Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Newcastle intresserat av David

Sillybloggen

Anfallaren Jonathan David fortsätter att vara hett villebråd bland europeiska storklubbar. Den kanadensiske spjutspetsen sitter på ett utgående avtal med Lille som han tillhört sedan 2020.

David har snittat ett halvt mål per match sedan han kom till Europa och belgiska Gent som 18-åring. Även den här säsongen fortsätter kanadensaren att ösa in mål. Sju mål på elva tävlingsmatcher har det blivit i upptakten för David. Senast mot Le Havre i helgens Ligue 1-omgång svarade 24-åringen för ett hattrick.

Klubbarna som vill knyta till sig anfallaren på fri transfer nästa sommar står på sedan länge på kö. Tidigare har de randiga toppklubbarna i norra Italien spekulerats vara mest sannolika destinationer för David. Men Milan, Juventus och Inter har också utmanare från de engelska öarna.

Calciomercato.com uppger att Newcastle ska vara intresserade av David. Hemsidan gör gällande att Premier Leagues dragningskraft kan vara en avgörande faktor när anfallaren ska välja sin nästa klubb. David har tidigare kopplats samman med Chelsea.

Annons

Den italienska hemsidan kommer också med en statistisk redogörelse för Davids imponerande målfacit. Bland alla spelare i världen födda 2000 är det bara Erling Haaland som gjort fler mål än kanadensaren. Med sina 156 fullträffar hittills i karriären är David därmed före jämngamla spelare som Vinicius Junior, Dusan Vlahovic och Julian Alvarez i målproduktion.

Publicerad 2024-09-30 13:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS