Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Officiellt: Douglas Jakobsen ny assisterande i Hammarby

Sillybloggen
Västerås SK - Malmö FF
Västerås SK
Malmö FF
STREAMA IMORGON
IF Elfsborg - BK Häcken
IF Elfsborg
BK Häcken
STREAMA IMORGON
Halmstads BK - IK Sirius
Halmstads BK
IK Sirius
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Djurgårdens IF
Hammarby IF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG
Kalmar FF - Mjällby AIF
Kalmar FF
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Douglas Jakobsen har varit huvudtränare i Gif Sundsvall sedan i fjol. Nu tar han klivet till allsvenskan, närmare bestämt Hammarby.

Hammarby meddelar via sin officiella hemsida att Jakobsen är ny assisterande tränare. Han har signerat ett avtal över 2026.

– Jag ser såklart väldigt positivt på utmaningen och att få ansluta till den här organisationen. Utifrån var klubben är i dag och vart vi är på väg. Möjligheten att få jobba och utveckla många spännande spelare och att få jobba tillsammans med Kim, David och övriga ledare, säger Jakobsen till Hammarbys hemsida och fortsätter:

– Det är jätteinspirerande att få komma och jobba med de spelare vi har i truppen nu. Många håller redan en hög nivå men framför allt är det många som sticker ut med sin potential att utvecklas. Det är ett väldigt spännande lag, ett spelsätt och en metodik som jag tror utvecklar spelare på ett bra sätt.

Annons

Sportchef Mikael Hjelmberg uttalar sig också.

– Vi är väldigt glada och nöjda över rekryteringen av Douglas. En välutbildad, ambitiös, utvecklingsinriktad och kompetent tränare som kommer att passa väldigt bra in i vårt tränarteam tillsammans med Kim och David, säger han till Hammarbys hemsida.

Jakobsen tog över rodret i Sundsvall inför fjolårssäsongen. Laget slutade tia i superettan. I år, tio omgångar in i serien, ligger man på fjortonde plats.

Han har även basat över Sollentuna FK och Karlbergs BK.

Jakobsen ersätter Abel Lorincz, som gör sin sista match i derbyt mot Djurgården i morgon. Lorincz får en roll inom Sports Republic, ett bolag som är majoritetsägare i Southampton, Valenciennes och Göztepe, och kommer att jobba för alla tre klubbar.

Publicerad 2024-06-01 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS