Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

England har aldrig varit närmare ett guld

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

De tyska tränarna bjuder verkligen på rubriker de senaste veckorna. Förra veckan var det Jürgen Klopp, nu är det Thomas Tuchel som står i fokus när han genomför en historisk och omdiskuterad flytt.

Få personer hade nog trott att dagen skulle komma när en tysk tränare får rollen som engelsk förbundskapten, detta med tanke på rivaliteten mellan Tyskland och England. Men nu är dagen här.

En chock för vissa, men samtidigt är detta en klockren värvning.

Det är ingen hemlighet att Tuchel trivs i England. Under sitt knappa år som Bayern München-tränare pratade han ofta om hur mycket bättre det är i England. När Tuchel fick sparken från FCB var det bara en tidsfråga innan han skulle återvända ”ön” igen – frågan var bara i vilken roll. Det såg länge ut som att han skulle efterträda Erik ten Hag i Manchester United, men enligt rapporter ska han i sista stund ha tackat nej till uppdraget. Nu är det klart att han blir ny engelsk förbundskapten, en roll som han faktiskt blev erbjuden efter EM 2021, men då ville Tuchel inte lämna sin dåvarande arbetsgivare Chelsea.  

Annons

SISTA PUSSELBITEN (?!)

England har de senaste åren haft ett makalöst utbud när det kommer till spelarmaterialet, men trots det har laget inte lyckats nå hela vägen:

  • VM-brons 2018
  • EM-silver 2020(21)
  • EM-silver 2024

Nu med Tuchel vid rodret tror jag att den sista viktiga pusselbiten är lagd för att England ska kunna kröna sig som mästare. Genom åren har TT visat vilken skicklig turneringstränare han är, inte minst när han tog över ett dysfunktionellt Chelsea och lyckades leda dem hela vägen till en Champions League-titel 2021.

Annons

Den 51-årige tysken står nu inför sin största och tuffaste uppgift i karriären. Han ska bryta den engelska förbannelsen och åstadkomma det som ingen annan engelsk förbundskapten har lyckats med sedan 1966 (VM-guld), nämligen att vinna en titel. Och vore det inte symboliskt om Tuchel lyckas i Nordamerika 2026, 60 år efter den första titeln? Skulle han lyckas med denna bedrift lär vi få kalla honom Sir Thomas Tuchel i framtiden.

Det blir ingen lätt uppgift – pressen kommer vara enorm på Tuchel och hans manskap, men jag är säker på min sak: England har aldrig varit närmare guldet i modern tid.

Publicerad 2024-10-16 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS