Bayer Leverkusen körde över Feyenoord

Bayer Leverkusen har fått en drömstart på Champions League.
I bortamötet med Feyenoord blev det seger med 4-0.
Detta efter två mål av Florian Wirtz.

Knappt fem minuter dröjde det. Sedan hade Florian Wirtz spräckt nollan mot Feyenoord i sin Champions League-debut och därefter gick det som en dans för Xabi Alonsos lag.

Efter en halvtimme fyllde Alejandro Grimaldo på med 2-0-målet och sex minuter senare skickade Wirtz in sitt andra mål i matchen.

Innan halvleken var över skulle Edmond Tapsoba, med hjälp av Timon Wellenreuther, också lyckas krångla in ett 4-0-målet mot ett lamslaget Feyenoord-försvar, som helt saknade svar mot den regerande Bundesliga-mästaren på De Kuip.

I den andra halvleken slog tyskarna av på takten betänkligt. Xabi Alonso valde att lufta bänken och de avslutande 45 minuterna blev en jämn historia utan ytterligare mål.

Således skrevs slutresultatet till just 4-0 i Bayer Leverkusens favör. Detta innebär att laget har fått en drömstart på CL-säsongen, samtidigt som Feyenoord får återvända till ritbordet inför den kommande bortamatchen mot Girona.

***

På annat håll lyckades Benfica besegra Röda Stjärnan med 2-1 på bortaplan. Detta efter att de turkiska landslagsspelarna Kerem Aktürkoglu och Orkun Kokcü klivit fram med ett mål vardera för portugiserna.

Feyenoord: Wellenreuther - Lotomba, Trauner, Beelen, Hancko - Hwang, Zerrouki, Timber - Milambo, Giménez, Paixão.

Bayer Leverkusen: Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapie - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Terrier, Boniface, Wirtz.