Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Turkiska förbundet: ”Vi vill ha in Deniz Gül”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

 

ÖVRIGT

Haber 7 (Turkiet) får vid landslagssamlingen bekräftelse på att det turkiska förbundet (TFF) jagar Deniz Gül. ”Våra samtal med Deniz Gül fortsätter. Han spelar för närvarande med Sveriges U21-landslag. Vi vill ha in honom senare”, säger Ceyhun Kazanci, vice förbundsordförande och landslagsansvarig. Playspor var för en vecka sedan först med uppgifterna om att förbundet var i samtal med 20-åringen, som fått en spännande start i Porto med två mål.

ptototo

Record (Portugal) bekymrar sig för Viktor Gyökeres. Tidningen menar att skador på Alexander Isak och Gustaf Nilsson gör att Sverige kommer använda Sportingstjärnan fullt ut, därav rubriken på förstasidans högerkryss om ”Gyökeres utan uppehåll”. 26-åringen har redan belastats hårt i klubblaget sedan han kom tillbaka från knäskadan i slutet av juli. Gyökeres är uppe i nästan 1 200 spelminuter sedan dess.

Annons

Ghana Soccernet (Ghana) gör rubrik på att Michael Baidoo i Elfsborg kallats in till Ghanas landslag. Efter ett fyra återbud har fyra nya spelare kallats in, och av dem är den 25-årige mittfältaren som därmed kan a-landslagsdebutera. På torsdag stundar viktig kvalmatch hemma mot Sudan till Afrikanska mästerskapen. Returen spelas på måndag.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) färgas orange efter legendaren Johan Neeskens bortgång. De Telegraaf meddelar samtidigt att en annan legendar från den eran, Johnny Rep, vårdas på intensivvårdsavdelning och behöver pacemaker. Mer upplyftande rubriker får i skymundan Amar Ahmed Fatah. Första målet för Willem II kom i helgen, sedan uttagen i U21-landslaget och nu även med i Voetbal Internationals Omgångens lag.

Sporttime (Grekland) ser Claude Makélélés dåliga hand med laget och bisarra byten som orsak till att fransmannen avsked i Asteras Tripolis efter bara tre matcher. Själv skyllde Makélélé på att klubben la sig i hans arbete. 1860 Münchens tränare Argiris Giannikis är tidig favorit att ersätta. Asteras Tripolis ligger sjua i ligan.

Annons

ENGLAND

eth

Daily Star förlöjligar situationen i Manchester United med ”Ratcliffes roulette”. I dag väntar styrelsemöte och pressen förväntar sig besked om Erik ten Hags framtid. ”Kommer de att hålla fast vid Ten Hag eller snurra på hjulet och hoppas att det landar på rött?”, skriver Daily Star. Tidningens roulettehjulet är fullt av vad tidningen tycker är putslustiga alternativ. ”Ge jobbet till maskoten Fred The Red resten av säsongen”, ”Göra ingenting och hoppas ingen märker det”, ”Upplösa laget och göra en cykelklubb av det” och så vidare. I verkligheten ses Ruud Van Nistelrooy som en interimlösning medan Manchester Evening News framhåller Thomas Tuchel som kandidat. The Sun påpekar att ett dataanlaysföretag kommit fram till att Rúben Amorim skulle passa United bäst. Samtidigt uppger Daily Telegraph att Erik ten Hag har goda förhoppningar om att stanna.

Annons

ESPN har samma uppgifter som Telegraph om att Ten Hag tror att han blir kvar. Sedan går ESPN igenom klubbens ibland märkliga affärer på transfermarknaden. Bland annat uppges att United valde bort Ollie Watkins för att satsa på Rasmus Højlund. Dansken, som är sju år yngre, ansågs vara bättre valuta för pengarna. Højlund kostade 72 miljoner pund.

Daily Telegraph menar att ”Inbördeskrig bryter ut i Premier League efter City-domen” kring sponsorer. City hävdar att de vann tvisten, Premier League vill porträttera sig som segrare. Åtta klubbar vittnade mot City:  Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Wolves, West Ham, Brentford, Bournemouth och Fulham. Tre ska ha vittnat för City: Newcastle, Chelsea och Everton.

The Times skriver att Arsenal ser över sina regler för hur sponsorer och vip-gäster kan mingla med spelarna efter match. Beskedet kommer efter de uppmärksammade bilderna på hur den kontroversielle MMA-fightern Conor McGregor skojbråkat med Bukayo Saka på planen (se klipp här). Källor inom klubben uppger även att McGregor inte hade tillåtelse att vara på planen.

Annons

ITALIEN

sagsagdsads

La Gazzetta dello Sport fokuserar på ”Fonsecas ilska”. Det var inget känslomässigt utspel om straffarna portugisens gjorde efter Milans förlust i helgen. Det var planerat. Fonseca vill skicka ett budskap både internt och externt om att det är slut på anarkin, spelarna måste ta sitt ansvar och visa en annan attityd. Han hoppas se en reaktion. Fonseca har klubben bakom sig. Etablerade spelare som Theo Hernández, Rafael Leão och Fikayo Tomori har hamnat i skottlinjen för undermåliga insatser. ”Milan verkar alltför ofta sakna själ”, menar förre stortränaren Fabio Capello. GdS gör också ett första bokslut för Romas nya tränare Ivan Juric, vilka spelare som hamnat i kroatens goda bok och vilka som inte gjort det. Samuel Dahl är en av fyra spelare som placeras i den senare kategorin. ”Dahl sattes åt sidan redan av De Rossi (inte ens med på Uefa-listan) och detsamma gäller mer eller mindre även för Juric. Dahl är uppenbarligen inte redo för fotboll på den här nivån ännu”, skriver Gazzetta dello Sport. Dahl spelade nyligen med Primaveralaget på egen begäran för att få matchminuter. Mer mystiskt anser tidningen det är att Mats Hummels ännu inte kommit till spel för Roma.

Annons

La Repubblica bekymrar sig över att att Serie A redan haft 32 straffar. Det kan jämföras med 21 vid samma tidpunkt förra året. En ökning med 52 procent. Ökningen tillskrivs inte minst VAR:s allt större inflytande. Serie A toppar straffstatistiken i de fem stora ligorna (se grafik här). Noterbart från damernas Serie A: Emma Kullberg (Juventus) är med i förbundets Omgångens lag.

La Stampa hävdar att Torino ser Mario Balotelli som ett alternativ att ersätta korsbandsskadade Duván Zapata. Minns att Balotelli så sent som för en vecka sedan uppgavs i samtal med spanska division tre-klubben CF Intercity. 34-åringen är för närvarande klubblös. Andra alternativ är Wissem Ben Yedder, Eric Choupo-Moting och Isaac Success. Även denna trio är utan kontrakt.

SPANIEN

mamaamsmas

Marca går all-in på Trent Alexander-Arnold. Tidningen står fast vid att skadesituationen i Real Madrid kan påskynda värvningsprocessen. Men planen, liksom med Alphonso Davies, är att avvakta till januari och sedan slå till. Båda spelarna har utgående kontrakt med Liverpool respektive Bayern München. Tvingas omständigheter Real Madrid att agera tidigare med Alexander-Arnold så kommer det också att kosta, påpekar tidningen. Sebastian Fineman som lämnar Hittarps IK för Sevillas projektlag hittar knappast in här, inte ens i Sevillabaserade Estadio Deportivo.

Annons

AS uppger att La Liga-jumbon Las Palmas väntar byta tränare redan i dag. Luis Carrión få lämna och Diego Martínez (senast i Olympiakos) väntas tillkännages som ny tränare. Tidigare har även Eduardo Coudet (senast i Celta Vigo) och Quique Setién (senast i Villarreal) pekats ut som alternativ. Las Palmas är utan seger efter nio matcher.

Sport och Mundo Deportivo tar olika farväl. Hej då till Andrés Iniesta som bekräftar att han slutar spela men framför allt farväl till Johan Neeskens som lämnat jordelivet. MD skriver vidare att Barcelonas mål är att spela på nya Camp Nou från och med den 2 februari mot Aláves.

FRANKRIKE

eqeeqeqeq

L’Equipe lockar till läsningen med rubriken, ”Syre innan luftombyte”. Den sätter Randal Kolo Muani i centrum. Anfallaren har det svårt i PSG, men kan starta för Frankrike i Nations League. L’Equipe spekulerar redan i att det kan bli en skilsmässa med klubblaget så tidigt som i januari. I nuläget är varken Kolo Muani bekväm i PSG eller Luis Enrque bekväm med Kolo Muani som nia, men ingen har ännu tagit första steget till att skiljas åt. Förbundskapten Didier Deschamps uttalade sig under måndagen försiktigt kring Kylian Mbappés frånvaro, att han förstår Real Madrids inställning. Men i supporterleden är stämningen en annan. Publikfavoriten och fansen val till lagkapten, Antoine Griezmann, har tagit farväl av landslaget. Och så tackar den faktiska lagkaptenen, Mbappé, nej till spel. ”Är det ett kommunikationsproblem? Det är inte normalt, som landslagskapten. Antingen har Real Madrid sagt till honom att hålla tyst, eller Frankrike, men vi vet att när han vill prata så pratar han, han borde ta sitt ansvar som lagkapten”, säger Fabien Bonnel, talesperson för landslagets största supportergrupp, Irresistibles Français, ”Jag vill inte gå så långt som att säga att vi blivit lurade, och jag vet inte av vem, men det är en vecka att glömma och den kommer att lämna spår efter sig”.

Annons

RMC Sport uppmärksammar den catwalk som spelarnas ankomst till landslagssamlingarna i Clairefontaine blivit (se bilder från gårdagen här). I går hamnade främst Liverpoolbacken Ibrahima Konaté i blickfånget med huva som täckte hela ansiktet (se klipp här).

TYSKLAND

Bild har ytterligare uppgifter om Alexander Ahl Holmström och FC Magdeburg. Enligt tidningen var den 25-årige-anfallaren och hans agent på läktaren när Magdeburg spelade i söndags, och lägger till bildbevis. ”Många spelare sitter på läktaren med oss”, säger sportchefen Tim Schork med ett leende, ”Om det finns något att rapportera så gör vi det”. Magdeburg har tidigare uppgetts i slutförhandlingar. Nyligen uppgavs även AIK intresserad. Ahl Holmströms kontrakt går ut vid årsskiftet. På annat håll kan man läsa om Frankfurts supersuccé Omar Marmoush. Flera storklubbar i Premier League har uppgets jaga anfallaren, men Eintracht Frankfurt har planer. Klubben vill förlänga kontraktet med ett år och öka lönen. På så vis har klubben bättre hopp om att behålla spelaren och om det blir en försäljning så lär det bli till ett bättre pris. Känns taktiken igen? Jo, Bild påpekar att planen är densamma som med Hugo Larsson, vars förlängning gett klubben råg i ryggen att lyckas med flera succéspelare i klubben. Fussball News uppgav häromdagen att Larssons kontrakt saknade utköpsklausul, och under måndagen kom också en bekräftelse på det från vd Markus Krösche.

Annons

Sky Sport har mer Eintracht Frankfurt. Inlånade Rasmus Kristensen har imponerat och enligt tv-kanalen har klubbledningen redan beslutat att utlösa utköpsklausulen med Leeds på tio-tolv miljoner euro. Sky Sport uppdaterar även kring Bayern Münchens intresse för Florian Wirtz. Bayer Leverkusen-stjärnan är klubbens prioritet men Xavi Simons är alternativet. Samtal pågår redan med Wirtz och hans familj, och anfallare uppges intresserad av att ta steget till Bayern innan utlandet. Konkreta samtal har också inletts med Jamal Musiala om att förlänga. Löneförhöjningen kan bli till 25 miljoner euro, inklusive bonusar – samma som klubbens bäst betalda spelare, Harry Kane.

Publicerad 2024-10-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS