López historisk när Girona föll på nytt i Champions League

Efter 0-1-förlusten mot PSG har Girona nu fått nätkänning i Champions League.
I mötet med Feyenoord höll sig mittbacken David López framme och prickade dit katalanernas första Champions League-mål genom tiderna.

Girona var den stora sensationen i La Liga under den gångna säsongen. Anförda av tränaren Michel var laget - som har pendlat mellan första- och andradivisionen - med i toppstriden under stora delar av säsongen.

Det räckte dock inte hela vägen för Girona, som slutade trea i ligan och därmed belönades med en plats i Champions League för första gången i klubbens historia.

För två veckor sedan var det dags för den stora premiären. Trots en spelmässigt stark insats fick katalanerna där se sig besegrade med 0-1 av PSG på bortaplan, men under onsdagskvällen kom det första måljublet.

Hemmamötet med Feyenoord var nämligen endast 19 minuter gammalt när en hörna skickades in i offensivt straffområde. Efter en tilltrasslad situation landade bollen framför fötterna på mittbacken David López som sedan kunde skicka in ett historiskt första Champions League-mål för Girona.

Efter målet exploderade Estadi Montilivi i ett glädjevrål, men glädjen blev kortvarig och efter två snabba mål kunde nederländarna vända på steken innan halvtidspausen.

Efter den snabba vändningen hann Feyenoord-anfallaren Ayase Ueda också med att missa en straff innan den första akten var över.

Trots dråpslaget innan halvtidsvilan kom Girona ut med blodsmak inför den andra och efter 67 minuters spel var det hemmalagets tur att tilldelas en straffspark. Fram stegade Bojan Miovski, men även han lyckades inte förvalta sitt försök från elva meter.

Kvitteringen skulle dock komma med en dryg kvart kvar att spela. Efter ett lågt inspel från vänster höll sig Donny van de Beek, som anslöt från Manchester United i somras, framme och placerade in 2-2 från nära håll.

Förutom att fullträffen gav Girona en möjlighet till att kröna sin hemmapremiär med en poäng var det mittfältarens första mål sedan den 22 maj 2022, vilket var 711 dagar sedan.

Men det skulle inte bli någon första Champions League-poäng för Girona denna kväll. Med tio minuter kvar av matchen var nämligen mittbacken Ladislav Krejci olycklig när han styrde in ett inspel bakom egen målvakt och återigen gav Feyenoord ledningen.

Målet blev matchens sista och det innebär att Girona alltjämt får vänta på poäng i den finaste av klubblagsturneringar. För Feyenoords del var segern extra välkommen efter 0-4-smällen mot Bayer Leverkusen i den första omgången.

Girona: Gazzaniga - Martinez, López, Krejci, Gutiérrez - van de Beek, Herrera, Martin - Tsygankov, Gil - Miovski.

Feyenoord: Wellenreuther - Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno - Timber, In-Beom, Milambo - Osman, Ueda, Paixao.