Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

175 Re:Lundh – Erik Niva

Lundhs pod

Det är tio år sedan jag drog i gång podden Lundh och i sommar kör jag de tio mest lyssnade avsnitten under vinjetten Re:Lundh. På andra plats kommer intervjun med Erik Niva från maj 2016.

Då var han reporter och krönikör på Aftonbladet och expert på Viasat samt Sveriges mest prisade och populäraste sportjournalist. Nu har han växlat ner lite på Aftonbladet för sin egen succépodd When We Were Kings, men annars stämmer det mesta fortfarande. I podden förklarade Erik Niva varför han fastnade för internationell fotboll, hur han försökte lära sig att hålla på Hammarby och Sundsvall, vilken syn han har på allsvenskan, fansens kraft och bengaler på läktarna. Han talade även om relationen till Tottenham, hatkärleken till den allt rikare Premier League, ambivalensen inför Champions League och att Leicesters ligatriumf gav hopp för fotbollen. Dessutom gick han in på sin kärlek till det svenska U21-landslaget, om A-landslaget efter Zlatan Ibrahimovic och hur Erik Hamrén och Lars Lagerbäck såg på Nivas sågning av Oscar Wendt. Naturligtvis var det även en del om Nivas karriärväg, om att skriva krönikör på slutsignal och om den nya boken.

Annons

Här hittar du podden:

Lyssna här via Acast.

Lyssna på Spotify här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Publicerad 2024-08-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto