Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Tidigare Blåvitt-talang klar för AFC Eskilstuna

Sillybloggen

Ishak Shamoun, 19, har meriter från spel med IFK Göteborgs U19-lag samt flera ungdomslandskamper med Sverige på sitt cv. I somras lämnade 19-åringen Blåvitt för spel med Assyriska IK i ettan södra.

Jönköpingsklubben åkte dock ur landets tredjedivision, och nu står det klart att Ishak Shamoun lämnar klubben. Den tidigare Blåvitt-talangen har nämligen skrivit på för AFC Eskilstuna i superettan.

– Ishak har länge varit en ung och talangfull spelare. Detta bevisade han senast i division 1 efter sommaren. Han besitter fina offensiva egenskaper där han har en förmåga att ta fram bollen med sitt driv men även hitta bra öppnande passningar genom olika lagdelar. En spännande spelare med en stor utvecklingspotential som vi med stora förhoppningar ska se till att han tar nästa steg här i AFC, säger AFC-tränaren Jawad al Jebouri till klubbens hemsida.

Annons

Spelaren själv är nöjd med sin nya klubbadress:

– Jag är glad över att komma till en klubb som AFC Eskilstuna och en liga som Superettan. Intresset har vuxit efter samtal med Jawad och jag ser fram emot att komma ut på plan. Vi kan vara i toppen och gå upp med detta lag. Målsättningen måste vara att gå upp. Jag tror att detta lag har kapaciteten och det känns som att det råder en bra kemi i klubben, säger Ishak Shamoun.

AFC Eskilstuna meddelar samtidigt att man också värvar forwarden Amar Muhsin från Assyriska IK. Muhsin, som tidigare har tillhört Jönköpings Södra, har gjort 28 mål på 59 matcher i ettan södra sedan 2019.

Publicerad 2021-12-31 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto