Stjärnan gjorde tre av målen när Barcelona körde över Bayern München.

Barcelona
STREAMA PÅ LÖRDAG

Båda giganterna stod på tre poäng i Champions Leagues ligafas. Under onsdagskvällen tog Barcelona emot Bayern München på Estadi Olímpic Lluis Companys, i vad som blev en ensidig historia.

Och det började direkt från start - då den katalanska jätten fick en drömstart.

Redan i första minuten sprang sig nämligen Raphinha till ett friläge, varpå han rundade Manuel Neuer och placerade in 1-0 i öppet mål.

Barças glädje såg ut att bli kortvarig. I 10:e minuten nådde Harry Kane högst på ett inlägg och nickade bollen i nät, men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside - och hemmalaget kunde andas ut.

Men till slut kom utdelningen för gästerna.

En stund senare kom Serge Gnabry runt på sin vänsterkant och spelade in bollen till Kane som satte dit 1-1 på volley. Den här gången var forwardsstjärnan på rätt sida linjen.

I 36:e minuten återtog Barça ledningen. Kim Min-jae, som såg ut att bli knuffad i ryggen, gick upp för att nicka men missade bollen. Fermin Lopez utnyttjade det och spelade fram Robert Lewandowski, som satte dit 2-1. Strikern valde att inte fira fullträffen mot sin tidigare klubb.

Strax före halvtidsvilan utökade katalanerna. Raphinha drev in från sin vänsterkant och placerade läckert in bollen i nät vid bortre stolpen. Men det stannade inte där för brassen.

För i början av andra halvlek fullbordade ytterforwarden sitt hattrick. Raphinha fick bollen i offensivt straffområde och tryckte distinkt dit 4-1 till Barcelona. "Han är ostoppbar", som Uefa skrev på X.

Gästerna fick däremot möta en del kritik - och hån:

"Att se Bayern möta ett bra lag är lite som att kolla på Burnley förra säsongen…" skrev The Guardian-journalisten Rob Draper på X.

En passning till tyskarnas chefstränare, Vincent Kompany. Han hämtades ju som bekant från just Burnley i somras efter att nykomlingen åkt ur Premier League i fjol.

Barcelona slog Bayern München med 4-1 och går därmed upp på sex inspelade poäng i Champions Leagues ligaspel, efter tre omgångar.

Segern smakade nog särskilt gott för Barças tränare Hansi Flick, som slog sin ex-klubb. Han firade ju som bekant stora framgångar i just Bayern mellan 2019-2021.

- Det här var en av mina bästa matcher med Barcelona, absolut. Men det bästa har inte kommit än, säger Raphinha efter slutsignal.

- Det här var en speciell match med anledning av vad som har hänt tidigare mot Bayern München … även om jag inte var här då kände jag det som en supporter till klubben. Det här var som en revansch för oss. Vi vill ge svar till alla som inte tror på oss.

Raphinha syftar antagligen på när Bayern München slog Barcelona med 8-2 i Champions League för fyra år sedan. Tidigare har man även åkt på en 7-0-förlust mot den tyska giganten.

Joshua Kimmich:

- En tung förlust. Vi tappade vårt tålamod och vår kontroll. Vi gjorde misstag som resulterade i mål för Barcelona. Men jag känner inte att 4-1 var ett rättvist resultat, med tanke på hur matchen var. men vi förtjänade att förlora, säger Bayern München-mittfältaren.

Barcelona: Peña - Koundé, Cubarsi, Martinez, Balde - Pedri, Casado - Lamine Yamal, Fermin Lopez, Raphinha - Lewandowski.

Bayern München: Neuer - Guerreiro, Upamecano, Min-jae, Davies - Palhinha, Kimmich - Olise, Müller, Gnabry - Kane.