Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Koleosho av intresse för PL-klubbar

Sillybloggen

Luca Koleosho anlände till de brittiska öarna och Burnley förra sommaren. Klubben hade en tuff fjolårssäsong i Premier League som slutade med degradering men 20-åringen hann ändå göra ett avtryck. Trots begränsad speltid visade den tekniska och snabba vänsteryttern att han är ett namn för framtiden och fick beröm av tränaren Vincent Kompany, numera i Bayern München.

Den här säsongen har Koleosho direkt visat framfötterna när Burnley åter är nere i den engelska andradivisionen. Yttern har stått för två mål på fem matcher i upptakten av Championship.

Nu uppger Football Insider att ett flertal Premier League-klubbar följer Koleosho och är intresserade av att locka till sig spelaren. Klubbarna som nämns är Brighton, Nottingham Forest och Wolves. Den senare klubben uppges ha lagt ett bud på yttern i somras, som nekades av Burnley. Vad Koleoshos nuvarande klubb ska kräva i en övergångssumma är fortfarande oklart.

Den USA-födde Koleosho kan representera fyra olika landslag via sina föräldrars bakgrund. USA, Nigeria, Kanada och Italien har stått som alternativ men 20-åringen har valt Italien där han står noterad för ett antal U-landskamper på olika nivåer. Koleosho kan dock fortfarande välja fritt bland de fyra A-landslagen om det skulle bli aktuellt.

Annons

Koleosho fick sin fotsbollsfostran i USA och Manhattan Kickers samt sedermera Spanien och Reus samt Espanyol innan flytten till Burnley förra sommaren. 20-åringen sitter på ett kontrakt med Burnley till och med 2027.

Publicerad 2024-09-24 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS