Finländare räddade poäng till Sparta Prag - efter drömmål

Stuttgart tog emot Sparta Prag i den andra omgången av Champions Leagues-ligafas.
Hemmalaget tog en tidig ledning i matchen.
Då skulle en finsk mittfältare kliva fram och rädda poäng till gästerna från Prag.

Stuttgart skulle rivstarta matchen mot Sparta Prag och ta ledningen redan i den 7:e minten. Den tyske landslagsmannen Maximilian Mittelstädt slog ett inlägg från vänster som Enzo Millot nådde högst på inne i straffområdet. Fransmannen kunde säkert nicka in 1-0 till Stuttgart.

Drygt fem minuter senare var Sparta Prag nära att kvittera direkt. Detta då bortalagets mittback Martin Vittík styrde sin nick i ribban.

Kvitteringen skulle dock komma. I den 32:a minuten fick Sparta Prag ett frisparksläge i en intressant position. Fram stegade den finske landslagsmannen Kaan Kairinen. Och finländaren skulle bjuda på ett drömmål.

Med vänsterfoten skruvade 25-åringen bollen över muren som sedan delikat dök in i krysset bakom Stuttgarts målvakt Nübel. 1-1 var ställningen i halvtid.

I den andra halvleken skulle båda lagen skapa bra lägen till att avgöra men inga fler mål gjordes under tillställningen i Stuttgart.

Stuttgart kunde därmed räkna in klubbens första poäng i årets ligafas av Champions League. För Sparta Prag utökades poängskörden till fyra efter att laget vann sin första match mot Salzburg för två veckor sedan.

Stuttgart: Nübel - Stenzel, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Millot, Karazor, Stiller, Leweling - Undav, Demirović

Sparta Prag: Vindahl - Vitík, Panák, Zeleny - Preciado, Kairinen, Laçi, Rynes - Birmancević, Rrahmani, Haraslín

Publicerad 2024-10-01 kl 20:42