Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Bekräftat: Mikkjal Thomassen förhandlar med AIK

Sillybloggen
Hammarby IF - IFK Norrköping
LIVE
Hammarby IF
1
IFK Norrköping
1
STREAMA LIVE HÄR
GAIS - Malmö FF
GAIS
Malmö FF
STREAMA PÅ ONSDAG
BK Häcken - Djurgårdens IF
BK Häcken
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ TORSDAG
IF Elfsborg - IFK Norrköping
IF Elfsborg
IFK Norrköping
STREAMA PÅ TORSDAG
Kalmar FF - AIK
Kalmar FF
AIK
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Brommapojkarna - Mjällby AIF
IF Brommapojkarna
Mjällby AIF
STREAMA PÅ LÖRDAG

AIK:s tränarjakt fortsätter.

I förra veckan florerade uppgifter som gjorde gällande att tysken Michael Wimmer, 44, var nära att ta över AIK. Men Kicker rapporterade senare att “Gnaget” och Wimmer inte hade nått en överenskommelse.

Men nu kan snart en ny tränare presenteras, enligt uppgifter från ett flertal medier. Norska Nettavisen rapporterar nämligen att Mikkjal Thomassen är nära att ta över klubben. Något som AIK även bekräftar på sin hemsida.

AIK:s sportchef Thomas Berntsen:

– Det stämmer att vi har pågående förhandlingar avseende eventuell anställning av Mikkjal Thomassen som ny chefstränare för AIK Fotboll. Mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Enligt tidningen är parterna redan överens – och Thomassen väntas presenteras som ny AIK-tränare i slutet av veckan. Även Fotbollskanalen har uppgifter på att alla parter är överens och att bara en underskrift saknas.

Tidigare under dagen rapporterade även både Aftonbladet och Expressen att Mikkjal Thomassen är i dialog med AIK om att ta över klubben. Henok Goitoms tid som interimtränare kan således vara över. Expressen skriver vidare att inget är klart ännu, men att parterna är i en långt gången dialog.

Samtidigt bekräftar Fredrikstad att han nu lämnar klubben.

“Huvudtränaren Mikkjal Thomassen har tackat ja till en annan klubb, och slutar därmed som tränare för Fredrikstads Fotbollsklubb.”

– Jag vill rikta ett stort tack till en mycket duktig ledning som tillsammans med klubbens anställda backade mig i vått och torrt, och som har gjort det möjligt för oss att lyckas som klubb. Stort tack till en mycket kompetent supporterpersonal som har ägnat sig åt klubbens framgångar, säger han till Fredrikstads hemsida, och fortsätter:

Annons

– Tack för denna resan, förtroendet och kärleken. Jag är oändligt tacksam. Klubben är i goda händer – följ drömmen. avsölutar Mikkjal Thomassen.

Den färöiska tränaren tog över norska Fredrikstad i januari 2023, och stod direkt för en succé då han tog upp klubben i Elitserien.

Han har tidigare basat över färöiska KI Klaksvik och B36 Torshavn. Under sin spelarkarriär huserade 48-åringen i just B36 Torshavn, men även B68 Toftir och EB/Streymur. 13 landskamper med Färöarna kan han även skriva upp på meritlistan.

Fotbollskanalen söker AIK:s sportschef Thomas Berntsen.

Publicerad 2024-07-15 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto