Barcelona gjorde processen kort och slog Young Boys med 5-0.

Deportivo Alavés - Barcelona
Deportivo Alavés
Barcelona
STREAMA PÅ SÖNDAG

Efter sju raka ligasegrar trampade Barcelona på en mina i ligaspelet. 4-2-förlusten mot Osasuna i helgen var oväntad, men alltjämt toppar man La Liga.

I kväll tog man emot Young Boys på hemmaplan i Champions League. Schweizarna har i sin tur inlett seriespelet uselt och ligger näst sist efter åtta omgångar.

Blott sju minuter in i matchen bröt Barcelona dödläget. Raphinha drog igång ett anfall, kombinationsspelade sig fram och skickade bollen tvärs över straffområdet. Där väntade Robert Lewandowski och rakade in 1-0.

Med dryga halvtimmen spelad kom 2-0. Efter flipperspel nära mål kunde Raphinha - med kaptensbindeln runt armen - dundra in bollen i nät.

Knappt hade Young Boys hunnit andas förrän Iñigo Martínez nådde högst på en frispark från Pedri och nickade in 3-0 till hemmalaget. Resultatet stod sig i paus.

På läktaren, bland 45 097 åskådare, satt den polske målvakten Wojciech Szczesny. 34-åringen förväntas presenteras av Barcelona i morgon och därmed dra på sig fotbollsskorna igen. Förstemålvakt Marc-André ter Stegen är långtidsskadad.

Andra halvlek rullade igång och snart kom nästa fullträff. Raphinha piskade in en hörna från höger, Martinez nickade mot mål och Lewandowski satte 4-0 med pannan.

Young Boys var nära reducering med halva halvleken spelad, men Joel Monteiros avslut tog klockrent i ribban.

I stället kom 5-0 när ett inspel från vänster av Alejandro Balde skickades in i eget mål av gästernas kapten Mohamed Ali Camara.

Det blev också slutresultatet. Barcelona har nu en vinst och en förlust på två CL-matcher, medan Young Boys står på två förluster.

- Vi visste att efter förlusten mot Osasuna behövde vi studsa tillbaka och det är alltid mycket lättare inför våra fans, tack vare deras stöd. Jag är glad att vi tog en stabil seger, säger Raphinha till Movistar Plus efter matchen och fortsätter:

- Det är också viktigt att göra många mål. Efter alla åtta matcher kommer målskillnaden vara viktig.

Tränare Hansi Flick var både givmild och på glatt humör efter storsegern:

- Jag har gett spelarna två dagar ledigt nu.

Glädjande för Barcelona var också att Frenkie de Jong gjorde comeback. Den nederländske mittfältaren hoppade in efter skadan han ådrog sig i El Clásico i april.

- Jag är väldigt glad över segern och över att vara tillbaka på planen, men också över fansens applåder. Jag tackar dem. Jag hade inte förväntat mig det mottagandet. Det gör mig väldigt glad, säger han enligt Marca och fortsätter:

- Laget är i bra form. Det finns mycket energi och dynamik. Vi måste fortsätta så här, utvecklas och se hur långt vi kommer.

Barcelona: Iñaki Peña - Koundé, Cubarsí, Martinez, Balde - Casado, Pedri, Raphinha - Lamine Yamal, Lewandowski, Ferran Torres

Young Boys: Keller - Colley, Camara, Zoukrou, Hadjam, Blum - Imeri, Lauper, Ugrinic, Itten - Monteiro