TV: Reece James hyllas efter Chelseas kross: "Bäst på plan"

Chelsea tog under onsdagskvällen säsongens första seger i Champions League.
Reece James som blev målskytt fram till 3-0 hyllades i krossen av Telia och C Mores expertkommentator, Olof Mellberg.
- Han är bäst på plan idag, säger han.

Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA IDAG 20:35

På onsdagen drabbade Chelsea och Milan samman i Champions League. Det italienska laget hade inför spelat ihop fyra poäng inför matchen medan Londonklubben var pressat efter att bara ha tagit en pinne på de två inledande matcherna.

När startelvorna presenterades stod det klart att Chelsea-tränaren Graham Potter fortsatt valde Kepa Arrizabalaga mellan stolparna i stället för Édouard Mendy, som saknades senaste mot Crystal Palace.

Matchens första chans skulle Chelsea få när Mason Mount försökte vrida in bollen i Tatarusanus bortre hörn men Milan-målvakten stod för en vass räddning på engelsmannens skott.

Efter åtta minuters spel ryckte sedan Rafael Leão sig loss längs sin vänsterkant och efter att han stoppats av Wesley Fofana ropade Milan på straff men nederländaren Danny Makkiele vinkade avvärjande.

Sedan skulle allt handla om Thiago Silva under ett par minuter, på tre hörnor i rad nådde brassen högst och på den sista av hörnorna blev det kalabalik i Milans straffområde och Wesley Fofana snappade upp bollen och kunde rulla in ledningsmålet för hemmalaget.

- Förvånande hur Milan väljer att ställa upp, de spelar något sorts zonförsvar och man lämnar Thiago Silva ensam, det var mycket snack och viftande men ingen agerar, säger Telia och C Mores expert Kim Källström om Milans försvarsspel på de defensiva fasta situationerna.

Sedan skulle Chelsea och Fofana drabbas av ett bakslag, efter en duell med Milans Rafael Leão tvingades den franska mittbacken linka av med en befarad knäskada.

Precis innan paus fick Rade Krunic ett gyllene läge att kvittera för gästerna. Leão drog upp anfallet och efter ett par studsar i straffområdet hamnade bollen hos Krunic som fick in bollen i mål efter att Ben Chilwell lyckats blockera skottet i sista sekund.

I inledningen av den andra halvleken skulle istället Chelsea utöka när Fikayo Tomori misslyckades med att få undan bollen på första stolpen stod Pierre-Emerick Aubameyang precis bakom försvararen redo att sätta dit bollen i mål.

Kort därefter utökade Chelsea sin ledning till 3-0 när Reece James dunkade upp bollen i Tatarusanus första kryss från nära håll.

Telia och C Mores expertkommentator, Olof Mellberg hyllade James i samband med målet.

- Återigen bra uppfattat i löpningen av Reece James, precis i rätt läge, välförtjänt mål av honom, jag tycker att han har varit bäst på plan hittils idag, säger experten.

James mål blev också matchens sista. Chelsea besegrade Milan med 3-0.

Graham Potter var efter matchen nöjd och belåten med segern:

- Det var en väldigt bra seger för oss. En bra prestation. Hållen nolla. Tre mål. Vi behövde poängen,. Det var ett bra steg för oss, säger tränaren till Telia och C More.

Chelsea: Arrizabalaga - Fofana, Silva, Koulibaly - James, Kovacic, Loftus-Cheek, Mount, Chilwell - Aubameyang, Sterling.

Milan: Tatarusanu - Dest, Kalulu, Tomori, Ballo-Toure - Bennacer, Tonali, Krunic - De Ketelaere, Giroud, Leão.

Champions League streamas på Telia och C More.