Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Safonov nära PSG – stoppas att lämna Ryssland

Sillybloggen

FK Krasnodars ryske landslagsmålvakt Matvei Safonov rapporterades nyligen vara av intresse för Paris Saint-Germain. Transferspecialisten Fabrizio Romano kom med uppgifterna.

Förhandlingar har därefter följt och Krasnodar och PSG ska ha nått en överenskommelse kring transfersumma, som uppges ha landat 20 miljoner euro (cirka 227 miljoner kronor), och Safonov ska ha nått en överenskommelse med PSG om de personliga avtalen. Kontraktet i den franska huvudstadsklubben var planerat att sträcka sig till 2029.

Men nu kommer en oväntad vändning som kan riskera att få affären att kollapsa.

Franska RMC Sport rapporterar att Safonov inte får lämna Ryssland med anledning av att han är skyldig sin ex-fru pengar, som hon inte fått. Paret har legat i skilsmässoförhandlingar de senaste tre åren och förhandlingarna har resulterat i att Safonov måste betala sin ex-fru 600 000 euro (cirka 6,8 miljoner kronor), enligt RMC Sport.

Annons

Eftersom målvaktens ex-fru inte har fått sina pengar har lokala myndigheter därför utfärdat ett utreseförbud från Ryssland åt Safonov.

– Jag kan varken bekräfta eller förneka hur mycket pengar det gäller. Men skulden är väldigt stor, säger Safonovs advokat till Match TV.

När utreseförbudet lyfts och Safonov kan resa till Paris framgår inte av RMC:s uppgifter. Men tar det för lång tid riskerar affären att falla samman.

Safonov har noterats för 14 landskamper för Ryssland.

Publicerad 2024-06-08 18:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS