino Nils Erik Liedholm”. Då skulle ”Il Barone” ha fyllt 102 år. Emil Holm startade för Bologna (0-0 mot Parma) och får godkänt av CdS, 6/10. Han vill tillbaka till landslaget. ”Om jag spelar som i dag ser jag inga problem i att kunna återta en plats”, säger han. Skadorna? ”Jag mår fint nu, jag har lagt de fysiska problemen bakom mig och blir bättre dag för dag”. Jesper Karlsson fick några spelminuter i går, kors i taket.

 

SPANIEN

Annons

psppspspsppsps

Marca och AS domineras av skadan på Dani Carvajal men också frågan om ersättare i januari. Marca menar att, förutom en mittback, så kan Real Madrid nu påskynda planerna på Trent Alexander-Arnold. Cadena SER skakar på huvudet. Real Madrid har förtroende för Lucas Vázquez. Radiokanalen menar att Alexander-Arnold bara är aktuell på fri transfer i sommar. Carvajal själv har fått ett nytt kontrakt av Real Madrid – och får en plats i Marcas Omgångens lag. Éder Militão blev också skadad i helgen, men väntas tillbaka om två veckor.

Sport och Mundo Deportivo har en Barça-seger och ett hattrick av Robert Lewandowski att jubla över (3-0 mot Alavés). Men även Barça har skadebekymmer. Ferran Torres väntas enligt Cadena Cope och Relevo bli borta en månad efter hamstring i går. Sport uppgav under söndagen att Barça med intresse följer Leroy Sanés kontraktssituation i Bayern München.

Annons

Estadio Deportivo hyllar Jesús Navas med rubriken ”Till ’Mr Derby’”. Det var 38-åringens sista Sevilladerby och det blev seger (1-0 mot Real Betis). Sevillas seger bröt också en svit på fyra oavgjorda derbyn i rad.

Cadena Cope följer upp ett annat derby, skandalderbyt i Madrid i förra veckan. La Liga vill nu att Atléticos omstridda ultrasgrupp Frente Atlético ska upplösas och att medlemmarna portas från olika lokaler. Dessutom väntas rättsliga åtgärder mot de som var inblandade i oroligheterna mot Real Madrid. Atlético fick i går nöja sig med oavgjort (1-1 mot Real Sociedad), men även denna match får ovälkommen uppmärksamhet. Denna gång för att Real Sociedad-fans sjöng ”Dö, Griezmann”. Atléticos fransmann inledde sin karriär i den baskiska klubben.

 

FRANKRIKE

frfrfrfrfrfrfrf

L’Equipe-rubriken ”Inte fattat allt”, syftar på att Luis Enrique inte lyckas få sitt PSG att klicka (1-1 mot Nice). ”Jag kunde bytt ut fem spelare i paus. Jag valde att stanna vid en”, säger Luis Enrique. Randal Kolo Muani, som inte har det lätt i klubben, var den som fick order att sätta sig på bänken. PSG återhämtade sig efter paus, men poängtappet innebär att klubben nu är två poäng efter Monaco i tabellen. Strasbourgs Sebastian Nanasi må ha säkrat poäng för femte matchen i rad (en assist), men L’Equipe tycket inte han var något vidare i går (2-2 mot Lens). Bara 4/10 i betyg. Så knappast någon plats i L’Equipes Omgången lag denna vecka och han faller från andra till delad åttonde plats i tidningens betygsliga.

Annons

RMC Sport förmedlar information från Téléfoot. I TF1:s söndagsprogram hoppades Olivier Giroud på att gamla landslagskollegan Antoine Griezmann ska kommer till Los Angeles FC. ”Jag vet att det redan varit kontakter”, berättar han. Téléfoot avslöjar också att Griezmann var på väg att sluta i landslaget redan 2029, men att förbundskapten Didier Deschamps då åkte till Madrid och övertalade honom att fortsätta.

 

TYSKLAND

tytytytyyytytyt

Kicker stannar till vid belastningen på spelare och alla skador, ”Stjärnor på gränsen”. Men annars är gårdagens toppmatch i fokus (Eintracht Frankfurt-Bayern München 3-3). Frankfurter Rundschau plockar av kronan och från Liverpools Mohamed Salah och utropar Omar Marmoush till ”Den egyptiske kungen”. Han sägs passande nog följas av bland annat just Liverpool. Medan 25-åringen fortsätter ösa in bollar och knipa strålkastarljusen, springer Hugo Larsson outtröttligt lite i skuggan. I går utan att imponera. Av Kicker får han bara 4 (1-6, 1 är bäst). Men svensken var på glatt humör i ESPN:s intervju och fick frågan om landslagspolarna frågat honom om det nya kontraktet. ”Jag vill inte prata om det här”, säger Larsson och skrattar. Vidare berättar Fussball News att inte heller det nya kontraktet har någon utköpsklausul. Ingen svensk är med i Kickers Omgången lag. Det är däremot den ”Den egyptisk kungen”, som också utses till Omgångens spelare.

Annons

Bild ringer i larmklockorna för Bayern München. Dels för att laget är i en liten ”segerkris”. Det har bara blivit tre oavgjorda matcher i rad. Den sviten tar Thomas Müller lätt på. ”Jag är glad över att vara i en sådan kris”, säger han. Men så är det även en minikris med Harry Kane.  Engelsmannen gick mållösa av planen igen. Vad värre är att han också gick skadad av planen. Inte heller Dayot Upamecano kunde slutföra matchen. ”Det är för tidigt att säga vad det är med Harry. Detsamma gäller Upamecano”, säger Bayerns tränare Vincent Kompany efter matchen. Ständiga krisklubben Schalke fick efter spekatkulära rykten om Raúl och Fernando Torres under söndagen klart med ny tränare. Det blev Kees van Wonderen.

Publicerad 2024-10-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS