I bortamötet med Monaco blev det förlust med 1-2.
Detta efter att Eric Garcia visats ut efter tio minuters spel.

Barcelona - Getafe
Barcelona
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Barcelona har fått en smakstart på säsongen och leder La Liga efter fem raka segrar i ligaspelet. Men i den första Champions League-matchen mot Monaco fick katalanerna en riktig mardrömsstart.

Det dröjde nämligen blott tio minuter innan Marc-André ter Stegen spelade en snål passning till en felvänd Eric Garcia. Garcia lyckades inte få tag på bollen, som omhändertogs av en Monaco-spelare.

I samma rörelse hakade dessutom Garcia upp motspelaren, vilket resulterade i en frilägesutvisning.

Den efterföljande frisparken blev förvisso resultatlös. Men i den 16:e matchminuten vek Maghnes Akliouche in från högerkanten innan han med ett lågt avslut lyckades spräcka nollan för hemmalaget.

Monaco pressade sedan på för ytterligare ett mål, men efter 28 minuter kom Barcelonas replik.

Som en blixt från klar himmel tog Lamine Yamal ner en boll från Marc Casadó. 17-åringen skar sedan in från sin kant och placerade listigt in bollen i målvaktens vänstra hörn och helt plötsligt var det kvitterat.

Förutom en blytung kvittering var målet Lamine Yamals första Champions League-mål i karriären. Det innebär att han är turneringens näst yngsta målskytt genom tiderna. Han får se sig besegrad med 28 dagar av lagkamraten Ansu Fati.

I den andra halvleken gick Barcelona för att fullborda sin vändning, men med knappt 20 minuter kvar att spela råkade Hansi Flicks manskap ut för en rejäl kalldusch.

Gästernas backlinje stod högt upp och det utnyttjade hemmalaget. Efter en lång djupledspassning sprang sig George Ilenikhena till ett friläge. Avslutet med vänstern var hårt och utom räckhåll för ter Stegen och helt plötsligt var Ligue 1-laget tillbaka i ledning.

Efter 2-1-målet hade ett decimerat Barcelona stora problem med att skapa några klara målchanser och faktum är att det i stället var Monaco som stack upp och var nära att näta ytterligare.

Men några fler mål blev det inte i matchen och således skrevs slutresultatet till 2-1 i Monacos favör. Det innebär att Barcelona har fått en mardrömsstart på den nya Champions League-säsongen.

Efter slutsignalen fick Marc-André ter Stegen frågor om situationen som föranledde det röda kortet:

Vi förstod inte varandra bra i den situationen, jag tycker synd om Eric. Vi spelade 80 minuter med en mindre. Vi förstod inte varandra och det får inte hända. Förlusten gör ont. Vi stod upp bra med tio spelare på plan, säger han enligt Marca och fortsätter:

- Vi visade karaktär och det andra målet kom vid ett orättvist tillfälle. I slutändan bär man med sig den dåliga känslan av att inte få med sig några poäng.

Hansi Flick medger att den tidiga utvisningen blev matchavgörande:

- Matchen förändrades totalt. Vi försökte hela tiden, vi försvarade med passion. Vi gjorde några misstag, men vi försökte göra mål. Vi hade några chanser, men de förtjänade att vinna, säger tysken:

Vi förlorade, okej, men nu måste vi komma tillbaka starkare och återhämta oss inför söndagens match. Vi måste ge vårt bästa och kämpa för laget. Vi förlorade den här matchen, men vi kommer att fortsätta kämpa.

Monaco: Köhn - Singo, Kehrer, Salisu, Vanderson - Zakaria, Camara - Akliouche, Minamino, Ben Segjir - Embolo.

Barcelona: ter Stegen - Koundé, Cubrasi, Martinez, Balde - Casadó, Garcia - Lamine Yamal, Pedri, Raphinha - Lewanwodski.

Publicerad 2024-09-19 kl 22:54