Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Åtta managers som främst riskerar sparken!

Peter Hyllman

Har det vid något tidigare tillfälle i Premier League funnits lika många managers som vid en och samma tidpunkt riskerar sparken i samma utsträckning som just nu? Grader finns som bekant i helvetet och det är väl något av en bedömningsfråga vad man egentligen menar med att riskera få sparken, men många är just nu ifrågasatta av olika skäl och inte i något av fallen hade det förvånat ifall managern fick sparken.

Närmare hälften av Premier Leagues managers befinner sig i riskzonen. Vissa naturligtvis mer än andra. Om inte Erik ten Hag hade varit helt ny inför den här säsongen i Man Utd så hade kanske han adderat till listan. Under andra omständigheter hade Man Utds smått katastrofala säsongsstart fått kråkorna att börja kraxa, men än så länge har han nog ändå någon form av immunitet. Men inte länge till.

Annars hittar vi samtliga utsatta managers på tabellens nedre halva. Naturligtvis, det är väl så det brukar vara. Enda undantaget vi hittar på nedre halvan, utöver den redan nämnda ten Hag, är Liverpools Jürgen Klopp. Ingen vettig människa hade så klart kommit på att sparka honom. Inte heller finns något skäl att göra det. På totalen säger det ändå något om risken med att ligga under mittenstrecket i Premier League.

Annons

Ett och annat undantag hittar vi däremot även på den övre halvan. Eddie Howe löper nog ingen risk alls just i detta läge, men skulle det börja gå illa för Newcastle så kommer det inte ta lång tid innan knivarna börjar slipas. Något liknande måste nog sägas om Jesse Marsch i Leeds. En strålande start på säsongen har gett honom viss status, och trygghet, men den håller inte länge om Leeds inte lyckas upprätthålla starten.

Vilka åtta managers är det då som främst riskerar sparken, och i vilken grad i helvetet så att säga? Säckaracet är temat för den här måndagslistan.

(8) David Moyes

West Hams start med tre raka förluster har gjort alla lite nervösa. Det finns en uppfattning att Moyes taktik har tappat lite av sin lyster och spänstighet, och att ett lag som kanske har överpresterat tidigare säsonger nu börjar återgå mot sitt medelvärde.

Annons

Ändå lär nog Moyes ha skaffat sig ett rätt omfattande förtroendekapital under sina två säsonger med West Ham. Och värvningarna av t ex Gianluca Scamacca och Lucas Paquetá visar ändå att West Hams ägare har förtroendet kvar för Moyes.

(7) Thomas Tuchel

Någon ställde en intressant fråga för några dagar sedan, nämligen hur vi egentligen hade uppfattat Tuchels tid som Chelseas manager om det inte varit för att de lyckades vinna den där Champions League-finalen mot Man City.

Tuchel har själv visat flera prov på frustration i starten av den här säsongen, allting verkar inte helt harmoniskt. Det kommer krävas mer för att ge Tuchel sparken, men det går inte att utesluta att Todd Boehly har börjat sondera terrängen.

(6) Ralph Hasenhüttl

Han verkar ha lika många liv som en katt, Hasenhüttl. Tre-fyra gånger under sin tid i Southampton har han nog sett ut att vara väldigt nära att få sparken, bara för att lyckas ge sig själv en livlina med vilken han räddar sig kvar.

Annons

Vändningen och vinsten mot Leicester kan ha varit en sådan livlina den här gången för Hasenhüttl. Men läget är alltjämt en spelartrupp och tränarstab som inte helt och hållet verkar ha förtroendet kvar för honom.

(5) Scott Parker

Bournemouth ser oundvikligen ut att vara ett av lagen som kommer bli nedflyttade från Premier League den här säsongen. Laget ser väldigt tunt ut. Detta kan tala både till Parkers fördel och nackdel i säckaracet.

Ägaren kan så klart komma fram till att ett managerbyte kan ge den önskade effekten som räddar Bournemouth kvar i Premier League. Det kan även vara så att risken för nedflyttning redan har räknats hem, och låga förväntningar håller Parker kvar.

(4) Frank Lampard

En poäng av nio möjliga poäng i början av säsongen är definitivt inte ett facit som direkt säljer in den där uppfattningen att det var Lampard som räddade Everton kvar i Premier League förra säsongen. Tvärtom ställer det stora frågor.

Annons

Lampard är ändå fortfarande omtyckt, och Evertons klubbledning är notoriska kverulanter, och det mer än något annat borgar kanske för att även om Lampard är rättvist ifrågasatt så lär det dröja ett tag innan han faktiskt får sparken.

(3) Bruno Lage

Egentligen har det väl börjat precis lika illa för Wolves och Lage som för Everton och Lampard. Möjligen ännu värre eftersom Wolves till synes har sådana ofantliga problem att göra mål, eller ens komma till vettiga anfall.

Wolves känns lealösa och idélösa, och det känns inte som om Lage längre har något som helst gehör eller genomslag för sina taktiska idéer. Långa stunder är det nog till och med lite oklart exakt vilka dessa taktiska idéer är.

(2) Brendan Rodgers

Glorian föll lite på sniskan redan förra säsongen för Rodgers i Leicester. Efter två säsonger då Leicester var hiskeligt nära att ta sig till Champions League, samt vann FA-cupen, så blev förra säsongen ett tämligen fundamentalt misslyckande.

Annons

Den här säsongen har näppeligen börjat bättre och det är mycket talande när flera av lagets bättre spelare aktivt försöker hitta nya klubbar. Rodgers är inte behjälpt av Leicesters ekonomiska bekymmer, men verkar också ha tappat stinget.

(1) Steven Gerrard

Trots vinsten mot Everton är Gerrard rejält ifrågasatt för närvarande. Aston Villa har sett taktiskt oorganiserade och ogenomtänkta ut under egentligen samtliga sina matcher hittills, och mycket av detta läggs vid Gerrards fötter. Gerrard anställdes för att lyfta Aston Villa i tabellen upp mot europeiska cupplatser. Det finns inget som tyder på att Gerrard skulle vara på väg att lyckas med detta, och missnöjet har satt sig och börjat spridas bland de egna supportrarna.

Publicerad 2022-08-29 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS