Haaland utökade sitt galna målsnitt i Champions League

Manchester City hade inga problem med att städa av Slovan Bratislava.
City vann med 4-0 och Haaland fortsatte göra mål.
- Det är för enkelt för Haaland, den här matchen är bara löjlig, kommenterade Michael Dawson i Skys sändning.

De slovakiska mästarna tog emot jätten Manchester City i Bratislava under tisdagskvällen.

City direkt kommandot om tillställningen i Slovakien. Ilkay Gundogan fick skottläge i höjd med straffområdeslinjen. Tyskens skott styrde på en framrusande Bratislava-spelare och hittade in i nät. Matchklockan stod då på endast sju minuter.

I den 15:e minuten skulle City utöka ledningen. Den oberäknelige Jérémy Doku serverade Phil Foden inne i straffområdet och Foden skruvade in 2-0 i bortre burgaveln. Smakstart på hösten för Foden då matchen mot Bratislava var engelsmannens första från start för säsongen.

Tio minuter senare var Foden bara centimeter från att utöka sitt målkonto. Engelsmannen sköt ett till synes beskedligt skott som Bratislavas målvakt Takáč med möda lyckades styra i stolpens insida och ut.

City dikterade som väntat villkoren fullständigt under första halvlek. Manchester-laget hade nästan 80% i bollinnehav och gav Slovan Bratislava få chanser till andrum. Men siffrorna skulle stanna vid 2-0 efter de inledande 45 minuterna.

Efter knappt en kvart av andra halvlek fick Erling Haaland en djupledsboll av unge Rico Lewis. Norrmannen löpte sig fri, rundade målvakten och rullade in sitt 42:a Champions League-mål i karriären. I sin 41:a match i turneringen.

Norrmannen skulle inte få chansen att utöka sin imponerande målskörd. Bara några minuter efter 3-0 byttes superstjärnan ut.

Istället skulle hans ersättare, James McAtee hitta nätmaskorna. Phil Foden lyfte fram bollen med en delikat chipp och McAtee kunde trycka in Citys fjärde mål för kvällen. Det blev också det sista målet, matchen slutade 4-0.

- Jag är väldigt nöjd över vår insats, jag vet att det fortfarande finns delar i mitt spel jag kan göra bättre, jag är fortfarande lite rostig, säger Phil Foden till TNT Sports efter matchen.

Engelsmannen fick även frågan om vad det betyder att spela Champions League för den förening han är fostrad samt vad han säger om McAtees inhopp.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har arbetat hårt för det. Macca (James McAtee) har varit ute på några lån och gjort det riktigt bra. Han är en ung kille som har stor talang och vi kommer behöva honom den här säsongen med alla matcher, så han behöver vara redo, säger Foden.

City kunde återvända till Manchester med en ny seger i Champions League. För Slovan Bratislava var det andra raka förlusten i årets turnering.

Slovan Bratislava: Takáč - Blackman, Kashia, Wimmer, Savvidis- Bajrić, Innatenko - Barseghyan, Tolić, Weiss - Strelec

Manchester City: Ortega - Lewis, Stones, Akanji, Gvardiol - Matheus Nunes, Gündogan- Savinho, Foden, Doku - Haaland