Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: SvFF har träffat Tony Gustavsson - Thelin på listan

Sillybloggen

Svenska herrlandslaget är på jakt efter en ny förbundskapten som ska ersätta avgående Janne Andersson på posten.

Graham Potter har nobbat uppdraget medan Häckens guldtränare Per-Mathias Høgmo har fått en “intresseförfrågan”, enligt GP. Norrmannen har pekats ut som en toppkandidat och Aftonbladet skriver nu att han ska ha ett möte med SvFF inom kort.

Samma tidning avslöjar samtidigt ytterligare två kandidater i jakten.

Det handlar om Jimmy Thelin (Elfsborg) och Tony Gustavsson. Enligt Aftonbladet har SvFF redan träffat den sistnämnde vid ett tillfälle för att diskutera det svenska förbundskaptensjobbet, och ytterligare ett möte är planerat.

50-årige Gustavsson har skördat framgångar som förbundskapten för Australiens damlandslag och som assistent för USA:s dito. Tidigare har han även tränat herrlag som Hammarby, Gif Sundsvall, Degerfors, Brage och Kongsvinger.

Annons

När det gäller Thelin förde han som bekant Elfsborg till “silvret” i allsvenskan i år, slagen av Malmö FF på målskillnad. Succétränaren väntas också träffa SvFF inom kort för att samtala om förbundskaptensuppdraget, enligt Aftonbladet.

Expressen hävdar i sin tur att även BP:s huvudtränare Olof Mellberg är aktuell för jobbet. 46-åringen gjorde 117 landskamper för Sverige som aktiv spelare, och under tränarkarriären har han utöver BP även basat över Helsingborgs IF och danska Fremad Amager.

Bollen är i rullning, med andra ord. SvFF:s förhoppning är att en ny förbundskapten ska vara på plats innan landslagets januariturné i början av 2024.

– Men om det inte är färdigt så är det inte färdigt, och då är det Daniel Bäckström (förbundskapten för U21-landslaget) som har hand om gänget, sa landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen i dagarna.

Annons
Publicerad 2023-11-23 21:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS