Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: "Bisarr" klausul i Sancho-överenskommelsen

Sillybloggen

Chelsea plockade i helgen in Jadon Sancho, 24, från Manchester United på lån med en obligatorisk köpoption. Enligt transfer-specialisten Fabrizio Romano är köpoptionen på 20 miljoner pund (runt 270 miljoner kronor) i garanterad summa, samtidigt som summan kan stiga med fem miljoner pund (cirka 67,5 miljoner kronor) genom olika bonusar beroende av hur högt Londonklubben slutar i Premier League den här säsongen.

Nu uppger den engelska tidningen The Telegraph att det finns en speciell klausul i Sancho-överenskommelsen. Enligt tidningen utlöses bara den obligatoriska köpoptionen om London-klubben slutar topp-14 i Premier League den här säsongen.

Sky Sports beskriver det som en “bisarr” klausul, då Chelsea förstås har bra mycket högre ambitioner än att sluta på minst 14:e-plats i ligan den här säsongen.

Sancho kom till United från Dortmund under 2021, och är noterad för tolv mål och sex assist på 83 matcher med storklubben. Förra vårsäsongen var han på lån hos Dortmund.

Annons
Publicerad 2024-09-01 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto