Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Newcastles bud på Elanga avvisades

Sillybloggen

Enligt flera brittiska medier har “The Magpies” varit på jakt efter Anthony Elanga, 22, i sommar. Det har inte blivit något av saken hittills, men än verkar Premier League-klubben inte ha gett hoppet om svensken.

Sky Sports uppger att Newcastle försöker att göra ett sent värvningsförsök av Elanga, innan transferfönstret stänger vid midnatt. Enligt uppgifterna pågår förhandlingar med Nottingham Forest om en potentiell affär om ytterforwarden.

Football Insider rapporterar om samma saker men hävdar att det dock blir svårt att sy ihop en övergång på grund av dels tidsbrist, dels Nottingham Forests ovilja att släppa en av sina nyckelspelare så här pass sent.

Newcastles jakt på den svenske landslagsyttern hänger hur som helst på Miguel Almiron, som fortfarande är aktuell för en exit, och hans framtid. Skulle Almiron bli såld – vilket ses som troligt – “tvingas” de svartvit-randiga ge sig ut på jakt efter en ersättare, skriver Football Insider. Det är först då blickarna kan riktas mot blågult håll, alltså.

Annons

Även Daily Mail rapporterar att Newcastle försöker värva Elanga. Tidningen menar dock motstridigt att det troligtvis blir svårt att få allting på plats innan fönstret stänger. Budet behöver även vara “för bra för att tacka nej till” för att Nottingham ska överväga att sälja.

Senare på fredagskvällen uppger transferjournalisten Fabrizio Romano att Nottingham Forest för tillfället har avvisat alla Newcastles försök på Elanga. Enligt Sky Sports ska ett bud på 35 miljoner pund (drygt 470 miljoner kronor) har lagts fram på bordet.

Det återstod då att se ifall “The Mapiges” skulle återvända till förhandlingsbordet med mer pengar i påsen, men det verkade meningslöst. Nottingham Forest var nämligen fast beslutet om att behålla Elanga som spelar kvar på City Ground kommande säsong.

Annons

22-årige Elanga har fyra år kvar på sitt kontrakt. Hittills har det blivit fem mål och nio assist på 42 matcher i Nottingham Forest-tröjan.

Publicerad 2024-08-30 17:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto