Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: England ratade Potter

Sillybloggen

FA, Englands fotbollsförbund, intervjuade “omkring tio” kandidater innan valet föll på Thomas Tuchel. Tysken tar över förbundskaptensjobbet från och med den 1 januari nästa år.

– Vi ville ha den bästa personen för jobbet. Vi känner att vi fick det i Thomas, sa FA-toppen Mark Bullingham på en presskonferens under onsdagen.

Men som sagt: fler tränare var med i processen.

Manchester Evening News uppger att Graham Potter var en av kandidaterna som FA intervjuade. Enligt tidningen “passade” förbundet dock på den tidigare Brighton- och Chelsea-tränaren eftersom man ansåg att han inte var ett världsklassalternativ.

Det samma gällde för andra, icke namngivna, kandidater i processen.

I stället ville FA ha en utländsk tränare. Och Tuchel har ju gott om internationell erfarenhet efter att ha basat över Dortmund, PSG, Chelsea och Bayern München. Förbundet tror att tysken kommer få “omedelbar respekt” av de engelska landslagsspelarna.

Annons

Samma tidning lägger till att Pep Guardiola var “drömalternativet”, men några samtal med spanjoren ägde aldrig rum eftersom han fortfarande inte har tagit något beslut om sin framtid i Manchester City.

Publicerad 2024-10-16 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS