Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Fler skäl till Isaks tvivel - och fler intresserade

Headlines Blogg
Udinese - Cagliari
Udinese
Cagliari
STREAMA IMORGON
Torino - Como
Torino
Como
STREAMA IMORGON
Espanyol - Sevilla
Espanyol
Sevilla
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Villarreal
Real Valladolid
Villarreal
STREAMA PÅ LÖRDAG
Napoli - Lecce
Napoli
Lecce
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har uppehåll.

 

ENGLAND

Chronicle jublar över Newcastles nya kontrakt med Anthony Gordon och menar att Alexander Isak står på tur. Men Give Me Sport dämpar entusiasmen. Tidningen menar att inte bara Arsenal lurar i vassen, utan också Chelsea. Tidigare har även Barcelona nämnts. Dessutom är det inte bara lön och utköpsklausul som påstås ingå i Isaks funderingar kring en förlängning, utan också sportsliga aspekter. Anfallaren vill inte bli utan Europaspel en andra säsong i rad, skriver Give Me Sport med hänvisning till sina källor.

englanThe Guardian, som så många andra tidningar, har kontroversielle Nottinghamägaren Evangelos Marinakis i fokus. Greken har stängts av fem matcher efter att ha spottat mot domarna i ”en uppenbar demonstration av respektlöst uppträdande”, som det står i förbundets domen. Händelsen inträffade efter matchen mot Fulham i september. Marinakis hävdar att spottandet beror på hans cigarrökande och inte var riktat mor domarna. Dagen Champions League-rubrik: ”Arsenals lycka dämpad av Calafiori-smäll”. Det summerar Londonlagets afton (1-0 mot Sjachtar Donetsk). ”Ricci kände något och fick gå av. Det är lite oroande”, säger tränaren Mikel Arteta till TNT Sport.

Annons

Stoke Sentinel tackar Viktor Johansson för Stokes poäng i Championship (2-2 mot Bristol City). ”Vaken på allt som rörde sig i Stokes straffområde och visade sitt värde som bollräddare. Dubbelräddningen i andra halvlek var enastående”, skriver tidningen och ger Johansson lagets högsta betyg, 8,5/10. På tal om landslagsmålvakter, Robin Olsen var tillbaka på bänken för Aston Villa, som vann i Champions League (2-0 mot Bologna). 

Daily Telegraph nämner angående Villamålvakter att både Arsenal och Brighton är intresserade av Oliwier Zych, som står för U21-laget men redan kallats upp till polska a-landslaget.

Daily Mail uppmärksammar med fet rubrik att målskytten Jhon Duran blev arg när han byttes ut i Villas seger. Anfallaren, som Arsenal och Barça gillar, pucklade på sätet framför sig på bänken. Men Duran, liksom resten av laget, vaknar i dag oavsett upp som ledare av hela CL-gruppspelet. Annars är dagens största rubrik tidningens påstående i går om att Manchester United varit i kontakt med Xavi.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport firar Milans seger som en ”Djävulens knock” (3-1 mot Club Brügge). Men här finns också ”Aj då, Juve” (1-0 till Stuttgart). Först Milan. Det mesta gick i dur, men medan laget firade på planen vid slutsignalen smög Rafael Leão ner till omklädningsrummet. Portugisen hade en medioker kväll i gen och blev utbytt. Juve hade större problem än så. ”Motta, det här är för dåligt”, är den största rubriken på lokala sporttidningen Tuttosports förstasida. ”Stuttgart förtjänade det, de var bättre än oss från första minuten”, medger Juventustränaren. Även Bologna, med Emil Holm på bänken, föll (2-0 till Aston Villa).

La Repubblica skriver att Mario Balotelli till slut blir klar för Genoa. Det officiella beskedet väntas redan i dag. Tidningen uppger att den 34-årige anfallaren skriver på för resten av säsongen och får en bruttolön på 400 000 euro plus bonusar. Balotelli spelade senast i Adana Demirspor i Turkiet.

Annons

Il Messagero berättar historien om 68-årige Romasupportern Luciano D’Adamo. Han blev påkörd 2019 och när han vaknade upp dagen efter hade 39 år helt raderats ur minnet. Fru, barn, barnbarn – inget minne av dem. D’Adamo trodde det var 1980. Det blev en chock framför spegeln. Han visste inte att Roma vunnit två ligatitlar eller vem Francesco Totti är. Fem år senare har han fortfarande inte återfått minnet.

 

SPANIEN

spanienMarca och AS har Real Madrid ur två olika perspektiv. AS toppar med ”Brutal comeback”. Sin vana trogen vände och vann de mesta CL-mästarna (5-2 mot Dortmund). Marca å sin sida konstaterar att ”Vinícius är guld värd”. Brasilianaren sken som så många gånger förr. Det blev ett hattrick den här gången. Rubriken har förstås också en dubbelmening. På måndag delas Ballon d’Or ut till Vinícius. Det är alla säkra på. Själva är han säker på framtiden. ”Jag vill stanna i Real Madrid för alltid”, sa han till Movistar efter matchen. På minussidan: Rodrygo blev skadad och väntas inte kunna spela El Clásico på lördag. Det blev ytterligare en spansk seger, Girona vann på hemmaplan (2-0 mot Slovan Bratislava).

Annons

Sport och Mundo Deportivo vänder blickarna mot kvällens stormöte, Barcelona-Bayern München. Raphinha fanns med på tisdagens presskonferens. Han fick frågor om sommaren, då det dök upp bilder i sociala medier med Nico Williams namn på hans tröja. Vid tillfället var Raphinha på väg bort från Barça, nu är han en av lagets nyckelspelare. ”Det var ett unket skämt. Att se ett sådant foto kändes inte bra. Det var respektlöst mot mitt arbete”, säger han. Barças troliga startelva i kväll: Iñaki Peña – Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde – Marc Casadó, Pedri – Lamine Yamal, Fermín, Raphinha – Lewandowski.

Cadena SER följer upp ligamatchen Barcelona-Atlético i december som är tänkt att flyttas till USA. Förbundet vill det och klubbarna är positiva. Men det finns ett par problem. Barça vill ha rejält med pengar för förlorade publikintäkter. Dessutom spelas en viktig match i amerikansk fotboll samma helg på den tilltänkta arenan, Hard Rock Stadium i Miami. Men Miami har lovat att det går att fixa linjerna över natten.

Annons

Relevo uppger att Antonio Rüdiger ser sin framtid i Saudiarabien. Den 31-årige tysken har kontrakt med Real Madrid till 2026, och kan därefter tänka sig att avsluta karriären i Saudiarabien, som plockat åtskilliga spelare från Real Madrid på senare tid.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe sätter rubriken ”Falsk 9:a, verklig miss” på PSG:s match (1-1 mot PSV Eindhoven). Trots många chanser lyckades ett tandlöst hemmalag bara få in en boll. ”Förra året hade vi en stor nummer 9”, säger lagkaptenen Marquinhos, med Kylian Mbappé i tankarna, ”När en sådan spelare lämnar så kommer folk att fokusera på det. Vi spelar annorlunda nu”. Tränare Luis Enrique underströk hur mycket laget skapade men medgav, ”Så klart är jag bekymrad. Jag tänker på vad vi behöver göra med laget, men jag gillar inställningen hos mina spelare”. Kang-In Lee, som hade rollen som falsk 9:a får blott 3/10 i betyg, liksom Fabián Ruiz. Domare Glenn Nyberg får 5. L’Equipe kunde i stället glädja sig åt en storseger för Monaco (5-1 mot Röda Stjärnan). ”Fem som kunde vara tio”, som tidningen skriver i sin rubrik. Från transfermarknaden ser L’Equipe goda nyheter för Manchester United. Engelske landslagsmittfältaren Angel Gomes tycks inte vilja förlänga med Lille och kontraktet går ut i sommar. United hade redan innan 24-åringens stora genombrott visat intresse av att värva tillbaka honom. Gomes lämnade United 2020.

Annons

RMC Sport noterar att 70-årige Jean-Louis Gasset officiellt tagit över jumbon Montpellier för resten av säsongen. Den tidigare tränaren Michel Der Zakarian fick kicken i söndags.

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild uppger att det engelska förbundet inte bara testade Carlo Ancelottis och Pep Guardiolas intresse för att bli engelsk förbundskapten. FA närmade sig även Jürgen Klopp, men därifrån kom snabbt en signal om att han inte var tillgänglig. I slutändan blev Thomas Tuchel förbundskapten och Klopp global fotbollschef för Red Bull. Störst rubrik gör SportBild på ”Den tuffa Bayern-pokern”. Det syftar på klubbens löneförhandlingar. Manuel Neuer är nära att förlänga med liknande årslön som nu, ca 20 milj euro, men mer bonusbaserad. Bayern vill sedan höja Musialas lön till ca 20 milj euro, den högsta kategorin. Där befinner sig redan Leroy Sané men som med Neuer vill Bayern minska grundlönen och heller ha högre bonus. Detsamma gäller Joshua Kimmich. Bayern är fortsatt intresserad av att förlänga med Alphonso Davies men budet är 13 milj euro plus bonusar, kanadensaren vill ha 16 milj euro och dessutom en sign-on-bonus på 15 milj euro. I kväll spelar Bayern borta mot Barcelona. Thomas Müller väntas starta, ett inhopp är troligt för Jamal Musiala (se förmodade lag här).

Annons

Sky Sport kritiserar Dortmunds nye tränare Nuri Sahin för bytena när ledning byttes till storförlust (5-2 till Real Madrid). ”Visst, bytena fungerade inte, men jag tror inte vi förlorade för att vi bytte system eller spelare, utan för att vi förlorade kontrollen”, menar Sahin. Roligare då för Stuttgart som skrällvann på bortaplan (1-0 mot Juventus). ”Vi var helt klart det bättre laget”, menar anfallaren Deniz Undav. Under tisdagen uppgav Sky Sport att både West Ham och Milan överväger förre Dortmundtränaren Edin Terzic.

Braunschweiger Zeitung konstaterar att Eintracht Braunschweigs andremålvakt Marko Johansson får chansen. 26-åringen fick hoppa in i målet senast när Lennart Grill blev utvisad. Grill är nu avstängd mot Preussen Münster på söndag. Det ses som en möjlighet för Johansson att göra anspråk på att starta fler matcher, då Grill inte imponerat. Braunschweig och Preussen Münster slåss i botten av Zweite Bundesliga.

Annons

 

ÖVRIGT

övrigtRecord (Portugal) låter än en gång Viktor Gyökeres blicka ut från förstasidan. Tidningen har också gjort en bildsekvens av anfallarens läckra mål i går (2-0 mot Sturm Graz – se Gyökeres mål här). ”Målet bör finnas med på hans ‘best-of’ att visa för barn och barnbarn en dag”, skriver Record. Citatet på förstasidan, ”Jag känner mi strålande”, ser inte ut att ha riktig täckning i texten men beskriver insatsen väl. Gyökeres fick Uefas pris som matchens lirare. Record uppmärksammar även att om Vitória de Guimarães slår Djurgården på torsdag sätter klubben rekord. Ingen annan portugisisk klubb har tidigare vunnit åtta raka matcher i Europaspelet. 

Gazet van Antwerpen (Belgien) ändrar uppgifter om Kerim Mrabti, som fick tillbringa natten på sjukhus efter en otäck kollision i matchen mot Kortrijk. ”Ytterligare undersökning visar att det endast var en smäll på lungan och inget brutet revben”, skriver Mechelen på X. Han väntas oavsett inte träna eller spela den här veckan.

Annons

El Observador (Uruguay) noterar att Diego Forlán blir proffsspelare i tennis. Den 45-årige fotbollslegendaren ska spela dubbel med Federico Coria i Montevideo Challenger i november. Forlán, som spelade fotboll i bland annat Manchester United och Atlético de Madrid, avslutade den karriären 2018.

Publicerad 2024-10-23 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS