Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Arsenal och Chelsea har inte gett upp Gyökeres

Sillybloggen

Trots påstått intresse från europeiska jättar är Viktor Gyökeres kvar i Sporting. Däremot kan det mycket väl hända något på transferfronten nästa år för den svenska landslagsforwarden.

Football Insider uppger nämligen att både Arsenal och Chelsea fortsatt har 26-åringen på sin önskelista inför sommarfönstret 2025.

Det beskrivs som “otroligt” att Londonlagen går för Gyökeres i januari. Främst för att Sporting skulle kräva att intresserade klubbar aktiverar utköpsklausulen på 100 miljoner euro (drygt 1,1 miljarder kronor) för att släppa sin stjärnforward mitt i säsongen.

Huruvida portugiserna är redo att förhandla om ett lägre pris för svensken eller om man kommer kräva att klausulen möts nästa sommar framgår inte.

Nyligen pratade huvudpersonen själv om en klausul han har i sitt kontrakt:

Annons

– Det är mycket pengar. Om Sporting anser att jag är värd det så får jag respektera det, sa Gyökeres till Fotbollskanalen.

Kring intresset sa 26-åringen:

– Det är klart det lockade. Jag vill spela på den högsta nivån. Klart att det lockade. Men jag trivs jättebra i Sporting och vi kommer spela Champions League den här säsongen. Jag ser fram emot säsongen.

Sporting-presidenten Frederico Varandas har uttalat sig om Gyökeres miljardklausul i dagarna:

– Om jag ska vara ärlig har jag sett sämre spelare bli sålda för över 100 miljoner euro, och fantastiska spelare för mindre än 100 miljoner. Allt beror på spelarens form, ålder och hur många klubbar som är med i jakten.

– Sporting är glad över att ha Viktor och han är glad över att vara här. Men under transferfönstret fick det inte en dag utan en nyhet om att han skulle lämna, säger Varandas till Record.

Annons

Enligt franska tidningen Ouest-France är PSG också intresserat av Gyökeres inför nästa sommars transferfönster. Svensken har fyra år kvar på sitt kontrakt med Sporting.

Publicerad 2024-09-12 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto