Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rena rama rånet - här är sommarens bästa värvningar

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Threads: Keven.Bader

Igår kväll stängde transferfönstret för de europeiska toppligorna. Kikar vi närmare på det tyska fönstret har det gjorts över hundratals övergångar.

Topp fem dyraste övergångarna till en Bundesliga-klubb hittar vi här:

  • Michael Olise från Crystal Palace till Bayern München för 53 miljoner euro 
  • Joao Palhina från Fulham till Bayern München för 51 miljoner euro
  • Maximilian Beier från Hoffenheim till Dortmund för 28,5 miljoner euro
  • Deniz Undav från Brighton till Stuttgart för 26,7 miljoner euro
  • Hiroki Ito från Stuttgart till Bayern München för 23,5 miljoner euro

När det kommer till de dyraste övergångarna från Bundesliga har vi följande spelare högst upp på listan:

Annons

  • Dani Olmo från RB Leipzig till Barcelona för 55 miljoner euro
  • Matthijs de Ligt från Bayern München till Manchester United för 45 miljoner euro
  • Willian Pacho från Eintracht Frankfurt till PSG för 40 miljoner euro
  • Brajan Gruda från Mainz till Brighton för 31,5 miljoner euro
  • Niclas Füllkrug från Dortmund till West Ham för 27 miljoner euro

(siffrorna kommer från Transfermarkt)

Detta är två topp fem listor som baseras på hård fakta, nämligen övergångssummorna. Nu tänkte jag dela med mig av min personliga topp fem lista på de bästa värvningarna när det kommer till BL-klubbarnas sommarfönster:

5. Tim Kleindienst från Heidenheim till Gladbach för 7 miljoner euro

Den traditionsstarka klubben Borussia Mönchengladbach har gått igenom ett form av stålbad de senaste åren. Många förändringar har gjorts både på och utanför planen, vilket har lett till att resultaten har varit mindre smickrande för Gladbach. Bland annat har BMG saknat en klassisk, stabil targetanfallare som helt enkelt gör jobbet. Nu har de värvat Tim Kleindienst för knappa 7 miljoner euro och därmed fått en plikttrogen anfallare. Kleindienst kommer inte vinna skytteligan i Bundesliga, men han kommer hjälpa sin nya klubb att nå nya höjder igen och kanske utmana om en Europaplats, vilket de inte har lyckats med sedan säsongen 19/20.

Annons

4. Antonio Nusa från FC Brügge till RB Leipzig för 21 miljoner euro

Som bekant har RB Leipzig tappat Dani Olmo. Förutom att de inkasserade en fin övergångssumma för honom så har RBL också värvat in norrmannen Nusa. Den 19-årige offensiva kreatören har fått en drömstart i sin nya klubb. På knappa 42 minuter (inhopp i två matcher) har Nusa gjort två mål. Det känns redan nu som att han har förmågan och viljan att ta sig an utmaningen att försöka fylla Olmos skor med hjälp av sin nya lagkamrat Xavi Simons.

3. Paul Wanner från Bayern München till Heidenheim på lån

Trots att det ”bara” är ett lån så är detta ett suveränt tillskott för den lilla klubben Heidenheim. Fjolårets nykomlingar tog Bundesliga med storm och lyckades i slutändan till och med att knipa en kvalplats till Europa. Detta ledde till att flera klubbar har fått upp ögonen för Heidenheim och dess spelare. Vilket i sin tur har resulterat i att flera nyckelspelare har lämnat under sommaren – såsom Jan-Niklas Beste och Tim Kleindienst. Heidenheim har därför varit tvungna att hitta nya spelare som kan bära laget och i Wanner har de definitivt hittat en spelare som kan göra skillnad. Jag har tidigare skrivit om den 18-årige offensiva mittfältaren inför dubbelmötet mellan Heidenheim och BK Häcken. Då sa jag bland annat att Häcken måste hålla ett extra öga på supertalangen.

Annons

I det första mötet kom Wanner inte till spel då han vilades inför ligapremiären mot St. Pauli, däremot fick BK Häcken uppleva denna tysk/österrikare i sitt esse när han byttes in i torsdags och, bokstavligen, sköt Heidenheim till ett historisk europagruppspel när han gjorde 2:2 målet samt assisterade fram till 3:2 målet (slutresultatet). Wanner är en spelare som alla bör notera och följa framöver.

Annons

2. Joao Palhinha från Fulham till Bayern München för 51 miljoner euro

Förra sommaren var portugisen redan på plats i München för att slutföra sin övergång till mesta mästarna, men då föll transfern på mållinjen. Nu har dock Palhinhas drömflytt gått i lås. Med den 1,90 meter store mittfältsbjässen får Bayern München en spelartyp som de länge har saknat. Han kommer bli ett ankare i Kompanys bygge framför backlinjen. Dessutom kommer han vara en viktig faktor till att Joshua Kimmich kan återvända till det centrala mittfältet (från HB-positionen) och uppnå sin fulla potential i mittfältet. Kimmich vill som bekant gärna florera över hela planen för att kunna styra och ställa. Då behövs det en lojal och stark partner bredvid honom – en roll som Palhinha kan axla utan problem.

  1. Pascal Groß från Brighton till Dortmund för 7 miljoner euro
  2. Annons

Ni är förmodligen flera som gapar just nu och tycker att jag är helt snett på det när jag har Pascal Groß högst upp på denna lista, men nein. Dortmund får en tysk landslagsman för knappt någon peng alls. Groß kan göra skillnad direkt med sin rutin och kvalité, vilket jag tror kommer hjälpa Dortmund att få ett lugn och  nå nya höjder.

Publicerad 2024-08-31 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto