Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Slot inte imponerad av Konaté - vill ha de Ligt

Sillybloggen

Arne Slot har tagit över Liverpool. Och han är inte imponerad av den franske försvararen Ibrahima Konaté hittills, uppger Football Insider.

Enligt sajten vill tränaren därför värva en ny mittback. Blickarna har då vänts mot Matthijs de Ligt, 24, från Bayern München. Nederländaren beskrivs som den “ideala partnern” till Virgil van Dijk på kort sikt, samt ersättare till lagkaptenen på lång sikt.

Sedan tidigare är det känt att Manchester United är överens med de Ligt om ett kontrakt. Premier League-rivalen har dock inte lyckats enas med Bayern om en övergångssumma, vilket öppnar för att Liverpool kan kapa affären.

Football Insider skriver att Slot har pekat ut mittbackspositionen som ett prioriterat område att förstärka, just på grund av tveksamheten nederländaren känner kring Konaté. 25-åringen har haft en del skadeproblem sedan han anslöt från RB Leipzig men oftast fått gott om speltid när han varit tillgänglig under Jürgen Klopps styre.

Annons

Det återstår att se ifall Liverpool gör slag i saken och går för de Ligt, och om man i så fall lyckas ro en värvning i hamn. Samma uppgifter gör nämligen gällande att Manchester United fortfarande är favorit i jakten på den nederländske backen tack vare spelarens relation med Erik ten Hag från Ajax-tiden.

Bayern München sägs kräva runt 50 miljoner euro (knappt 575 miljoner kronor) för de Ligt, som har tre år kvar på sitt kontrakt.

de Ligt och van Dijk har spelat ihop i Nederländernas landslag.

Publicerad 2024-08-09 22:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS