Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spansk media: Barças alternativ för att ersätta ter Stegen

Sillybloggen
Real Betis - Mallorca
Real Betis
Mallorca
STREAMA IDAG 20:55
Valencia - Osasuna
Valencia
Osasuna
STREAMA IMORGON
Sevilla - Real Valladolid
Sevilla
Real Valladolid
STREAMA IMORGON
Girona - Rayo Vallecano
Girona
Rayo Vallecano
STREAMA PÅ ONSDAG
Barcelona - Getafe
Barcelona
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Strax innan halvtid i mötet med Villarreal var olyckan framme. Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen skadade sig och bars ut på bår. Under måndagen bekräftade klubben att 32-åringen drabbats av en allvarlig knäskada och ska opereras redan under måndagen.

Och med ter Stegen borta under en längre tid ställs frågan. Hur ska den spanska ligaledaren ersätta den viktiga målvakten när transferfönstret är stängt?

Ett alternativ skulle kunna vara Claudio Bravo som nyligen avslutade karriären. För i samband med att Barcelona bekräftade skadefrånvaron så öppnade den spanska storklubbens tidigare målvakt dörren för en comeback.

Ett annat alternativ är såklart att ge andremålvakten Iñaki Peña, som fick chansen när ter Stegen var långtidsskadad förra säsongen, förtroendet, skriver spanska Marca. Men Peña snittade nästan två insläppta mål per match under de 17 gånger han fick chansen så klubben kan vilja se sig om efter en målvakt med mer rutin.

Annons

Klubben kan därför se sig om efter en kontraktslös målvakt istället att värva in. Marca listar en handfull alternativ till rollen för att ersätta den tyske målvakten.

Det handlar bland andra om den tidigare Real Madrid-målvakten Keylor Navas som står utan klubb sedan han lämnade PSG. De bollar även upp den tidigare Liverpool-målvakten Loris Karius som senast tillhörde Newcastle. Även Jordi Masip som tillhört Barcelona och Tomáš Vaclík som gjorde flera säsonger i Sevilla nämns som tänkbara namn.

Klart är åtminstone att Barcelona står utan sin förstemålvakt för en överskådlig framtid och det återstår att se hur de väljer att agera för ersätta honom.

Publicerad 2024-09-23 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS