Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

2:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Arsenal nära Calafiori

Sillybloggen

Mittbacksklippan Riccardo Calafiori, 22, har en stark säsong i ryggen både för Bologna i Serie A och Italien i EM.

Hans insatser har väckt intresse och senaste veckorna har han ihärdigt placerats i Premier League, och kanske främst i Arsenal. Nu kommer uppgifter som gör gällande att en flytt till de norra delarna av London är på väg att bli av.

Italienske transferjournalisten Nicolo Schira uppger att Arsenal och Calafiori är överens om ett kontrakt till 2029, med en årslön på 3,5 miljoner euro (cirka 39,6 miljoner kronor). Allt som återstår är alltså att klubbarna ska komma överens.

Enligt Schira har Arsenal erbjudit Bologna 45 miljoner euro (knappt 510 miljoner kronor) på ett bräde. Men fjolårets Serie A-femma kräver fortfarande runt 50 miljoner euro (565 miljoner kronor) för att släppa sin mittback.

Annons

FC Basel, huvudpersonens tidigare klubb, har rätt till 50 procent av försäljningsbeloppet via en vidareförsäljningsklausul. Därav är Bologna inte redo att sänka sitt begärda pris.

Det återstår att se om klubbarna kommer överens närmaste dagarna. Tottenham, Chelsea och Juventus är exempel på andra lag som påståtts jaga 22-åringen.

Calafiori har kontrakt till 2027. Han har även ett förflutet i Roma och Genoa.

Publicerad 2024-07-04 07:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto