Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milans straffar i fokus

Nicole Amiris Italienblogg
Genoa - Bologna
Genoa
Bologna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Como - Parma
Como
Parma
STREAMA PÅ LÖRDAG
Milan - Udinese
Milan
Udinese
STREAMA PÅ LÖRDAG
Juventus - Lazio
Juventus
Lazio
STREAMA PÅ LÖRDAG
Empoli - Napoli
Empoli
Napoli
STREAMA PÅ SÖNDAG

”Errori e orrori.”
”Misstag och hemskheter.”
Så sammanfattar La Gazzetta dello Sport Milans insats mot Fiorentina i går. Matchen på Artemio Franchi har blivit omgångens stora snackis i Italien, och efter förlusten lämnar Milan efter sig flera frågetecken.

Det är framför allt Milans straffar som hamnat i fokus. Många undrar varför spelarna ignorerade Paulo Fonsecas beslut av straffskytt, och om han verkligen har deras respekt.  

Nu har också nya detaljer framkommit. Enligt Dazn, som granskat flera kameravinklar, tog Alvaro Morata bollen och förberedde sig för att slå den första straffen. Christian Pulisic, som Fonseca utsett till straffskytt, var inte ens i närheten av bollen. Till slut blev det Theo som slog straffen, förmodligen för att han fyllde år (vilket är en anmärkningsvärd anledning i sig).

I den andra situationen kan man, när man ser reprisen, tydligt se hur Fikayo Tomori fångar bollen för att snabbt ge den till sin barndomsvän Tammy Abraham. När Pulisic närmar sig för att ta bollen skakar Abraham på huvudet och går därifrån.

Annons

Efter matchen delade Fonseca med sig av sin besvikelse både i Milans officiella tv-kanal och under presskonferensen. Han uttryckte sin förvåning över varför spelarna valde att ignorera hans val av straffskytt och betonade att han var ursinnig.

För dessa kommentarer har han fått både kritik och beröm. Vissa menar att han borde ha valt att hålla tillbaka informationen och hantera det internt istället. Jag är osäker på om det verkligen hade varit rätt väg att gå. Fonseca fick ju faktiskt frågan om straffarna, så varför skulle han då ljuga om det?

Och om det nu är så att spelarna inte respekterar honom, så är det kanske bra om detta kommer ut offentligt för att en förändring ska ske. För det här beteendet är inte schysst, varken mot Fonseca eller Pulisic. 

Anledningen till att Pulisic inte stod på sig eller ens var i närheten av bollen i den första straffsituationen kan troligen förklaras av hans karaktär. Fonseca beskrev Pulisics beteende i omklädningsrummet under presskonferensen efter derbyt. Den sista frågan handlade nämligen om amerikanen och om Fonseca ser honom som en ledare. Hans svar fick många journalister att skratta:

– Ledare? Haha! För att få Christian att prata måste du stoppa mynt i honom. Han är väldigt tyst. Så nej, ingen ledare, sa portugisen innan han reste sig upp och lämnade salen.

Annons

Milan går nu in i landslagsuppehåll efter två raka förluster, vilket åter väcker frågor kring Fonsecas framtid och ledningens beslut att rekrytera honom.

Kanske behöver Fonseca anordna fler grillkvällar på Milanello för att stärka lagmoralen, eller så kan Zlatan och kompani behöva överväga att leta efter en ersättare. Om de nu inte redan gör det.

Publicerad 2024-10-07 20:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS