Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Bernal kommer förnya kontraktet med Barcelona

Sillybloggen

Marc Bernal blev namnet på mångas läppar när årets La Liga-säsong sparkades igång. Den då 16-åriga talangen fick chansen i Barcelonas startuppställning och Katalanerna såg ut att fått fram ännu en supertalang ur sin ungdomsverksamhet “La Masia”.

Då var olyckan framme för ynglingen. I sin tredje match i Barcelona-tröjan ådrog sig Bernal en svår knäskada som kommer hålla Bernal borta från spel under en lång period.

Enligt ESPN Deportes ska nu Barcelona nu vilja försäkra sig om att den potentiella guldklimpen stannar i Katalonien när han är tillbaka från sin skadefrånvaro. Sajten uppger att Bernal, som nyligen fyllde 17, kommer skriva ett kontrakt på ett ursprungligt avtal fram till sommaren 2026. Så fort Bernal blir myndig kommer avtalet förlängas till 2029.

Det har tidigare ryktats om att både andra klubbar i Spanien och storklubbar i Premier League ska haft ögonen på Bernal efter mittfältarens genombrott i säsongsupptakten. Detta understruket av att Bernals nuvarande kontrakt enligt rapporter har en utköpsklausul på nätta 20 miljoner euro, cirka 226 miljoner kronor.

Annons

Enligt ESPN ska dock Barcelonas sportsliga ledning med Deco i spetsen varit målmedvetna kring att säkra upp Bernal för framtiden, något som aktualiserades vid talangens svåra skada. Bernal ser nu ut att stanna i Barcelona och det i en tid framöver.

Bernal gjorde innan A-lagsdebuten i Barcelona, 27 matcher i klubben B-lag förra säsongen. 17-åringen är noterad för elva matcher i det spanska U17-landslaget.

Publicerad 2024-09-24 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS