Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Isaks förhandlingar avstannade - Arsenal lurar i vassen

Headlines Blogg
Deportivo Alavés - Real Valladolid
Deportivo Alavés
Real Valladolid
STREAMA PÅ FREDAG
Genoa - Bologna
Genoa
Bologna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Como - Parma
Como
Parma
STREAMA PÅ LÖRDAG
Osasuna - Real Betis
Osasuna
Real Betis
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.


ENGLAND

Talksport hävdar att kontraktsförhandlingarna mellan Newcastle och Alexander Isak stannat av. Isak vill enligt uppgifterna bli bäst betald i klubben men också ha en utköpsklausul för att skriva på ett nytt kontrakt. Det segdragna förhandlingarna har försatt klubbar som Arsenal ”i högsta beredskap”, som Talksport uttrycker det. Londonklubben har länge uppgetts intresserad av Isak, vars nuvarande kontrakt med Newcastle sträcker sig till 2028.

Football Insider skriver å sin sida att Arsenal, tillsammans med Chelsea, håller nära koll på Viktor Gyökeres. Det hävdar en scout med insyn. Båda klubbarna har tidigare förekommit i spekulationerna kring Sportinganfallaren.

Annons

ENGLAND

Daily Mail reagerar hårdast på beskedet att Thomas Tuchel kommer att bli ny förbundskapten. ”Det är en svart dag för England”. Tidningen vänder sig mot att en utländsk tränare tar över. ”England måste vara engelskt ända ner till materialaren”, skriver Jeff Powell, ”Vi behöver inte Thomas Tuchel, vi behöver en patriot som sätter sitt land på första, andra och tredje plats”. Sam Wallace på Daily Telegraph är också skeptisk: ”Att kasta pengar på förmågor från utlandet gör den internationella fotbollen till en imitation av klubbfotbollen. Förbundet borde valt en engelsk förbundskapten”. The Guardians Barney Ronay menar däremot att Tuchel ”är ett spännande val som verkar vettigt”. Tuchel presenteras redan i dag och skriver enligt uppgift på för ett och ett halvt år med start den 1 januari. Årslönen uppges vara 4,5-5 miljoner pund. På annat håll hävdar Daily Mail att Manchester United är beredd att låna ut Antony i hopp om att säkra en försäljning i sommar. United uppges beredd att sälja brasilianaren för cirka 40 milj pund. Anthony köptes för 86 milj pund 2022.

Annons

The Guardian berättade i går att Manchester City ser Rúben Amorim som framtida tränare. Men vem blir ny tränare för Arsenals damer efter att Jonas Eidevall hoppat av? Det kan bli Casey Stoney, hävdar The Times. Glöm det, menar Guardian. Inte är det lättare att utse framtidens fotbollsstjärnor, men The Guardian gör sitt årliga försök med de 60 största talangerna. Årets samling, födda 2007, innehåller Bleon Kurtulus och Jonah Kusi-Asare, med text av Fotbollskanalens Olof Lundh.


ITALIEN

ITALIEN

Tuttosport gör störst rubrik på att Léo Ortiz i Flamengo är ett alternativ att ersätta långtidsskadade Gleison Bremer i Juventus. Sportchefen Christian Giuntoli  ville ha 28-åringen redan under sin tid i Napoli, och Ortiz har italienskt pass. Tidigare har Ardian Ismajli i Empoli pekats ut som ett alternativ. Samtidigt skriver Gazzetta dello Sport i dag att Juve tar upp kamp med Inter om Jonathan Tah, även det en möjlig ersättare till Bremer. Tahs kontrakt med Bayer Leverkusen går ut efter säsongen men Juve vill i så fall slå till i januari.

Annons

La Gazzetta dello Sport ger ny dag nya namn till Milan. Efter förstasida om Jonathan David i måndags och Franco Mastantuono i går, så är det ett knippe andra namn i dag. Det gäller möjliga förstärkningar i januarifönstret. Dansken Morten Frendrup, 23, är aktuell att stärka ett hårt belastat mittfält. Genoas prislapp är cirka 20 miljoner euro. Veteranen Domenico Berardi i Sassuolo är ett av flera namn som diskuteras till offensiven. Till vänsterkanten ses Patrick Dorgu, 19, i Lecce som ett intressant namn. GdS påpekar även att Milans tränare Paulo Fonseca fortsatt har klubbledningens fulla förtroende. Portugisen ses som ”central i processen”.

Corriere dello Sport har som huvudnummer en intervju med Romas nya tränare Ivan Juric. ”Otryggt? Det har aldrig känts bättre”, lyder citatrubriken, med tillägget, ”Roma är mitt paradis”.

Annons


SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS jublar ikapp med det spanska landslaget. ”Vilken lektion!”, skriver Marca efter segern som säkrade kvartsfinalplats i Nations League (3-0 mot Serbien). ”Andan från 2010 (då Spanien vann VM, min anm) har återvunnits och det är något att vara stolt över”, säger förbundskapten Luis de la Fuente, och lägger belåtet till, ”Det är ett välsignat problem att ha 16 segrar på de 17 senaste matcherna”. Samu Omorodions fyra mål på en halvlek för U21-landslaget går inte heller tidningarna förbi (6-1 mot Malta). Kylian Mbappé-affären får begränsat med utrymme. Den redovisas faktamässigt med tonvikt vid orden från Mbappés advokat. ”Mbappé förstår inte varför han är misstänkt”, är exempelvis citatrubriken i Marca. Fransmannen tränade med Real Madrid som vanligt i går.

Sport och Mundo Deportivo färgas förstås också starkt av den spanska triumfen, men även av Miquel Barcelós penseldrag. Det är han som målat postern till Barcelonas 125-årsjubileum, som presenterades under tisdagen och som syns på katalanska tidningars förstasidor. På morgonen ges också gott om utrymme till den förlorade sonen Lionel Messi som svarade för ett hattrick och två assist för Argentina (6-0 mot Bolivia) – se Messi-klipp här. ”Tiden går men när jag kommer tillbaka hit (till Argentina, min anm) är jag lycklig. Det är rörande när de skanderar mitt namn”, säger Messi efter matchen.

Annons


FRANKRIKE

FRANKRIKE

Le Parisien låter ”Sverigeaffären” dominera nyhetsflödet. Våldtäktsmisstankarna mot Kylian Mbappé upptar sedan de tre första sidorna. Mbappés dagar i Stockholm kartläggs. Och, jo, en karta ingår också. Landslagsstjärnan är enligt hans advokat Marie-Alix Canu-Bernard ”förbluffad” över misstankarna. Det manas även till försiktighet med uppgifterna i fransk press. ”Mbappé-affären är för närvarande endast en affär, ännu inte en skandal”, påpekar L’Equipes Jean-Philippe Leclaire. Mbappé befinner sig även i rättstvist med PSG. Där väntas nu en ny dom den 25 oktober.

RMC Sport har förutom åtskilliga artiklar om Mbappé-affären även stort utrymme för rättegången i Nice mot tidigare landslagsspelaren Wissam Ben Yedder. 34-åringen anklagas för sexuella övergrepp. Åklagaren yrkar på två och ett halvt års fängelse. Dom faller den 12 november. Sevillapelaren kommer vidare att ställas inför rätta för psykologiskt våld mot sin fru. Ben Yedder står även tillsammans med sin bror åtalad för en våldtäkt 2023.

Annons

L’Equipe drar på en intervju med Raphaël Varane. Han pratar om skadorna som tvingade honom att sluta, om rollen vid sidan av planen i Como men också om oron för fotbollens utveckling. ”Det finns mycket mindre kreativitet, färre genier på planen”, säger Varane, ”Det är mer fysiska profiler på varje position, färre oberäkneliga spelare. Allting robotiseras, det finns fasta spelmönster som gör det statiskt. Det finns mindre frihet. Ancelotti tillåter mycket men den nya generationen av tränare tillåter mindre. Fotbollen borde förbli ett spel som tillåter misstag, men blir det allt mindre”.


TYSKLAND

TYSKLAND

Sport Bild har dagen till ära ”Ny Hoeness-attack mot Tuchel” som största rubrik. Den förre Bayerntränaren är på väg att bli engelsk förbundskapten men Bayerns starke man Uli Hoeness har dåliga minnen av honom. Vid ett möte med anställda ska Hoeness ha sagt att Tuchel var ”en katastrof” för klubben. Hoeness har även tidigare uttryckt kritisk mot Tuchel. Tidningen uppger vidare att Dortmund för två och ett halvt år sedan försökte locka tillbaka Jürgen Klopp till klubben. Erbjudandet var en skräddarsydd roll efter Klopps önskemål. Men det blev ändå nobben från den dåvarande Liverpooltränaren – och snart övergripande chefen för Red Bulls fotbollssatsning.

Annons

Bild förbluffas över att Harry Kanes måltorka fortsätter. Det är nu fyra matcher utan mål i klubb- och landslag. Det rör sig om sammanlagt 350 minuter, skriver Bild och sätter det på en lista över måltorka för andra Bayernanfallare (se listan här). Här finns även goda nyheter för St Pauli-fans om Eric Smith. Nyckelspelare missade Sveriges landslagssamling men deltog i nästan hela St Paulis träning på tisdagen. Smith är nu aktuell för spel mot Dortmund på fredag.

Sky Sport har ett par uppdateringar kring Florian Wirtz. Dels har det konstaterats att Leverkusen-stjärnan har en fotskada men det är oklart hur längre han blir borta. Dels florerar ständigt nya ryktena om 21-åringens framtid. Enligt Sky Sport skulle Bayern München kunna tänka sig att slänga in stjärnskottet Paul Wanner i ett framtida bud. Tidigare har även Real Madrid, Manchester City och Arsenal pekats ut som intresserade av Wirtz.

Annons

 

ÖVRIGT

Rapid Magazine (Österrike) är Rapid Wiens klubbtidning som pryder förstasidan med tecknade ”Turbosvensken”. Det är succévärvningen Isak Jansson. 22-åringens många tatueringar hamnar i fokus. Blir det en Rapid Wien-gaddning också? ”Varför inte? Jag har tänkt på det ett par gånger. Klubben är speciell för mig. Och detta säger jag bara inte, jag menar det verkligen”, påpekar Jansson, ”Om vi skriver historia och fixar en titel så är det mer än troligt att jag förevigar Rapid Wien på min kropp”.

A Bola (Portugal) gör Portugals mållösa match till en parentes (0-0 mot Skottland). Ett annat besked täcker förstasidan. Åklagarmyndigheten vill att Benfica stängs av från tävlan i mellan sex månader och tre år om klubben fälls i vad som kallas ”e-postaffären”. Benficas gamla klubbledning anklagas för korruption och skattebrott. Det gäller även Vitória de Setúbal.

Annons

ÖVRIGT

Daily Record rasar på nyhetsettan över beskedet att landsmannen och Manchester United-legendaren Alex Ferguson förlorat sin anställning som klubbambassadör. ”Så behandlar man inte en legendar”. Eric Cantona tycker ”det är skandalöst”. Rio Ferdinand är inne på samma linje. Andra analyser som inte färgas av nationalism, klubblojalitet eller personliga band är mer krassa. Många anställda har redan fått gå när United skär i kostnaderna och Ferguson har en lön på två miljoner pund om året.

Al Yaum (Saudiarabien) skriver att Roberto Mancinis jobb som förbundskapten är hotad. Förbundsordförande Yasser Al-Misehal ska ha ett möte med Mancini i dag efter ännu en svag insats i går (0-0 mot Bahrain). Mancini gestikulerade efteråt till de missnöjda saudiska fansen på läktarna (se klipp här). ”Vi förtjänade att vinna. Vi missade många chanser och en straff”, sa Mancini efter matchen, ”Det är lätt att skylla på tränaren, men spelarna bär också del av ansvaret”. Mancini lämnade posten som Italiens förbundskapten för drygt ett år sedan och tog i stället över Saudiarabien.

Annons
Publicerad 2024-10-16 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS