Bayern München gjorde nio, Harry Kane gjorde fyra (!).
Det blev historisk kross på Allianz Arena mot Dinamo Zagreb.
Samtidigt blev Kane historisk - han är nu den främste engelska målskytten i CL genom alla tider.

Allianz Arena var spelplatsen när Bayern München premiärspelade i Champions League mot Dinamo Zagreb på tisdagskvällen.

Och några direkta konstigheter var den inte för tyskarna. Detta trots att man släppte in två mål på två minuter tidigt i den andra halvleken.

Tidigt i matchen gjorde Serge Gnabry 1-0 - men målet blev bortdömt för offside efter en VAR-granskning. Men i samma sekvens gav domaren Bayern München en straffpark för en tidigare sekvens.

Vem stegade fram?

Harry Kane, såklart. Och engelsmannen gjorde inget misstag när han pangade in ledningsmålet. Hans 30:e balja i Champions League. 31-åringen tangerade därmed Wayne Rooneys rekord som den främste engelska målskytten i turneringen.

Sedan slog man till med ett drömmål med dryga halvtimmen spelad.

Ett mönsteranfall renderade i att Jamal Musiala bröstade ner bollen till Raphael Guerreiro -som fullständigt krutade kulan rakt upp i krusset.

Fem minuter senare placerade Michael Olise in 3-0-målet, assisterad av Joshua Kimmich. Dinamo Zagrebs uppförsbacke var således milslång.

Men i början av den andra halvleken fick man en gnutta hopp när Bruno Petkovic rakade in reduceringen. Assisten stod Marko Pjaca för - med en klack.

Och det kroatiska jublet blev högre bara två minuter senare. I minut 50 fick nämligen Takuya Ogiwara ett friläge - och placerade behärskat in 3-2-målet.

Match igen, alltså.

Men hoppet blev kortvarigt för kroaterna.

Harry Kane petade nämligen in 4-2 på en målvaktsretur i minut 57. Han blev således den främsta engelska målskytten i Champions League genom alla tider. Några minuter senare gjorde Michael Olise 5-2.

I minut skulle Harry Kane även fullborda sitt hattrick när Bayern München tilldömdes en straff till. Mål 32 i Champions League för målsprutan, alltså. Samtidigt kunde man läsa tennissiffrorna 6-2 på tavlan.

Engelsmannen skulle även göra sitt fjärde (!) mål, varav sitt tredje (!) på straff. Med några minuter kvar fick Bayern München nämligen ännu en straff tilldelad. Harry Kane satte, naturligtvis, den också. Mål 33 i Champions League, check.

Leroy Sané gjorde med matchens tionde mål när det var omkring fem minuter kvar. På tilläggstid satte Leon Goretzska förnedrande 9-2 (!).

En kross av rang från Bayern Münchens håll, med andra ord. Och ett sanslöst facit för Harry Kane, som nu gjort 53 mål på 50 matcher med Bayern München.

Samtidigt blev Bayern München det första laget att göra nio mål i en och samma Champions League-match någonsin.

- En otrolig match. En galen match. I den första halvleken spelade vi bra. Sedan är det match igen under de första fem minuterna. Det måste vi lära oss av, men vår reaktion var bra. Vi la in en extra växel och gjorde alla målen. En fantastisk kväll, sade fyramålsskytten Harry Kane efter matchen, och fortsatte:

- Det var första gången jag fick lägga tre straffar i en match. Det händer nästan aldrig. Jag satte straffarna på ren rutin, men på den tredje visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Men lyckligtvis satte jag den också.

Bayern München ställs härnäst mot Aston Villa på bortaplan. Dinamo Zagreb möter AS Monaco hemma.

Publicerad 2024-09-17 kl 22:54