Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Claude Makélélé aktuell att ta över Cardiff City

Sillybloggen

Claude Makélélé, 51, avslutade fotbollskarriären 2011 efter att ha skördat framgångar i klubbar som Paris Saint-Germain, Chelsea och Real Madrid.

Sedan dess har han huserat i flera olika roller i fotbollsvärlden. Bland annat har han varit teknisk rådgivare i Chelsea, tränare i Eupen och assisterande tränare i både Swansea City och PSG.

I september meddelade den grekiska klubben Asteras Tripolis att man hade tagit in Makélélé som huvudtränare – men sejouren blev minst sagt kort. Häromdagen meddelade nämligen den förre Chelsea-spelaren att han hade avgått – efter bara tre matcher.

– De lovade mig full kontroll över laget. Det var mitt beslut om vilka som skulle spela och inte spela. Transfers var inte mitt ansvar. Om man vill sparka mig på grund av dåliga resultat är det okej. Det är fotboll. Men jag vill inte att folk ska säga åt mig vad jag ska göra och inte göra, sa 51-åringen enligt LondonWorld.

Annons

Nu kan ett nytt uppdrag stunda.

Foot Mercato uppger nämligen att 51-åringen är på väg att ta över Cardiff City i Wales, som just nu ligger sist i The Championship. Man sparkade Erol Bulut för omkring tre veckor sedan, och jumbon har sedan dess varit på jakt efter en ny huvudtränare.

Som spelare vann Claude Makélélé bland annat Champions League med Real Madrid och Premier League med Chelsea.

Publicerad 2024-10-11 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS