Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Van ‘t Schip på väg att ta över Ajax

Sillybloggen

På måndagen blev det klart att Ajax sparkar tränaren Maurice Steijn efter en usel start på säsongen, där storlaget är nästjumbo i Eredivisie. I samma veva bekräftade klubben att ex-spelaren Hedwiges Maduro, som var assistent till Steijn, tar över tillfälligt och han kommer att leda laget mot Brighton i Europa League på torsdag.

Maduro saknar dock behövlig tränarlicens och därför kommer Ajax att behöva hitta en temporärlösning inom kort, enligt Football-Oranje.

Enligt De Telegraaf kommer John Van ‘t Schip av allt att döma bli ny interimtränare för laget under resterande delen av säsongen. Tidningen skriver att det är””givet” att Ajax-topparna Louis van Gaal och Danny Blind, som är på väg tillbaka in i klubben, kommer att ställa frågan till 59-åringen.

De Telegraaf uppger att Van ‘t Schip redan har en överenskommelse med Ajax som ”kulturbärare” i framtiden, även om det nödvändigtvis inte behöver handla om ett huvudtränarjobb.

Annons

Van ‘t Schips senaste uppdrag var som förbundskapten i Grekland. 59-åringen har tidigare innehaft flera ämbeten i Ajax, som ungdomstränare samt assisterande och interimtränare i representationslaget. Han har även ett förflutet som spelare i klubben.

Publicerad 2023-10-24 07:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS