Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Wahlqvist Egnell jagas av Aris FC

Sillybloggen

I januari 2023 lämnade Linus Wahlqvist Egnell, 27, IFK Norrköping för Pogon Szczecin i Polen. Sedan dess har försvararen gjort ett mål och sju framspelningar på 58 framträdanden.

Nu kan han vara på väg mot ett nytt äventyr – trots att kontraktet med den polska klubben sträcker sig till sommaren 2026.

Den polska sajten Sportowy Fakty hävdar nämligen att den grekiska klubben Aris FC, som huserar i landets högstaliga, vill värva Wahlqvist Egnell. Klubben har, enligt sajten, lagt ett första bud på 27-åringen – men det är inte säkert att en affär blir av.

Och Walhqvist Egnell blir i så fall inte ensam svensk i klubben. Aris FC gjorde nyligen klart med den Filip Sidklev som anslöt från Brommapojkarna.

Linus Wahlqvist Egnell spelade i “Peking” mellan åren 2014 och 2018, för att sedan ansluta till tyska Dynamo Dresden. Han återvände sedermera till IFK Norrköping – innan flyttlasset gick till Polen.

Annons

Totalt står högerbacken noterad för 226 framträdanden i den mjölkvita IFK Norrköping-tröjan. Han var en starkt bidragande faktor till att Peking, något oväntat, vann SM-guld 2015.

15 svenska landskamper kan han även plita ned på sitt cv.

Publicerad 2024-08-26 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto