Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Guardiola kan förlänga - även om City döms

Sillybloggen

Premier League anklagar Manchester City för att begått 115 överträdelser mot ligaorganisationens regelverk från 2009 till 2018. Enligt den information som ligan har lämnat ut är överträdelserna kopplade till att klubben inte lämnat in korrekt information rörande klubbens ekonomi. Ligaorganisationen har även hävdat att City inte samarbetat till fullo under utredningens gång. Just nu pågår en utfrågning av Manchester City i någonting som kan liknas vid en “fotbollsdomstol”.

– Om de fälls på samtliga 115 punkter tror jag att poängavdraget skulle ligga på ungefär 60 till 100 poäng. Detta baseras på att de (Premier League) skulle vilja att klubben får lida tillräckligt för att åka ur ligan, har fotbollsekonomen Kieran Maguire sagt i en intervju med Talksport.

Domen väntas falla i början av 2025.

Samtidigt sitter huvudtränaren Pep Guardiola på ett utgående kontrakt med Manchester City, och samstämmiga uppgifter har gjort gällande att “Pep” är i diskussioner om en förlängning till och med sommaren 2026.

Men vad händer om Manchester City fälls?

Pep Guardiola kan fortfarande förlänga då, enligt trovärdiga The Athletic. Tidningen skriver dessutom att det skulle göra det mer troligt att han förlänger om klubben fälls. Detta eftersom han inte vill lämna en klubb han har kommit att älska i en tuff situation.

Annons
Publicerad 2024-10-18 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS