Celtic krossade Slovan Bratislava

Celtic fick en smakstart på Champions League.
Det skotska laget besegrade Slovan Bratislava med hela 5-1 inför ett kokande Celtic Park.

Celtic tog emot Slovan Bratislava i första omgången av Champions Leagues-ligafas.

Som brukligt när det är Europa-kvällar i Glasgow bjöd publiken på en högljud inramning på Celtic Park. Och fansen skulle inte bli besvikna med sitt grönvitrandiga hemmalag som direkt tog kommandot i matchen.

I den 17:e minuten nådde mittbacken Liam Scales högst på en hörna och bröt dödläget i matchen. Trots stort bollinnehav och flera chanser skulle inte den första halvleken bjuda på några fler mål och ställningen i halvtid var 1-0.

Celtic skulle dock omgående utöka sin ledning efter att andra halvlek sparkades igång. Nicolas Kühn drev upp bollen längs högerkanten och fann Kyogo Furuhashi framför mål. Japanen kunde enkelt raka in 2-0 till skottarna.

Rullgardinen för de gästande slovakerna kom när högerbacken Alistair Johnston sparkades ner och Celtic tilldelades straff. Arne Engels gjorde inga misstag och rullade in 3-0 till hemmalaget.

Bratislava skulle visserligen reducera genom Premier League-bekantingen Kevin Wimmer men det skulle visa sig vara av akademiskt intresse.

Celtic svarade istället med två utökande mål i slutet av matchen då Daizen Maeda och Adam Idah skrev in sig i målprotokollet.

Matchen slutade 5-1 och skottarna fick en smakstart på sin höst i Champions League. Desto tuffare för Slovan Bratislava som är debutanter i turneringen och tippas längst ner i ligaspelet.

Celtics nästa match i Champions League är borta mot Dortmund den första oktober. Samma kväll tar Slovan Bratislava emot Manchester City.