Juventus
Cagliari
STREAMA PÅ SÖNDAG

Under onsdagskvällen sattes Thiago Motta och hans Juventus på ett ultimat karaktärsprov.

Turin-laget begav sig då till Leipzig för att jaga sin andra raka seger i Champions League. Men italienarna åkte på en riktig mardrömsstart.

Redan efter fem minuter blev nämligen mittbacken Bremer liggande i gräset innan han haltade av och tvingades till ett byte på grund av en befarad skada. Men eländet var långt ifrån över och drygt fem minuter senare var det Nicolás González tur att linka av på grund av samma anledning.

Därefter spräckte också Leipzig nollan innan halvtidsvilan. Men i upptakten av den andra akten lyckades Dusan Vlahovic skicka in kvitteringen, vilket innebar att det var likaläge trots de tidiga bakslagen.

Men det var som sagt en blytung kväll för Juventus och efter en timmes spel visades målvakten Michele Di Gregorio ut efter att han stoppat ett friläge med händerna utanför sitt straffområde.

Slut på eländet där? Absolut inte.

I samma veva byttes en ny målvakt (Mattia Perin) och Douglas Luiz in. Brassen fick dock ingen höjdarstart på sin match när han på den efterföljande frisparken sträckte fram händerna för att blockera avslutsförsöket.

Straffen var tämligen odiskutabel och den förvaltades sedan av anfallsesset Benjamin Sesko, som svarade för sitt andra mål i matchen.

Även om det inte var mycket som gick Juventus väg denna kväll kan Thiago Motta ta med sig att hans lag visade prov på en stark karaktär - och den skulle visas upp på nytt strax efter 2-1-målet.

Knappt fem minuter senare, när precis allt talade för en förlust, visade nämligen Dusan Vlahovic återigen prov på klass. Den serbiske landslagsstrikern tog med sig en boll utanför straffområdet innan han med en vänster skruvade in 2-2 i krysset bakom Peter Gulasci.

Det skulle visa sig bli startskottet på en imponerande vändning från Juventus.

Med knappt tio minuter kvar att spela skulle nämligen inhoppande Francisco Conceição skicka in 3-2, vilket också blev matchens sista mål. Således kunde alltså Juventus, efter många om och men, hålla undan och säkra en heroisk trepoängare på bortagräs.

RB Leipzig: Gulacsi - Geertruida, Orbán, Lukeba, Raum - Baumgartner, Seiwald, Haidara, Simons - Openda, Šeško.

Juventus: Di Gregorio - Savona, Bremer, Kalulu, Cambiaso - Fagioli, McKennie - González, Koopmeiners, Yildiz - Vlahovic.