Man kan tänka sig att det var lite extra fredagsmys på West Hams klubblokaler under gårdagen. Vem vet, kanske blev det till och med champagne under eftermiddagsrasten.
För det slutgiltiga beskedet att West Ham blir permanenta hyresgäster på Londons OS-stadion är naturligtvis ett stort besked för klubben.
Klubben höjer omedelbart sin publikkapacitet med 20,000 åskådare från 35,000 till cirka 55,000. Något som självklart kommer att öka klubbens intäkter från varje matchdag.
Det möjliggör för klubben att sälja Upton Park vilket genererar kapital nog att lösa klubbens omfattande skuldsättning. Där kan man tala om två flugor i en smäll.
Men bäst av allt är kanske priset. West Ham betalar en engångssumma om £15m och därefter en årlig hyra om £2m. Detta för en arena vars totala kostnad kommer att uppgå till en bra bit över £600m.
Det finns minst sagt skäl att fira.
:::
Man kan naturligtvis fråga sig vad de brittiska skattebetalarna egentligen tycker om att i praktiken subventionera en helt ny arena åt en fotbollsklubb. Detta i dåliga tider dessutom.
Samtidigt är ju motargumentet givet. Arenan är byggd och själva kostnaden i sig är oundviklig. Vad som då återstår är att hitta det bästa tillgängliga alternativet för hur den därefter ska användas.
Man kan självklart också fråga sig vad exempelvis Arsenal känner för det här. En klubb som skuldsatt sig och pantsatt sin framgång på fotbollsplanen just för att få en ny arena med ett intag på ungefär 60,000 åskådare.
Och så kommer en annan Premier League-klubb och får en nästan lika stor arena för vad som i sammanhanget är småpengar.
Men det där är ju fotbollen, både på och vid sidan av planen. Väldigt mycket handlar om timing och tillfälligheter. Det handlar inte bara om att fatta rätt beslut, utan om när besluten ska fattas.
:::
Det är onekligen en spännande utveckling. En utveckling som skapar nytt utrymme för ännu en Londonklubb att växa sig till en maktfaktor i Premier League.
West Ham är en klubb med potential. Och i nuläget är det nog ingen som ser ner på beslutet att anställa Sam Allardyce som manager och i lagom tid för det här beslutet se till att återigen etablera sig i Premier League.
West Hams tillväxt kommer inte att ske ögonblickligen och ”över en dag”, som mer eller mindre varit fallet med Chelsea och Man City. Men med den nya arenan som plattform finns de institutionella förutsättningarna för en stabil organisk tillväxt.
Det ritar inte om den engelska fotbollskartan på ett år. Men om tio år kan det engelska fotbollslandskapet vara förändrat.
:::
På ytan kan man tycka att det här egentligen bara är en annan form av så kallad ekonomisk dopning. Och det är det väl egentligen, om man ska vara någorlunda krass.
Skillnaden är möjligen denna. Att där Man Citys och Chelseas ägare har gett sina klubbar fisk. Så har London och de brittiska myndigheterna lärt West Ham att fiska.
Ett annat sätt att uttrycka det.
:::
Inom pingisen anses det oartigt och stillöst att besegra en chanslös motståndare med 11-0. Kanske var det därför som England valde att stanna vid 8-0 mot San Marino.
Engelska supportrar valde under matchen att håna den frånfällige Rio Ferdinand med mycket tveksamma ramsor. Inte minst olämpligt med tanke på lite av bakgrunden till Ferdinands frånvaro.
:::
Trots allt ligafotboll även den här helgen. Men då får vi leta oss ned lite i divisionerna, till League One och League Two närmare bestämt.
Sjukt viktig match i toppen av League One tidigt idag. Klockan 13:45 sparkar det av på Bramall Lane mellan Sheffield United och Brentford, två klubbar som krigar om uppflyttning till The Championship.
I League Two är det inte minst dramatiskt runt fotbollsvärldens grymmaste nedflyttningsstreck. Sex klubbar inom tre poäng där, och under dagen möts två av dem; Torquay och York.
:::
Matchen mellan Sverige och Irland igår visade ännu en gång med önskvärd tydlighet att ett genomsnittligt intensivt och organiserat försvarsspel härdat i Premier League kan göra det svårt också för anfallare av högsta världsklass.
:::
Be Champions!!