Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sporting sänker Gyökeres prislapp - men först i sommar

Headlines Blogg
Deportivo Alavés - Real Valladolid
Deportivo Alavés
Real Valladolid
STREAMA PÅ FREDAG
Genoa - Bologna
Genoa
Bologna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Como - Parma
Como
Parma
STREAMA PÅ LÖRDAG
Osasuna - Real Betis
Osasuna
Real Betis
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.


ÖVRIGT

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) använder kärt tema – prislappen på Viktor Gyökeres. ”I januari endast för 100 miljoner euro”. Det är lika med utköpsklausulen. Det kommer som ett svar på lösa rykten om intresse från Manchester City, som fått extra nerv av att sportchefen Hugo Viana byter från Sporting till City. Däremot menar tidningen att Sporting är beredd att sänka prislappen på sin stjärna till sommaren. Transfermarkt värderade förra veckan Gyökeres till 70 milj euro. Anfallaren har själv sagt att den höga klausulen hindrade en flytt i somras. Record trycker samtidigt på sin förstasida i dag att Gyökeres trivs i Sporting, medan O Jogo tar upp att City men även Barcelona är intresserade av 26-åringen. Tidigare har bland annat PSG, Arsenal och Chelsea nämnts.

Annons

Anadolu Agency (Turkiet) pratar med Ceyhun Kazanci, förbundets vice president. Häromdagen bekräftad Kazanci samtal med Deniz Gül. Nu tycks han alltmer övertygad om att locka den 20-årige Portoanfallaren att byta från Sverige till Turkiet. ”Man vet förstås aldrig, det är lite kvar att göra, därefter pappersarbete. Sedan hoppas vi att han så snart som möjligt bär vår landslagströja”, säger Kazanci som berättar att Gül ringats in som en nummer 9 som landslaget behöver. Gül spelar för närvarande med det svenska U21-landslaget.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) såg ett landslag ”Utan chans” (1-0 till Tyskland). Ex-stjärnor var djupt besvikna. ”Jag såg inte en spelare som ville spela fotboll, inte en enda”, säger Marco Van Basten i programmet Rondo på Ziggo. ”Det som irriterar mig mest är att ingen blir arg”, säger Ruud Gullit. ”Jag måste vara ärlig, det är inte ofta jag skäms över landslaget, men i dag skäms jag litegrann”, sa Rafael van der Vaart i halvtid i NOS.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror hissar som de flesta tidningar upp Pep Guardiola som topprubrik. The Times var först ut med uppgiften att Englands fotbollsförbund försöker värva Manchester City-tränaren som förbundskapten. The Guardian menar att det är ett långskott, att det blir mycket svårt. Daily Telegraph skriver att Guardiola också överväger en förlängning med Manchester City med ett år. Det är ett troligt scenario i dagsläget. The Sun adderar att interimförbundskaptenen Lee Carlsley redan fått besked om att han inte kommer få jobbet permanent. 

Manchester Evening News går igenom de sex Unitedspelare vars kontrakt går ut i juni. United har ännu inte tagit något slutgiltigt beslut om bland annat Victor Nilsson Lindelöf, men svensken ”väntas släppas om han blir kvar över januarifönstret med tanke på att United försökte sälja honom redan i somras”, skriver tidningen. Men i helgen kan Lindelöf starta.

Annons

Daily Mail har en uppdatering om Alexander Isak. Svensken har inte haft några bakslag under rehabiliteringen och väntas vara med i Newcastles trupp mot Brighton på lördag. Detsamma gäller Callum Wilson. Däremot berättar tidningen att Kieran Trippier skadats och blir borta några veckor. Daily Mail har även en uppföljning på George Baldocks död. Panathinaikos överväger att betala ut lönen från resterande del av kontraktet till hans familj. Han skrev i somras på för tre år. Baldock lämnade efter sig fru och ett ettårigt barn. Klubben planerar också en välgörenhetsmatch nästa år.

The Sun täcker nyhetsettan med Benjamin Mendy. Men det handlar inte främst om den förre Man Cityspelarens krav på elva miljoner pund av sin gamla klubb De snaskigare bitarna får större fäste, att Citystjärnor påstås ha varit med på sexfesterna. ”Flera Manchester City-spelare från a-laget, inklusive lagkaptenen, var alla med på festerna som jag var med på eller höll i”, säger Mendy, ”Vi drack alla alkohol. Vi hade lösa förbindelser med kvinnor. Vi bröt alla mot covid-19-restriktioner”. Mendy har stått åtalad för en lång rad våldtäkter med friades. På sporten kan man läsa att Napoli är intresserad av Ben Chilwell. Även Fulham, Crystal Palace och Ipswich är intresserade av Chelseas vänsterback. Napoli värvade i somras Scott McTominay och Billy Gilmour från Premier League.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport applåderar glatt landslaget som nu bara är en poäng från kvartsfinal i Nations League (4-1 mot Israel). Trots alla mål framåt ser tidningen backen Riccardo Calafiori som matchens lirare (7,5/10).  Debutanten Daniele Maldini kan på något vis också ses som matchens lirare. Han blev tredje generation Maldini i landslaget efter pappa Paolo och farfar Cesare. I en notis skriver CdS att Jesper Karlsson kan få en ny chans i Bolognas tröja mot Genoa på lördag. Tränare Vincenzo Italiano väntas vila en del spelare med tanke på Champions League-mötet med Aston Villa på tisdag om en vecka. Tidningen har tidigare skrivit att Karlsson har den närmaste tiden på sig att imponera, annars väntar troligen utlåning i januari.

La Gazzetta dello Sport fortsätter följa Milans jakt på nyförvärv. I går skrev tidningen om Jonathan David. I dag handlar det om Franco Mastantuono. Milan är är mycket intresserade av 17-åringen, men kampen lär bli hård. Åtskilliga storklubbar väntas blanda sig i. Mastantuono har en utköpsklausul på strax över 41 miljoner euro men Milan vill lösa honom billigare. Cristiano Ronaldos kommentar till Wojciech Szczesny får uppmärksamhet i italienska medier. ”Du behövde sluta för att hitta en stor klubb”, säger portugisen till polacken. De båda spelade ihop i Juventus. GdS menar att uttalandet retat Juvefans, men samtalet är lättsamt (se klipp här). Emma Kullberg (Juventus) är på nytt med i Omgångens lag som förbundet presenterar. Även Evelina Ijeh (Milan) är med.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca har budskapet ”Mot kvartsfinal” till Spaniens landslag. Det blir resultatet vid seger mot Serbien i kväll. David Raya stod för gårdagens mest flitigt använda citat. Målvakten sa om Lamine Yamal, ”Det är en 17-åring som vidrörts av en trolleristav, det är ett geni” (se klipp här). AS har också mycket landslag men även Real Madrid. Klubben har ändrat transferplaner under de senaste månaderna och har nu tre prioriteringar: ”en Kroos”-typ till mittfältet (möjligen Vitinha), en högerback (helst Trent Alexander Arnold) och en mittback (kanske Vitor Reis, Yarek Gasiorowski eller Joanthan Tah).

Sport och Mundo Deportivo har olika typer av truppuppdateringar för Barcelona. Sport skriver om att Fermín López, Gavi och Dani Olmo alla är klara för spel mot Sevilla i helgen. Mundo Deportivo skriver om att Barça inlett kontakter med Gavi, Pedri och Ronald Araújo om kontraktsförlängningar. Alla tre har kontrakt som löper ut 2026. Från transferfronten understryker Sport att Erling Haaland fortsatt är Barça-presidenten Joan Laportas stora mål. Relationen till norrmannens agent Rafaela Pimenta är också mycket god. MD uppger att Liverpool är intresserade av Loïc Badé som en ersättare till Virgil van Dijk. Sevilla vill ha minst 20 miljoner euro för den 24-årige fransmannen. I somras försökte Roma köpa Badé. Filippa Angeldahl (Real Madrid) är med i MD:s Omgångens lag för Liga F.

Annons

Movistar släpper ett rörande klipp från den pågående dokumentärserien med Luis Enrique. Hans dotter Xana gick bort 2019, bara nio år gammal. ”Ser jag mig själv som lyckligt eller olyckligt lottad? Jag ser mig själv som lyckligt lottad. Mycket lyckligt lottad. Min dotter Xana kom och levde med oss i nio underbara år”, säger han (se klipp här).

 

FRANKRIKE

L’Equipe applåderar ännu en fransk seger mot grannlandet (2-1 mot Belgien). Allra roligast var det för Randal Kolo Muani. Anfallaren, som ofta är ute i kylen hos PSG, gjorde två mål och är ende spelare som L’Equipe ger 8 av 10 i betyg. Tidningen uppmärksammar också att den europeiska grenen av Fifpro, det internationella spelarfacket, nu vänt sig till EU-kommissionen med klagomål över matchkalendern. Fifa anklagas för att missbruka sin dominanta ställning med det utökade spelprogrammet. I fokus är det utökade klubblags-VM.

Annons

FRANKRIKE

Le Parisien har redan på nyhetsettan Kylian Mbappés svar på våldtäktsmisstankarna från Sverige, ”Fake news”. Real Madrid-stjärnan antydde att de kan ha med den pågående rättstvisten med PSG att göra, vilket fick PSG att reagera starkt och kallade det ”skamligt”. Under kvällen kom ytterligare ett uttalande, denna gång från Mbappés representanter till nyhetsbyrån AFP. Här står att läsa att ”Alla nödvändiga rättsliga åtgärder kommer att vidtas för att återupprätta sanningen och ställa till svars alla personer och medier som är inblandade i dessa moraliska trakasserier och den ärekränkande behandling som Kylian Mbappé upprepade gånger utsätts för”. Förbundskapten Didier Deschamps fick  efter landskampen i går kväll också frågor kring misstankarna kring Mbappé. ”Nuförtiden släpps allt möjligt ut. Information, desinformation, jag vet inte, det är svårt”, säger han, manade till försiktighet med rykten, och la till, ”Jag tar ett steg tillbaka, men det är inte bra för det franska landslaget”.

Annons

France Info undrar: varför har Frankrike så få fotbollsstatyer? Bara i England finns över 120 fotbollsrelaterade statyer. I Spanien 25, i Tyskland 23. I Frankrike? Fem. Raymond Kopa, Jean Prouff, Henri Michel, Raymond Keruzoré och nyligen Just Fontaine. Skillnaden tycks främst bero på att idrottare som staty är en nyare företeelse i Frankrike plus att det generellt är ovanligare där att nu levande personer får statyer än vad det är i England. Eller i Sverige. Ove Kindvall blir nästa vecka det senaste exemplet på en levande legendar som blir staty.

 

TYSKLAND

Bild applåderar Tysklands seger (1-0 mot Nederländerna), trots nio man på skadelistan. ”Kvaliteten i det här laget är brutal”, myser målvakten och debutanten Oliver Baumann, en av sju tyska spelare som når upp till finfina 2 av 6 i betyg hos Bild (alla spelarbetyg här). Målskytten och debutanten Jamie Leweling imponerade också. ”Han var enastående. Det är inte många som får en stående ovation på Allian Arena i sin debut”, säger Joshua Kimmich. Smolk i glädjebägaren var en knäskada på storstjärnan Florian Wirtz, som fastnade i gräset och haltade ut i halvtid. ”Vi hoppas det inte är något allvarligt”, säger förbundskapten Julian Nagelsmann 

Annons

Sky Sport hävdar att Manchester United har en Bayern München-trio på radarn. Den engelska klubben är fortsatt intresserad av Leon Goretzka, som ses som en möjlig ersättare till Casemiro i januari. Goretzka själv överväger dock inte att lämna Bayern i nuläget. Dessutom är United intresserad av Alphonso Davies och Leroy Sané, som båda har kontrakt som går ut till sommaren. Sky Sport uppger vidare att Dortmund är sugen på ”Serbiens Messi”, Andrija Maksimovic. Klubben har redan gjort förfrågningar. Den 17-årige Röda Stjärnan-spelaren väntas kosta cirka 15 miljoner euro. Även klubbar som Juventus, Manchester City och Liverpool är intresserade. Sky Sport skrev under måndagen också om Real Madrids intresse för Jeremie Frimpong.

Publicerad 2024-10-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS