Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Saliba är Real Madrids prioritet nästa sommar

Sillybloggen

William Saliba är en del av ett av Europas mest formstarka mittbackspar. Fransmannen bildar tillsammans med Gabriel Magalhães det mittlås som varit stark bidragande i att göra Arsenal konkurrenskraftiga i toppen av Premier League.

Saliba har med sin framfart i “Gunners” lockat till sig intresse från ett antal av Europas största klubbar. Nu uppger den franska hemsidan le10sport att Real Madrids högsta prioritet nästa sommar är att knyta till sig Arsenals mittbackspjäs.

Uppgifterna gör gällande att Reals sportsliga ledning tagit en ursprunglig kontakt med Salibas följe för att ta tempen kring en eventuell övergång och positionera sig inför nästa sommars transferfönster.

Saliba är sedan tidigare god vän med Reals stjärnvärvning från i somras, Kylian Mbappé. Detta eftersom båda härstammar från samma ort, Bondy. Saliba tränades även av Mbappés pappa i sina ungdomsår. Sajten uppger att Real hoppas att Mbappé ska kunna hjälpa till att locka Saliba till den spanska giganten.

Annons

Det har tidigare rapporterats från flera olika håll att Arsenal inte är intresserade av att sälja fransmannen som sitter på ett kontrakt med London-klubben till och med 2027.

Sajten Caught Offside har dock tidigare uppgett att om en försäljning skulle bli aktuell, är prislappen på Saliba 120 miljoner euro, närmare 1,4 miljarder kronor.

Saliba har tillhört Arsenal sedan 2019 men fick förtroende i A-laget först 2022. Under sin tid i norra London har 23-åringen stått för 92 matcher och fem mål i “Gunners”.

Publicerad 2024-10-09 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS