Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Red Bull Salzburg vill ha Lijnders

Sillybloggen

Red Bull Salzburg är tvåa i österriska högstaligan och sparkade sin tränare Gerhard Struber förra månaden. Därmed är klubben på jakt efter en ersättare som ska ta över huvudansvaret från och med i sommar.

Då har blickarna vänts mot Merseyside.

The Times hävdar att Red Bull Salzburg vill ha Pepijn Lijnders som sin nästa chefstränare. 41-åringen har varit assisterande tränare åt Jürgen Klopp i Liverpool sedan 2015 (förutom en kort avstickare till NEC Nijmegen under våren 2018) och hyllats för sitt arbete, men precis som Klopp kommer han att lämna gänget på Anfield i sommar.

Lijnders har varit tydlig med att han vill fortsätta sin karriär som huvudtränare härnäst. Under våren har han kopplats ihop med klubbar som Besiktas och Ajax.

Red Bull Salzburg har vunnit tio raka ligatitlar i Österrike och är frekvent återkommande i Champions League-sammanhang. En turnering man riskerar att missa nästa säsong om man inte lyckas försvara sin titel i sista omgången, där Sturm Graz på förhand toppar tabellen med ett försprång på två poäng.

Annons

Nederländaren har en bakgrund som ungdomstränare i PSV och Porto.

Publicerad 2024-05-14 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto