Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Arsenal lånar Sterling

Sillybloggen

Raheem Sterling är oönskad i Chelsea och kommer inte få spela en minut om han blir kvar, har tränare Enzo Maresca slagit fast. Därav har 29-åringen tvingats ge sig ut på jakt efter en ny klubb.

Det talades länge om att Manchester United var ett alternativ för den vindsnabbe ytterforwarden. Men gänget på Old Trafford har tvekat, framför allt på grund av engelsmannens höga lön.

Nu står det klart att han lånas ut till Arsenal över denna säsong. Klubben har bekräftat övergången via sin officiella hemsida.

The Athletic uppgav i går att Arsenal var i samtal med Chelsea om ett potentiellt säsongslångt lån. Enligt uppgifterna arbetade “Gunners” aktivt på att ro en affär i hamn innan transferfönstret stängde i natt.

Transferjournalisten Fabrizio Romano hade samma uppgifter, och hävdade att Arsenal och Sterling redan hade enats om lönevillkoren.

Annons

Sent på fredagskvällen, precis före midnatt, kom The Athletic med en ny uppdatering: Sterling hade anlänt till Arsenals träningsanläggning för att genomgå en läkarundersökning inför en potentiell flytt. “Gunners” och Chelsea jobbade då på att hitta en lösning och hinna få klart alla nödvändiga dokument i tid.

Och under natten till lördagen föll allt på plats.

Sterling blir en “Gunners”-spelare säsongen 2024/25 via utlåning. The Independent uppger att Arsenal inte betalar någon låneavgift och dessutom står för mindre än 50 procent av spelarens lön.

29-årige Sterling hade tre år kvar på sitt kontrakt med Chelsea.

Publicerad 2024-08-31 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto